A czy mimo tych niedogodności eksploracja Marjana Wam się udała ?piotrf napisał(a):W Splicie wzgórze Marjan zdobywaliśmy w upale takim , że powietrze falowało , zabrakło nam wody ( chyba pierwszy raz )
Jak człowiek spragniony, to nawet woda smakuje jak szampan. .piotrf napisał(a):Za to piwo smakowało jak nigdy wcześniej
Nam też się te plaże podobały. I na pewno są zdecydowanie lepsze od słynnej splickiej plaży Bačvice, która mi się zdecydowanie nie podoba.pomorzanka zachodnia napisał(a):Na tych plażach które wspomniałaś byłam podczas naszego pierwszego wyjazdu.Jak na miejskie plaże są naprawdę super.
Też jestem podobnego zdania, chociaż na tym samym stopniu podium postawiłabym pałac Dioklecjana.pomorzanka zachodnia napisał(a):A Marjan to wg mnie atrakcja nr 1 w Splicie .
piotrf napisał(a):Ciekawe czemu służy zamykanie w ciągu dnia ogrodu botanicznego , który chroniony jest monitoringiem . . .
ziemniak napisał(a):Split to takie moje małe marzenie. Byłem chyba 2 lub 3 razy przejazdem lub odpływałem stąd, ale nigdy go nie zwiedziłem. Temperatury i ludzie nigdy nie zachęcały do tego lub ceny pojedynczego noclegu, bo też takie opcje kiedyś się przejawiały. Dużo do myślenia dała ostatnia wyprawa @maslinka, więc w głowie są już jakieś plany zdobycia Splitu.
Powrót do Nasze relacje z podróży