Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy 4tys zl wystarczą?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 02.06.2011 05:42

arturac napisał(a):... i tak to co najpiękniejsze w Cro jest za darmo.

Masz na myśli dorodne panie w toples?!
:P :oops:

No tak... w Grecji np. tego nie ma w takiej ilości jak w Chorwacji.
A w Czarnogórze toples to głównie jest po 50-tce... i wyżej..
nie, żebym jakąś dyskryminację uprawiał.. ale wolę darmowy wariant chorwacki.
Piękno powinno być ujawniane i powinno być za darmo... cała reszta może być odpłatnie..
:sm:
zdravo
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 02.06.2011 09:28

Z napisał(a):Aldonka były bużki lecz jeśli tak zabrzmiało przepraszam,cały rok przegniłem w szpitalach tak więc kasę zaoszczędzoną roztrwonię na wyjeżdzie.

Luz, mnie przepraszać nie musisz, mówię tylko jak to zabrzmiało.
Masz możliwość to używaj wakacji ile możesz, powodzenia i przyjemności :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 02.06.2011 09:43

pablo2222 napisał(a):Ja zabieram 5k euro plus 2k pln w rezerwie. Chyba wystarczy na tydzień na campingu dla dwóch osób.

Hmmmmm, może wystarczy.
Jednak zalecam daleko idącą oszczedność. Na kempingu różne rzeczy się dzieją, ... tak dopiero jest wydatek. :lol: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2011 21:02

janniko napisał(a):
arturac napisał(a):... i tak to co najpiękniejsze w Cro jest za darmo.

Masz na myśli dorodne panie w toples?!
:P :oops:

No tak... w Grecji np. tego nie ma w takiej ilości jak w Chorwacji.
A w Czarnogórze toples to głównie jest po 50-tce... i wyżej..
nie, żebym jakąś dyskryminację uprawiał.. ale wolę darmowy wariant chorwacki.
Piękno powinno być ujawniane i powinno być za darmo... cała reszta może być odpłatnie..
:sm:
zdravo

ja myślałem o bardziej przyziemnych sprawach, czyli zachodzie słońca i jardanie, no może jeszcze o pięknych oczach Chorwatek :)
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 03.06.2011 22:17

Mozna tanio, mozna drogo.
Tylko dziwią mnie ludzie którzy chwalą się ile to wydali w Chorwacji 10 tys , 20 tyś i coś mi tu nie gra, bo albo zakochani w Chorwacji albo po prostu kłamią. Szczerze, jakbym dysponował budżetem 10-20 tyś na wakacje to nie wlekł bym się autem 1300 km, z własnym żarciem, tylko poleciałbym z niemieckiego biura naprawdę do egzotycznego kraju.
Pozdrawiam
ani5500
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ani5500 » 04.06.2011 00:49

W zeszłym roku udało nam się zmieścić w kwocie łącznie 4,6 tys na 13 dni na 2 osoby, zwiedzając (łącznie z wstępami - wszystko we własnym zakresie) Zadar, Split, Trogir x2, Sibenik, Wodospady Krka-łącznie z paliwem,winietą na Słowację, autostradą na Chorwacji, noclegami, z 1/3 obiadów była zamawiana w knajpkach (reszta własne),dziennie jakieś piwko czy winko na mieście i na nic się nie żałowało, nawet na lody i na pamiątki dla rodzinki :wink: A jak słyszę,że nad polskim morzem za kwaterę koleżanka płaci w tym roku 150 zł za 3 osoby to aż się dziwię ze są chętni by tyle dać, jeśli można znaleźć w Chorwacji kwaterę w podobnej cenie (albo niewiele wyższej), a wrażenia z pobytu TU pozostają niezapomniane...
:D :D :D
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 04.06.2011 04:57

A co w tym takiego dziwnego,lekarz zabronił mi latać samolotem(może to mieć wpływ na stan mojego zdrowia),nie szczypię się z kasą ponieważ tak jak pisałem wyjeżdżam raz w roku, i sądzę że moja rodzina warta jest każdych pieniędzy,jadę na trzy tygodnie ciągnąc przyczepkę a więc autostrady droższe oraz spalanie wyższe.
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 04.06.2011 06:08

Jeśli żyć oszczędnie, wynająć niedrogą kwaterę to myślę że 4kPLN wystarczy na tydzień na cztery osoby. Tym niemniej w odwecie trzeba mieć jwszcze kilka tysięcy, bo zawsze może wypaść coś nieplanowanego, choćby awaria samochodu.
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 04.06.2011 16:00

Moje tegoroczne koszty na 12 dni(2+1):
Kwatera -2 sypialnie ,kuchnia,łazienka,taras :24 E za trzy osoby
cena przedsezonowa(wyjazd 25 czerwiec)-Razem 280E-1100zł
Paliwo + winiety -wyjazd z małopolski ,całkowity dystans ok.2300km+ zwiedzanie:1000zł
Wakacyjne atrakcje,pamiątki + rakija-900zł
Razem za trzy osoby 3000zł(12 dni)
PS.Można doliczyć też papusianie :lol:
ale w Polsce też jemy i pijemy wiec nie są to koszty wyprawy na wakacje.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

czy 4tys zl wystarczą? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone