Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA! Częstochowa - remont DK-1 i DK-46 (koło McD i Tesco)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Klamer75
Odkrywca
Re: UWAGA! Częstochowa - remont DK-1 i DK-46 (koło McD i Tes

Nieprzeczytany postnapisał(a) Klamer75 » 31.07.2013 09:23

algirdas napisał(a):Idzie bez przeszkód póki co. Odezwij się bliżej wyjazdu, sytuacja w prawie 2 tyg może się zmienić.

Właśnie mam bliżej wyjazdu 1 dzień ;)
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 31.07.2013 09:57

Jedzie się płynnie bo wyłączyli światła i zmienili organizację, jest wręcz lepiej niż przed remontem ;)
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 31.07.2013 13:06

Klamer75 napisał(a):
algirdas napisał(a):Idzie bez przeszkód póki co. Odezwij się bliżej wyjazdu, sytuacja w prawie 2 tyg może się zmienić.

Właśnie mam bliżej wyjazdu 1 dzień ;)

Haha, no faktycznie. Przeczytałem, że koło 10-11go sierpnia będziesz przejeżdżał 8O

Może się lekko przykorkować przy wylocie z Częstochowy (w stronę Kato - zwężka do 1 pasa) bo coś tam kombinują z wiaduktem kolejowym, ale nie ma tragedii, w tych godzinach powinieneś bez problemu przejechać. :D
rebel
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rebel » 07.08.2013 15:10

A jak tam remont w okolicach Tychów na S1. Ostatnio jakieś pół godzinki trzeba było postać, widzę teraz że koło 16.00 jest spory ruch. Może Ślązacy znacie jakis objazd? W kierunku na południe...
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 07.08.2013 15:35

Gdzie konkretnie chcesz jechać na to południe? Bo za Siewierzem masz wjazd na A1 którą oblatujesz cały Śląsk od zachodu i nie pchasz się na Tychy.
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 07.08.2013 19:07

Proponuję A1, dziś wracając z południa stałem kilkadziesiąt minut w Tychach.
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 07.08.2013 20:29

dzisiaj jechałem od Katowic na Warszawską około 10:00 i byłem bardzo miło zaskoczony, bo idzie lepiej niż dawniej, nawet wyjechałem wcześniej bo lubi się korkować a tu poszło płynnie i szybko
powrót przez Jagielońską i Jana Pawła lekko przypchane o 11 ale też bez przesady
może w wekend będzie większy ruch ale tak jak dzisiaj to rewelacja
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 15.08.2013 14:28

Dobra wiadomość dla wszystkich wracających z Chorwacji (i nie tylko). W kierunku północnym Częstochowa odkorkowana. Remont wiaduktu kolejowego (tego, który tak korkował pd część miasta) na DK1 zakończony i puszczone są 2 pasy. Pozostały za to kosmiczne koleiny (choć frezowane, to wciąć dokuczliwe). Jeszcze jakaś kosmetyka pewnie będzie, ale jest to dobra wiadomość moim zdaniem :)
viali
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) viali » 26.08.2013 16:35

Witam serdzecznie dnia 6 wrzesnia tj za tydzien w piatek zamierzam wyjechac z Łodzi okolo godz 15 przez Czewe do Pyrzowic i dalej do A1 .
W zwiazku z tym mam pytanie jak okolo godz 16.00- 16.30 wyglada Czestochowa i jak najlepiej ja przejechac??

pozdrawiam
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 27.08.2013 07:48

Jechać prosto przez remontowany odcinek - 01.08 jechałem do Katowic, 17.08 wracałem - miasto przejechane w 15 minut. Bez problemów. Nie łam sobie głowy objazdem.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 26.09.2013 12:04

Koledzy,

Jak aktualnie wygląda sytuacja w Cz-wie? Będę jechał na Górny Śląsk jutro (piątek) wieczorem i wracał w niedzielę.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 26.09.2013 14:08

Idzie wszystko płynnie, trochę ciasno i powoli przez skrzyżowanie, swiatła wyłączone na głównej części, więc korkow nie ma, lepiej jest nawet niż przed remontem.
Dorobili tylko małe światla na wyjazd z tesco. Jak jedziesz od Warszawy to na skrzyżowaniu lepiej z prawego pasa w tym miejscu, , bo z lewego rownież skręcają do tesco w lewo i blokuje się trochę w tym miejscu
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 27.09.2013 13:57

OK,dzięki. Czyli pojadę normalnie, bez bawienia się w objazdy.

P.S. Zawsze tam jeżdżę prawym pasem, od kiedy zrobili go też do jazdy prosto przez skrzyżowanie :)
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 27.09.2013 22:08

Marsallah napisał(a):OK,dzięki. Czyli pojadę normalnie, bez bawienia się w objazdy.

P.S. Zawsze tam jeżdżę prawym pasem, od kiedy zrobili go też do jazdy prosto przez skrzyżowanie :)
o ile nic się nie zmieniło od sierpnia - nie ma co bawić się w objazdy. Nawet szybciej teraz niz przed remontem :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 28.09.2013 08:03

labusm napisał(a): (...) korkow nie ma, lepiej jest nawet niż przed remontem.

ruwado napisał(a): (...) nie ma co bawić się w objazdy. Nawet szybciej teraz niz przed remontem :D

Takie rzeczy to tylko w Polsce :mrgreen: :mrgreen:

A jak wygląda obecnie na tym skrzyżowaniu wyjazd z Jasnej Góry (z Alei Jana Pawła) w kierunku Łodzi (skręt w lewo przy Castoramie)? Nie ma problemu z przejazdem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

UWAGA! Częstochowa - remont DK-1 i DK-46 (koło McD i Tesco) - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone