Baldini napisał(a): ceny na pewno niższe niż nad Adriatykiem.
To się trochę zdziwisz....
Baldini napisał(a): ceny na pewno niższe niż nad Adriatykiem.
marekkowalak napisał(a):Baldini napisał(a): ceny na pewno niższe niż nad Adriatykiem.
Baldini napisał(a):marekkowalak napisał(a):Baldini napisał(a): ceny na pewno niższe niż nad Adriatykiem.
Jeśli możesz, to podaj trochę przykładów cen. Szczególnie jeśli chodzi o stołowanie się w knajpkach (obiady, kolacje). Bo jestem właśnie na etapie (na razie w czarnej d...) wyliczenia, ile kasy (kun/euro) zabrać ze sobą.
Daj, podaj...Baldini napisał(a):(...) podaj trochę przykładów cen. Szczególnie jeśli chodzi o stołowanie się w knajpkach (...) Bo jestem właśnie na etapie (na razie w czarnej d...)
mamarekkowalak napisał(a):Baldini napisał(a):marekkowalak napisał(a):Baldini napisał(a): ceny na pewno niższe niż nad Adriatykiem.
Jeśli możesz, to podaj trochę przykładów cen. Szczególnie jeśli chodzi o stołowanie się w knajpkach (obiady, kolacje). Bo jestem właśnie na etapie (na razie w czarnej d...) wyliczenia, ile kasy (kun/euro) zabrać ze sobą.
Tegorocznych cen jeszcze nie znam, bo wyjazd dopiero przede mną.
Natomiast z lat poprzednich wiem, że ceny w Chorwacji są porównywalne do tych w Polsce (max. 20% wyższe) - oczywiście porównując miejscowości turystyczne, a nie w głębi kraju. W restauracjach potrawy kosztują tak średni od 70 do 150 kun - w tym przedziale można się dobrze najeść praktycznie wszędzie (oczywiście 1 osoba) - z naciskiem na dobrze, czyli świeże owoce morza. Wychodzi jakieś 40-90 zł. To nad naszym "morzem" też w takich cenach są "świeże" rybki - prosto z mazowieckich hurtowni.
W tym roku mam na razie tylko porównanie noclegów. Teście pojechali (teraz są) do Łeby - po raz 5 w to samo miejsce, a więc dostali zniżkę dla stałych klientów - i za w miarę fajny pokój z łazienką i kuchnią, jakieś 600-700 m od plaży. płacą 185 zł/dobę. W czerwcu - a więc jeszcze przed sezonem!
Ja w Orebiciu w środku lipca (czyli high season) wynająłem fajny apartament, 250m od plaży, bez żadnych zniżek i targowania - za 190 zł/dobę.
Jak dla mnie to ten Orebić jest tańszy.
boboo napisał(a):Daj, podaj...Baldini napisał(a):(...) podaj trochę przykładów cen. Szczególnie jeśli chodzi o stołowanie się w knajpkach (...) Bo jestem właśnie na etapie (na razie w czarnej d...)
A poszukaj sam.
Ale dam wskazówkę:
Na googlemaps znajdziesz restauracje i konoby.
Wiele z nich ma na zdjęciach cennik. I to aktualny.
Drink już kilka lat temu nie na samej plaży w Cro to był koszt min. 50 kn....kaszubskiexpress napisał(a):Drink Whisky sour na plaży w Gdańsku, na leżaku 28 zł, czy to dużo ?
Otóż to.kaszubskiexpress napisał(a):Tanio już było.
ŁukaszCiupa napisał(a):Cały ten wątek to próba porównywania rzeczy nieporównywalnych! Dyskusja bezcelowa, szczególnie wplatając w nią to, ile i co gdzie kosztuje! Można sobie porównywać Władysławowo do Mielna albo Zadar do Splitu ale nie polskie wybrzeże do chorwackiego! Wybierając urlop czy to nad polskim morzem czy w Chorwacji, zawsze wiedziałem dokąd chcę jechać i nie zastanawiałem się do ostatniej chwili, który wybór jest lepszy czy gorszy albo tańszy lub droższy. Po prostu - chcę Bałtyku, to biorę go na klatę z całym dobrodziejstwem inwentarza. Chcę Adriatyku, to robię dokładnie tak samo. Jedno wiem na pewno - urlop zagraniczny nigdy nie wyjdzie taniej od tego w kraju i nie czarujcie, że może być odwrotnie!
ŁukaszCiupa napisał(a):Cały ten wątek to próba porównywania rzeczy nieporównywalnych! Dyskusja bezcelowa
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko