megidh napisał(a):Zapraszam chętnych do odbycia wraz z nami tej sentymentalnej podróży.
Się jeździ, to jest materiał .te kiero napisał(a):Ależ masz wysyp relacji
Siedząc twarzą w kierunku Rivy to był pierwszy stolik po lewej stronie w pierwszym rzędzie.te kiero napisał(a):Może siedzieliście przy tym samym stoliku w Vidilicy co my
Bbee88 napisał(a):Z chęcią poczytam relację
marze_na napisał(a):Z przyjemnością potowarzyszę Wam w tej sentymentalnej podróży.
Cieszę się z Waszego towarzystwa .wiola2012 napisał(a):Cieszę się, że piszesz nową relację
Też nigdy mnie na tą wyspę nie ciągnęło właśnie z tego powodu, ale czasem trzeba sprawdzić samemu, co w trawie piszczy.marze_na napisał(a):O Ciovo nigdy nie myślałam ze względu na zły PR jaki ma ta wyspa m.in. tu na forum
Postaram się.wiola2012 napisał(a):Może odczarujesz dla nas Ciovo, bo 2 razy robiliśmy podejście i wygrywał inny region. Właśnie przez internetowe opinie rezygnowałam. U Ciebie na pewno znajdę obiektywny obraz tej wysepki.
piekara114 napisał(a):Ciovo zaliczone spacerem przez most
Chyba niezbyt dużo.piekara114 napisał(a):popatrzę co tam wypatrzyłaś....
Przez Slatine tylko przejeżdżaliśmy.elka21 napisał(a):Na Ciovo, w miejscowości Slatine byłam w 2014r. . To już 10 lat temu ( ale ten czas leci ), chętnie zobaczę, co się przez ten czas zmieniło.
Most Hrvatskih Branitelja, łączący Trogir z wyspą Ciovo, został oddany do użytku 18 lipca 2018 roku, ale od kiedy istnieje droga, prowadzącą do interioru wyspy, to nie wiem. Czytałam, że gdy tego mostu nie było, to jedyny wówczas most łączący Trogir z wyspę Ciovo, był w sezonie bardzo zatłoczony. Teraz już takich korków nie ma, co powoduje, że spacerowanie po tym starym moście jest przyjemne. Można spokojnie na nim przystanąć i podziwiać fantastyczny widok na starówkę trogirską.elka21 napisał(a):Już widzę pierwszą zmianę.
Tej drogi, przed Mastrinką, prowadzącą, w głąb wyspy dziesięć lat temu nie było.
Zapewne została pobudowana w tym samym czasie, co nowy most łączący Ciovo ze stałym lądem. Budowa nowego mostu bardzo potrzebna , bo most w Trogirze, był cały czas zakorkowany .
Fajnie Piotrze, że dołączyłeś .piotrf napisał(a):Melduję się w Twojej relacji
Ciekawe czy rozpoznasz jakieś miejsca, w których wtedy byłeś.piotrf napisał(a): było bardzo dawno temu ( w 2008 roku ) i do tego niedokładnie
Powrót do Nasze relacje z podróży