Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

UWAGA! Częstochowa - remont DK-1 i DK-46 (koło McD i Tesco)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
algirdas
Croentuzjasta
Re: UWAGA! Częstochowa - remont DK-1 i DK-46 (koło McD i Tes

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 18.07.2013 07:49

Właśnie mnie to zastanawia mocno. Mają być 2 pasy niby przejezdne w obie strony, a robią przecinki ruch na jedną jezdnię chyba rzucą (znaki o tym informują). Nie wiem jak na 3 pasach chcą zrobić po 2 w każdą stronę??? :)
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 18.07.2013 09:09

W związku z pracami drogowymi, mam pytanie do miejscowych, jak najkorzystniej przejechać Częstochowę w sobotę w godz. 9 – 10 od strony Warszawy do autostrady A1. Wybrałem dwie opcje, jeżeli ktoś ma inne propozycje bardzo proszę o podanie tras.
A może dawniejsza trasa przez Siewierz?
Objazd Częstochowy wariant 1 http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,26,19 ... 33f6ea840d
Wariant 2
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,25,19 ... 8a35a28bcc
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 18.07.2013 09:36

Wariant 2 odpada całkowicie! Stracisz za dużo czas. Wariant pierwszy niby ok, ale nie do końca. Przeczytaj cały wątek od początku i zapoznaj się z tym art. http://czestochowa.gazeta.pl/czestochow ... zywac.html
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 18.07.2013 10:19

Nie ma przypadkiem jakiejś internetowej kamerki na to skrzyżowanie? :)
P.
jaam1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaam1 » 18.07.2013 10:28

piotr62 napisał(a):Nie ma przypadkiem jakiejś internetowej kamerki na to skrzyżowanie? :)
P.

Oczywiście że jest

http://www.gddkia.gov.pl/pl/22/mapa-kam ... ch#slaskie
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 18.07.2013 10:37

A które to dokładnie miejsce (bo na pewno nie to skrzyżowanie).
P.
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 18.07.2013 14:05

Dzięki za wiadomości, będę na bieżąco obserwował sytuację i w ostatniej chwili zadecyduję jak jechać.
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 18.07.2013 14:58

jaam1 napisał(a):
piotr62 napisał(a):Nie ma przypadkiem jakiejś internetowej kamerki na to skrzyżowanie? :)
P.

Oczywiście że jest

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. To nie jest to skrzyżowanie (chyba, że ja nie widzę czegoś więcej poza 2 kamerami).
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.07.2013 15:15

algirdas napisał(a):
jaam1 napisał(a):
P.

Oczywiście że jest

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. To nie jest to skrzyżowanie (chyba, że ja nie widzę czegoś więcej poza 2 kamerami).

Ale ten korek to w kierunku N? A ta druga kamera pokazuje odcinek przed Poczesną?
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 18.07.2013 15:29

Kierunek NE to już chyba za miastem jest w stronę Piotrkowa, a S wygląda jak przy światłach we Wrzosowej (między Auchan a wlotem do Cz-wy).
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.07.2013 15:30

algirdas napisał(a):Kierunek NE to już chyba za miastem jest w stronę Piotrkowa, a S wygląda jak przy światłach we Wrzosowej (między Auchan a wlotem do Cz-wy).

Dokładnie.
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 19.07.2013 12:30

Relacja z godziny 12:00.

Przejazd płynny, lekko zwolniony i zwężony, ale idzie ładnie w obu kierunkach. Po 2 pasy w obie strony.

Tradycyjnie trzeba postać przy wiadukcie kolejowym remontowanym już jakiś czas (kierunek Łódź) - tu proponuję objazd jak kilka postów wcześniej.
bob_bud
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bob_bud » 19.07.2013 12:56

Czy ten "korytarz północny" to jest ten łącznik od 1-ki do ul. Pileckiego? Czy jest on już otwarty, bo w nawigacji mam zablokowane? Czy można się nim kierować, tak jak zalecają, czy może jakiś inny wariant będzie lepszy? Jadę za 3 tygodnie i trzeba się przygotować.
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 19.07.2013 13:28

bob_bud napisał(a):Czy ten "korytarz północny" to jest ten łącznik od 1-ki do ul. Pileckiego? Czy jest on już otwarty, bo w nawigacji mam zablokowane? Czy można się nim kierować, tak jak zalecają, czy może jakiś inny wariant będzie lepszy? Jadę za 3 tygodnie i trzeba się przygotować.

Tak, dokładnie to jest ta droga. Już otwarta i spokojnie można nią śmigać do 16 ton, czyli jak masz czołg, to niestety, ale lipa :oczko_usmiech:

Jeżeli jedziesz za 3 tyg. to spokojnie możesz śledzić ten wątek, gdyż ja jestem na miejscu i jeżdżę tamtędy parę razy/tydz. Póki co odradzam jakikolwiek objazd w kierunku Katowic, bo idzie płynnie i tylko stracisz wjeżdżając w miasto.
Dzisiaj koło 16-17 też będę jechał w tamtą stronę, napiszę jak było :D
bob_bud
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bob_bud » 19.07.2013 13:35

Zaprenumerowane :D , przejazd przez Częstochowę w piątek w godz 7-9 am.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

UWAGA! Częstochowa - remont DK-1 i DK-46 (koło McD i Tesco) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone