Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr
napisał(a) maniust » 10.07.2015 08:09
Ja jestem rodowitym Gdańszczaninem i mieszkam tu od 45 lat i zawsze myślałem że nasze morze jest super , te plaże , ten piaseczek , ale odkąd byłem 5 razy w Cro , raz w Turcji i raz w Grecji , naszemu morzu mówię stanowczo
Nie.
Nie wyobrażam sobie leżenia 2 tygodnie plackiem nad
Kałtykiem ,
tak Kałtykiem i napisze to , nawet jak kogoś urażę.
Z moich obserwacji od wielu lat , wynika że póki jest ciepłe lato i i bez jakiegoś kilkudniowego skwaru to nasze morze jest czyste , jak tylko pojawią się upały to wyłazi cały syf nad brzegiem morza , glony , sinice i inne bakterie.
Ponadto nikt mi nie powie że jest taniej nad naszym morzem , cenny w bardzo popularnych kurortach typu , Hel , Sopot , Krynica Morska czy Jastarnia są w sezonie jak z kosmosu , dla mnie Cro pod tym względem jest tańsza.
Pogoda też daje wiele do życzenia , tak samo z moich obserwacji wynika że nie warto brać urlopu w w drugiej połowie sierpnia i jechać nad nasze morze , co roku w tym terminie pogoda jest syfiasta na wybrzeżu.
Wiadomo że na pogodę nikt nie ma wpływu , ale przecież sierpień to jeszcze lato.
Sorry taki mamy klimat , że teraz jest 14 C.
Dla mnie frajdą jest i cieszę że mam tak blisko nad morze , bo jestem pazerny na wodę jak
ruski na rower , wyskoczyć po pracy na moją ulubioną plażę na Westerplatte i popływać , ale spędzać urlop nad naszym morzem ....czy to Kołobrzeg czy Darłowo , to dziękuję , wolę się telepać 1800 km do Cro.