napisał(a) salem » 19.07.2006 21:23
Rafale, dlatego zaznaczylam, że nie pytam o wersję maxi oszczędnościową, ale o atrakcyjny pobyt - z wycieczkami na wyspy, nurkowaniem ( a to się wiąże z wypożyczeniem sprzętu i opłaceniem instruktora), z wyżywieniem "na mieście", wieczornym pifkiem nie ograniczonym do jednego kufelka, atrakcjami na plaży dla dzieci, itd.
Te 2500 euro to jak zaznaczylam nie na samą Cro, ale też na:
- dojazd z Polski do Dalmacji - a więc paliwo, nocleg po drodze, jedzenie, autostrady
- wynajem mieszkania na miejscu - z tego, co piszecie nalezy się liczyć z kosztem 50-60 euro za noc, co daje w skali tygodnia od 350-400 euro
- paliwo kupowane na miejscu, bo jesteśmy raczej podróżująco-zwiedzający niż plażujący
- 2-3 posiłki dziennie dla 4 osób i to nie koniecznie w wersji pizza - sami piszecie, że byc w Cro i nie pojeść owoców morza to grzech
- bilety na prom, zeby zobaczyć wyspy - jedną lub dwie
- bilet do Plitwickich ( z tego co wiem, tani nie jest) i może jeszcze jakichś atrakcji przyrodniczych typu Krk
- powrót z Dalmacji do Polski - a więc znowu paliwo, nocleg po drodze, jedzenie, autostrady
- i atrakcje, ktorych nie wymieniłam, a ktore pewnie kuszą, żeby z nich skorzystać
Wiem z poprzedniego pobytu, że ceny są wyższe, czasem sporo, niż w Pl. A do tego przez 3 lata na pewno uległy zmianom - niestety, wzorsły niż spadły. Dlatego zapytałam Was, osoby ktore potrafią doradzić tryb oszczędnościowy jak też realnie ocenić siłę nabywczą 2500 euro w Cro.