BoJa napisał(a):Dokładnie. W ubiegłym roku przepływaliśmy tym przesmykiem kilka razy dziennie przez dwa tygodnie.
BoJa napisał(a):Jak dobrze pamiętam było to między 14-16. Rano w tym przesmyku morze miało kolor turkusowy a w momencie tych silnych prądów ciemno ołowiany brrrrrrr. Pewnie powodem są pływy które przyspieszają w tym wąskim przesmyku, my opływając całą wyspę pod mostem mieliśmy wodę jak stół
BoJa napisał(a):Amen Teraz czekam na następny odcinek pewnie będzie o miejscach gdzie my w tym roku będziemy pływać
BoJa napisał(a):Trafiłem Dugi Otok Tam 21 08 przypłyniemy promem. Kwatera w Zaglav i z tamtąd pontonowanie w stronę Bozavy i Sakarun, a w drugą stronę Telešcica i Kornati
Epepa napisał(a):Coraz bardziej kusi mnie ten Dugi Otok. Mam wrażenie, że jest trochę mniej oblegany przez turystów, a ja lubię takie miejscówki.
zumila napisał(a):Nie znalazłam cyca w Austrii, ale bywałam raczej w małych marketach( Hofer, Spar), za to znalazłam śnieg dużo śniegu
Relacja tak wciąga, że chciałoby się więcej niż odcinek dziennie
Epepa napisał(a):Ja też byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby codzienny rejs był trochę dłuższy.
Powrót do Nasze relacje z podróży