wiola2012 napisał(a):Świetną lokalizację miał Wasz apartament. Taras do pozazdroszczenia i widoczek niczego sobie
.
Bbee88 napisał(a):Piękny widok z tarasu.
Dawno, a właściwie to chyba nigdy nie miałam apartamentu z takim widokiem i tak blisko morza.
piekara114 napisał(a):Gosia, ale z tą kaucją/zaliczką u Was to przegięcie... wyszło mi, że nie wiedzieliście o niej...ciekawe co by było jakbyście nie mieli gotówki na kaucję...
No niestety nie wiedzieliśmy. Na szczęście mieliśmy przy sobie gotówkę, bo ja zawsze wolę mieć przy sobie więcej, niż mniej.
wiola2012 napisał(a):Konieczność wpłacenia kaucji pojawia się coraz częściej w ofertach na bookingu. Jestem skłonna zrozumieć właścicieli, być może ktoś im coś zniszczył i teraz się zabezpieczają.
Też to rozumiem i właściwie to nie mam nic przeciwko takiemu zabezpieczeniu. Przecież nikt specjalnie nie niszczy wnętrza czy wyposażenia apartamentu, ale jeśli coś się zniszczy przez przypadek, to trzeba za to zapłacić.
wiola2012 napisał(a):Zawsze jednak informacja jest podana w warunkach wynajmu. Wtedy filtruję opinie pod kątem kaucji i jeżeli Goście piszą, że mieli problem ze zwrotem to rezygnuję z takiego mieszkania. Na kilka wpłaconych kaucji zawsze dostawałam pełny zwrot.
piekara114 napisał(a): Robię dokładnie tak samo
My nie wynajmowaliśmy tego apartamentu przez żaden portal, lecz kontaktując się bezpośrednio z właścicielem, więc nie mieliśmy gdzie filtrować
.
Bbee88 napisał(a):Współczuję sytuacji z apartamentem, tzn zaskoczenia z tą kaucją.
Nie było tak źle.
Bbee88 napisał(a):Jeszcze piszesz, że matka właściciela niezbyt miła
My szczęście trafiamy zawsze na miłych ludzi gdzie nie pojedziemy, ale jakoś wolę bez kontaktu wynajmować... właśnie z obawy przed niemiłymi ludźmi
Znajoma, która polecała nam ten apartament ze względu na jego położenie, napomknęła nam o niemiłej matce właściciela, więc wiedzieliśmy, że możemy ją tam zastać, ale zaryzykowaliśmy. Znajoma mówiła, że kiedy ona tam była, to ta matka już była wiekową osobą a teraz, kiedy my tam pojedziemy, to może ze względu na wiek już się nie będzie się zajmować tymi apartamentami (bo w tym domu jest ich kilka). Nic bardziej mylnego. W trakcie rozmowy z nią dowiedzieliśmy się, że ma 85 lat, ale codziennie pływa (oczywiście jak morze na to pozwalało) i dlatego jest w tak dobrej kondycji. Poruszała się o lasce, ale w wodzie czuła się jak ryba. Tylko pozazdrościć takiej kondycji.
W zasadzie opinie na temat tego apartamentu są OK, ale 7 miesięcy temu na mapach Google pojawiła się
opinia Jacka Mayera, w której opisana jest niemiła sytuacja z matką właściciela, więc nie tylko my mieliśmy z nią niemiłe doświadczenia.