Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr
napisał(a) joajer » 16.04.2013 19:39
2X w roku Adriatyk? No problem, i nie drogo,byłem kilkakrotnie, co prawda drugim razem to już nie do HR a np Albania, Czarnogóra, Grecja, Bułgaria.. Ale do HR to można zalecieć w chwilę i niedrogo.
Jeździliśmy motocyklem-robiliśmy sobie taki tydzień tylko dla nas dwojga, dzieciaki jechały z nami później-autem. Motocykl pali mi ok 5.5l/100 a jest to duża maszyna z kuframi więc parę rzeczy ze sobą wieziemy, w czerwcu/początek/ to kwaterki dla 2 za 20e to nie problem, do wyboru i koloru. Autostrady= Czechy za free, Austria ok 4.5E/10 dni, Słowenia tyle co auto ale 50% taniej, a w HR też jakieś 30-35% taniej.
Jadąc spokojnie po 12h byliśmy w okolicach Drvenika czyli za Makarską.
Jadąc gdzieś w okolice Istrii/ Kvarner to poniżej 10h i taniej bo bez autostrad HR. Niedrogie promy dla motocykla, można pozwiedzać wyspy i nie ma problemu z kolejką, motorki wjeżdżają pierwsze i są upychane tu i tam.
Czasem trzeba tylko jechać albo kilkaset km w deszczu,a zdarza to się często, albo czasem w upale i nie wiem co lepsze. Za to jazda wzdłuż wybrzeża jest super, to jest to czego nie ma nad Bałtykiem.