Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czternaście dni na Gib Sea A.D. 2019

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.02.2020 13:18

Kapitańska Baba napisał(a):
"gusia-s"] Uwaga!
Cyce na horyzoncie :mrgreen:

całe dwa - tylko jakiś jeden jakby ciut większy...moze zdjecie z profilu :oczko_usmiech:
To dlatego, że do drugiego ktoś się przystawił :mrgreen:

Kapitańska Baba napisał(a):
A tu wszystkomający, na pewno super luksusowy katamaran.
Ma na wyposażeniu wszystko oprócz.......żagli.
Nie, no na wyposażeniu ma ;) ale pewnie bez instrukcji użytkowania :mrgreen: A najpewniej to nie wieje :mrgreen:

Kapitańska Baba napisał(a):O, znowu jakieś delfiny.
:evil:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 21.02.2020 19:31

"mchrob"]Mam ogromny sentyment do Tribunj. To był cel naszego pierwszego wyjazdu do Cro a potem jeszcze go raz odwiedziliśmy przejazdem. Fajnie tam jest :hearts:

Pewnie że fajnie ale pod jednym warunkiem. Jedna noc :!: Jak staliśmy tam trzy dni serdecznie znienawidziłam to miasto i miałam straszny opór żeby wrócić - na szczęście przejściowy :wink:

A z tymi delfinamy to chyba jednak macie wyciek cyca z kadłuba :lol:

Myślisz???? To może dlatego nam tyle cyca poszło :roll: 8O :oczko_usmiech: To wszystko wina delfinów :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 21.02.2020 19:34

"gusia-s"] To dlatego, że do drugiego ktoś się przystawił :mrgreen:

Nie ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie, no na wyposażeniu ma ;) ale pewnie bez instrukcji użytkowania :mrgreen: A najpewniej to nie wieje :mrgreen:

Tak, to dobre wytłumaczenie. Nie wieje. Albo wieje nie z tej strony. Albo za słabo. Albo za mocno. Tak, to wszytsko wina wiatrów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kapitańska Baba napisał(a):O, znowu jakieś delfiny. :evil:

Znasz lekarstwo na delfiny :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.02.2020 22:18

Jak dobrze się stało , że rozwikłałaś zagadki dotyczące cyców i delfinów :oczko_usmiech: przy okazji odrobiłem zaległości i dowiedziałem się, że w sprawie wiatrów dla katamaranów , trzeba stworzyć jakiś żeglarski specyfik , np. sails ranigast albo inny laksigen :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
zumila
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zumila » 21.02.2020 22:41

Luksusy luksusami ale świeże ziemniaczki najlepsze :)

Delfiny :hearts: :hearts: :hearts:
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 22.02.2020 00:06

zumila napisał(a):Luksusy luksusami ale świeże ziemniaczki najlepsze :)

Ja to nawet zaryzykuję stwierdzenie, że stały dłuższy luksus może być bardzo męczący i nudny jeśli trwa dłużej niż 1-2 dni. Natomiast życie jakie prowadzi Kapitańska Baba i jej rodzina przeplatane krótkimi smakami luksusu to jest dopiero smak życia :D :D :D . Długie trwanie w luksusie to czasem może prowadzić do lenistwa i bezmyślności, a nawet tępoty umysłowej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Znam z mojego otoczenia ludzi, którzy po takim luksusie w CRO (i nie tylko w CRO)zapamiętali jedynie obfite menu i wypaśność hotelu czy statku.Nic a nic oprócz tego :roll: 8O !!!! Nawet delfinów nie zauważą, bo na przyrodzie i otoczeniu mało się skupiają :cry:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 22.02.2020 14:03

"piotrf"]Jak dobrze się stało , że rozwikłałaś zagadki dotyczące cyców i delfinów :oczko_usmiech:

Chciałam utrzymać w tajemnicy ale nie dało się, zostałam rozszyfrowana :oczko_usmiech:

przy okazji odrobiłem zaległości i dowiedziałem się, że w sprawie wiatrów dla katamaranów , trzeba stworzyć jakiś żeglarski specyfik , np. sails ranigast albo inny laksigen :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr

Po co chemia - proponuję porzadną porcję zeglarskiej grochówki dla każdego załoganta na katamaranie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Powinno zadziałać :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 22.02.2020 14:04

"zumila"]Luksusy luksusami ale świeże ziemniaczki najlepsze :)

To prawda :wink: Nasz cała rodzina jest bardzo mocno ziemniaczana - więc obieram i obieram i obieram :roll: :mrgreen:

Nie da się ich nie kochać :hearts:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 22.02.2020 14:12

"pavlo"]
Ja to nawet zaryzykuję stwierdzenie, że stały dłuższy luksus może być bardzo męczący i nudny jeśli trwa dłużej niż 1-2 dni.

Oj tak - mądrego dobrze posłuchać :wink:

Natomiast życie jakie prowadzi Kapitańska Baba i jej rodzina przeplatane krótkimi smakami luksusu to jest dopiero smak życia :D :D :D .

:oops: U nas luksus bardzo sporadycznie - no, na gigancie był ale to jednorazowy wybryk i jakoś nas nie zachęcił do powrotu tam :roll: :wink:

Długie trwanie w luksusie to czasem może prowadzić do lenistwa i bezmyślności, a nawet tępoty umysłowej :mrgreen:

Nawet mi ktoś do głowy przychodzi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Znam z mojego otoczenia ludzi, którzy po takim luksusie w CRO (i nie tylko w CRO)zapamiętali jedynie obfite menu i wypaśność hotelu czy statku.Nic a nic oprócz tego :roll: 8O !!!! Nawet delfinów nie zauważą, bo na przyrodzie i otoczeniu mało się skupiają :cry:

Nawet nie mów.....jedzenie i hotel z basenem i nawet nad morze nie iść bo po co :roll:
Czasami patrzę na zdjęcia z fishpickników czy promów - ludzie czytają, zakładają słuchawki na uszy z muzyką, grają w karty itd itp a potem słyszę bo my nigdy nie spotkamy delfinów.... Ale jak je spotkać patrzac w strony ksiązki czy na karty? Nie da się, trzeba sie rozejrzeć dokoła....jak usłyszeć z daleka ich parskający oddech mając słuchawki na uszach? Nie da się...... Przyroda sama nie wskoczy nam przed nos z okrzykiem a ku ku, tutaj jestem :cry: :roll:
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 22.02.2020 23:27

Moje ostatnie spostrzeżenie jest potencjalnym zagrożeniem (małym,ale jest) dla zejścia z kursu wątku Kapitańskiej Baby.O tych luksusach nie warto rozmawiać dalej. Kapitańska Babo, jako że lejce w ręku masz i dowodzić umiesz, a i załoga bardzo zacna, płyń dalej :D . Ciesz nas kolejnymi relacjami. Pisz, pisz i pisz. A z Piszu też pisz :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 23.02.2020 15:04

pavlo napisał(a):Moje ostatnie spostrzeżenie jest potencjalnym zagrożeniem (małym,ale jest) dla zejścia z kursu wątku Kapitańskiej Baby.O tych luksusach nie warto rozmawiać dalej. Kapitańska Babo, jako że lejce w ręku masz i dowodzić umiesz, a i załoga bardzo zacna, płyń dalej :D . Ciesz nas kolejnymi relacjami. Pisz, pisz i pisz. A z Piszu też pisz :D

Z obranego kursu nasza Kryśka nie zejdzie, spokojnie :wink:
Już jutro za rana ciąg dalszy. Obiecuję dużo jeździc i dużo pisać :wink: Z Pisza to nie wiem bo ostatnio nam podpadł (nie było mazurskiego piwa ani ryb 8O :roll: ) ale Mazury na pewno nie raz jeszcze się tutaj pojawią :D
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 23.02.2020 21:30

Nic już nie gadam, jeno słucham :D :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.02.2020 09:12

pavlo napisał(a):Nic już nie gadam, jeno słucham :D :)

No nie 8O Bez gadania Twojego czy innych ta relacja będzie strasznie nudna :cry: Nie rób mi tego :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.02.2020 09:47

Port miejski w Tribunj wita.

DSC_0421.JPG

Pierwsza Załogantka już gotowa do zejścia na ląd.

DSC_0413.JPG

Taki mamy dziś widok przed dziobem.

DSC_0414.JPG

DSC_0418.JPG

DSC_0422.JPG

A taki za rufą.

DSC_0415.JPG

DSC_0416.JPG

DSC_0417.JPG

DSC_0419.JPG

DSC_0420.JPG

DSC_0427.JPG

Następny jacht zbliża się do portu.

DSC_0423.JPG

DSC_0424.JPG

DSC_0425.JPG

DSC_0426.JPG

Dziewczyny po trzech dniach w końcu mogą pójść na lody.

Tu jest taki ruch w lodziarniach że nie ma obawy o ich świeżość.

DSC_0428.JPG

DSC_0430.JPG

DSC_0431.JPG

20190828_175910.jpg

20190828_180540.jpg

My z Kapitanem również idziemy sprawdzić co zmieniło się w Tribunj przez ostatnie trzy lata.

20190828_182031.jpg

20190828_182321.jpg

Nie było nas.......dwie minuty.

Upał jest tak wielki że nie mamy siły chodzić po rozgrzanym mieście.

Odkładamy spacer na później, przecież miasto nie ucieknie, zdążymy.

Będziemy tu do rana, luz!!!

20190828_183513.jpg

20190828_183518.jpg

Ania oczywiście zajmuje się tym co zawsze w mieście – łowi.

20190828_185406.jpg

20190828_185408.jpg

DSC_0433.JPG

A my tymczasem odpoczywamy po upalnym dniu.

20190828_185712.jpg

20190828_190548.jpg

DSC_0432.JPG

DSC_0434.JPG
DoktorDoktor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DoktorDoktor » 24.02.2020 11:06

Dawno mnie nie było ale czytam wszystkie relacje na bieząco...

Tribunyj Echhh, a jak tam skrzypiaca ławeczka (zip zip...) naprawili?. Mam nadzieje, że tym razem choroba portowa nie dopadnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży