Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czy 1000 euro starczy?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz1972
Globtroter
czy 1000 euro starczy?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1972 » 01.06.2011 15:58

Witam, mam pytanie do doświadczonych cromaniaków.
Mianowicie, wyjeżdżam pierwszy raz do Chorwacji z rodzina - dwoje dorosłych i dwoje dzieci.Wyjazd na 2 tygodnie w sierpniu.
Dysponuję kwotą 1000 euro.Z tego muszę zapłacić za noclegi-360 euro.
Winiety już mam, kosztu paliwa nie liczę.Zamierzam zabrać trochę jedzenia z Polski.
Jak myślicie, czy to jest wystarczająca kwota?
Dziękuję za odpowiedzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2011 16:18

bez paliwa i winiet - w mojej ocenie starczy.
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 01.06.2011 16:44

również uważam że wystarczy .
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 01.06.2011 17:10

jeżeli nie bedziesz stołował się w restauracjach,zwiedzał , wypozyczał sprzętu wodnego i ogólnie nie będziesz płacił za zadne atrakcje-to starczy w innym wypadki nie ma szans.....
poza tym istnieje podobny temat-czy 4tys wystarczą :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2011 17:16

parę zgrzewek wody wrzuć do kufra i/lub to co lubią pić dzieciaki, bo to jest drogie a idzie jak woda. powinno starczyć na skromne ale nie bez przyjemności dwa tygodnie/lody, winko/ ale lepiej pożycz jeszcze coś i trzymaj na czarną godzinę/awaria auta/gorączka u dziecka/

jak wrócisz to napisz czy starczyło :)
mariusz1972
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1972 » 01.06.2011 17:21

Tak, jest podobny temat, ale w tamtym przypadku 4 tys to kwota obejmująca cały koszt wyjazdu, a ja nie wliczam w to winiet, bo już kupiłem i paliwa.Zostaje opłata kwatery 360 euro, czyli zostaje 640 euro=4700kn.
Wydaje mi się , że to nie jest tak żle.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 01.06.2011 18:22

640 E na 14 dni to wychodzi po 45 E dziennie.
Na 2+2 powinno starczyć , ale bez przesadnych szaleństw.....jakaś pizza czy kolacja w Konobie (wiadomo nie codziennie) , winko , piwo , lody czy rakiję ......dacie radę.
Skromnie , bo skromnie , ale liczą się wakacje i czas spędzony w Cro.

My ciut większą kwotą , ale niewiele dysponowaliśmy w zeszłym roku , fakt że bez dzieci , dwoje dorosłych i starczyło by poszaleć co drugi dzień po Konobach , Parasailing i motorówkę.

Dołączam się do tego co napisał arturac jak wrócisz napisz czy starczyło i skrobnij relacje z pobytu. :)

Powodzenia :)
mariusz1972
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1972 » 01.06.2011 18:32

maniust napisał(a):640 E na 14 dni to wychodzi po 45 E dziennie.
Na 2+2 powinno starczyć , ale bez przesadnych szaleństw.....jakaś pizza czy kolacja w Konobie (wiadomo nie codziennie) , winko , piwo , lody czy rakiję ......dacie radę.
Skromnie , bo skromnie , ale liczą się wakacje i czas spędzony w Cro.

My ciut większą kwotą , ale niewiele dysponowaliśmy w zeszłym roku , fakt że bez dzieci , dwoje dorosłych i starczyło by poszaleć co drugi dzień po Konobach , Parasailing i motorówkę.

Dołączam się do tego co napisał arturac jak wrócisz napisz czy starczyło i skrobnij relacje z pobytu. :)

Powodzenia :)

Dzięki za odpowiedż
Mam na dzieję , ze nam taka kwota starczy.Nie zamierzam raczej szaleć, raczej oszczednie.Chcielibyśmy trochę pozwiedzać.Bedę w okolicach Trogiru, a w drodze powrotnej Plitvickie Jeziora. Mama nadzieje , że się uda.
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 01.06.2011 18:57

Mariusz, imienniku Ty mój.
Jeżeli to będzie faktycznie 45 euro dziennie na 4 osoby i zamierzasz żyć w miarę oszczędnie, to moim zdaniem spokojnie wystarczy a i na jakieś lody, piwko, winko i zobaczenie Plitvic też nie braknie.
Moja propozycja: w miarę możliwości i pojemności Waszego samochodu zabierzcie ze sobą zimne napoje i jak najwięcej "suchego" jedzenia (zupki, ryże, makarony, kasze, pasztety itp).
Chorwackie widoki i klimacik wynagrodzą Wam wszelkie ewentualne wątpliwości.
Pozdrav.
mariusz1972
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1972 » 01.06.2011 19:02

Dzięki.Tak włąśnie zamierzam uczynić.
Pozdrawiam.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 01.06.2011 19:06

Czy wystarczy możesz policzyć jeszcze inaczej:
1000 E to ok 4000 zł
A ponieważ Chorwacja jest jednak droższa no tak przyjmijmy ok 30% to odpowiedz sobie na pytanie czy kwota 4000 zł-30% to ok 3000 zł wystarczy Ci/Wam na podobny pobyt w Polsce jesli tak tzn że OK.

Co do prowiantu moja Żonka ma opracowany niezawodny sposób na naprawdę super żarcie przygotowane z Polski na całe np 14 dni + przymusowe zakupy w Chorwacji. Wychodzi pysznie i tanio.
Poza tym nie mozna sobie załować wszystkiego więc coś ekstra też musi być żeby były udane wakacje !!!
mariusz1972
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1972 » 01.06.2011 19:11

fhuzbych napisał(a):Czy wystarczy możesz policzyć jeszcze inaczej:
1000 E to ok 4000 zł
A ponieważ Chorwacja jest jednak droższa no tak przyjmijmy ok 30% to odpowiedz sobie na pytanie czy kwota 4000 zł-30% to ok 3000 zł wystarczy Ci/Wam na podobny pobyt w Polsce jesli tak tzn że OK.

Co do prowiantu moja Żonka ma opracowany niezawodny sposób na naprawdę super żarcie przygotowane z Polski na całe np 14 dni + przymusowe zakupy w Chorwacji. Wychodzi pysznie i tanio.
Poza tym nie mozna sobie załować wszystkiego więc coś ekstra też musi być żeby były udane wakacje !!!

A zdradzisz ten "niezawodny sposób"?To może i ja skorzystam? :)
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 01.06.2011 19:22

mariusz1972 napisał(a):
fhuzbych napisał(a):Czy wystarczy możesz policzyć jeszcze inaczej:
1000 E to ok 4000 zł

A zdradzisz ten "niezawodny sposób"?To może i ja skorzystam? :)[/quote

żadna tajemnica znajdz mnie na priw adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl to Ci opiszę nie będę na forum podawał przepisów gastronomiczno .....
A powód jest nie tylko ze wzgl. na oszczędność wręcz odwrotnie żadnych zupek z torebki Nie cierpię byle jakiej chemii ...
Ostatnio edytowano 01.06.2011 19:25 przez fhuzbych, łącznie edytowano 1 raz
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 01.06.2011 19:24

Witaj Mariusz.
Kwota którą masz na wydanie na pewno starczy, poczytaj jeszcze o objeździe autostrady w Słowenii (30 E zaoszczędzone).
Porównaj sobie ceny w sklepach.
lidl.hr, plodine.hr, konzum.hr, zobaczysz co i za ile możesz kupić na miejscu.
Życzę miłego wypoczynku w Chorwacji. :lol:
mariusz1972
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1972 » 01.06.2011 19:26

Jacek 206 napisał(a):Witaj Mariusz.
Kwota którą masz na wydanie na pewno starczy, poczytaj jeszcze o objeździe autostrady w Słowenii (30 E zaoszczędzone).
Porównaj sobie ceny w sklepach.
lidl.hr, plodine.hr, konzum.hr, zobaczysz co i za ile możesz kupić na miejscu.
Życzę miłego wypoczynku w Chorwacji. :lol:

Dzieki.Co do autostrady w Słowenii to musztarda po obiedzie- kupiłęm już winietę.

Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone