megidh napisał(a):Po okazaniu pracownikowi wypożyczalni dokumentów otrzymaliśmy taki samochodzik.
Podkręcasz zainteresowanie .majkik75 napisał(a):megidh napisał(a):A gdzie Cię poniosło w tę majówkę ?
Niedługo będzie relacja
pozdrawiam, Michał
Na wakacyjną jazdę takie małe autka są wystarczające.majkik75 napisał(a):Fajny Mały, zwinny, wszędzie wjedzie Jestem wielkim fanem wypożyczania właśnie takich samochodów.
Może faktycznie przechwaliłam pojemność fiacika 500. Obejrzałam dokładnie zdjęcia i wynika mi z nich, że znajomi nie trzymali nic na kolanach a pod nogami nie mieliby miejsca na postawienie tam czegokolwiek. Ale chyba pomiędzy nimi leżał plecak Waldka a ja trzymałam na kolanach mój plecak podręczny. I wydaje mi się, że osłona bagażnika widoczna na zdjęciach za siedzącymi znajomymi, była lekko uniesiona do góry. Wychodzi więc na to, że w bagażniku zmieściły się dwie kabinówki i dwie małe walizeczki bagażu podręcznego.piekara114 napisał(a):Tyle bagaży Wam for udało upchać ? To jestem pod wrażeniem, bo w naszej 500tce z Fuertu chyba byłoby to możliwe, bo 2 kabinówki ul już było pełno.
Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
megidh napisał(a):I właśnie nam musiała się przytrafić taka sytuacja, że pracownik wypożyczalni koniecznie chciał, abyśmy wykupili u nich ubezpieczenie, a jeżeli nie, to chcieli pobrać bardzo wysoką kaucję. Dobrze że wcześniej się zapoznałam z treścią vouchera i wiedziałam, jak postąpić, więc obyło się bez dodatkowych kosztów. Na karcie zablokowano mi jedynie 300 euro na poczet ewentualnych mandatów czy nieopłaconych parkingów.
megidh napisał(a):Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
Nawet nie musiałam prosić o pisemne wyjaśnienie, wystarczyło że pokazałam palcem ten zapis na voucherze, który miałam wydrukowany w wersji angielskiej. Pan sobie przeczytał, pokiwał głową i temat się skończył.wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):I właśnie nam musiała się przytrafić taka sytuacja, że pracownik wypożyczalni koniecznie chciał, abyśmy wykupili u nich ubezpieczenie, a jeżeli nie, to chcieli pobrać bardzo wysoką kaucję. Dobrze że wcześniej się zapoznałam z treścią vouchera i wiedziałam, jak postąpić, więc obyło się bez dodatkowych kosztów. Na karcie zablokowano mi jedynie 300 euro na poczet ewentualnych mandatów czy nieopłaconych parkingów.
Czyli po poproszeniu o pisemne wyjaśnienie pracownik zmienił zdanie i już ubezpieczenia nie wymagał?
Tak, w umowie był taki zapis:wiola2012 napisał(a):A ta kwota 300 euro była wcześniej w umowie zapisana?
To nie tak, bo gdybyśmy zdecydowali się poczekać pół godziny, to dostalibyśmy większe autko. Ale moja kuzynka nas namówiła i sami zgodziliśmy się na tego fiacika, więc nie możemy mieć pretensji do wypożyczalni. A autko fajne i prawie nówka, Jeszcze w nim pachniało nowością.Bbee88 napisał(a):Trochę nie fair, że dostaliście troszkę mniejsze auto niż mieliście dostać.
Ja zawsze mam stres przy wypożyczaniu auta i jak jest taka możliwość, to wolę korzystać z komunikacji publicznej. Ale nie zawsze jest to możliwe, więc jak mus, to mus i wtedy trzeba skorzystać z wypożyczonego auta. Nie mam jednak zbyt dużego doświadczenia w tym temacie. Do tej pory samochód wypożyczaliśmy tylko trzy razy w Grecji i tam nie było z tym żadnego problemu, bowiem wypożyczaliśmy z pełnym ubezpieczeniem, bez karty kredytowej i płatne gotówką przy podstawieniu auta. Po okresie wynajmu kluczyki zostawialiśmy w recepcji hotelu i już. Ale w Chorwacji wypożyczalni, w której moglibyśmy wypożyczyć samochód na takich samych zasadach niestety nie znalazłam.marze_na napisał(a):megidh napisał(a):Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
Wyszukanie to nie jest większy problem, trudniejsze może być być zaakceptowanie wyższej ceny za taki wynajem.
Święty spokój swoje kosztuje.
marze_na napisał(a):megidh napisał(a):Podziwiam Twoją umiejętność wyszukiwania takich wypożyczalni, które spełniają Twoje wymagania.piekara114 napisał(a):Zamieszania z kaucją nie zazdroszczę, z tego powodu pośredników omijam (no i ja nie zgadzam się na wszelkie kaucje).
Wyszukanie to nie jest większy problem, trudniejsze może być być zaakceptowanie wyższej ceny za taki wynajem.
Święty spokój swoje kosztuje.
Powrót do Nasze relacje z podróży