Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Częstochowa-Makarska- Bez opłat na Słowenii- Mapka do druku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 20.07.2011 21:34

Amikol napisał(a):ludzie po co wam mapki .......w temacie "objazd autostrady w Słowenii" jest opis i chyba nawet przedszkolak da radę właśnie przetestowałem .......................szerokiej drogi

Gratuluję sprytu 8) :twisted:
Jeśli byś przeczytał to co napisałem w 1 poście: "nie lubię gdzieś jechać z nawigacją i nie mieć jednocześnie ze sobą mapy- wolę wiedzieć gdzie się aktualnie znajduję" nie zadawał byś takich pytań...
To nie jest mapa objazdu kawałka Słowenii tylko podgląd całej trasy.

Witaj michael_tureck ;) nie zauważyłem wcześniej twojego wpisu. W czym mogę ci pomóc?
jigga
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jigga » 26.07.2011 14:30

Czy jest może ktoś tak miły i poda gotową trasę na Automapę ? Za kilka dni wyjazd i trzeba coś zacząć robić w tym kierunku :roll:
Długopis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Długopis » 26.07.2011 22:21

jigga napisał(a):Czy jest może ktoś tak miły i poda gotową trasę na Automapę ? Za kilka dni wyjazd i trzeba coś zacząć robić w tym kierunku :roll:

Poniżej masz link do tematu w którym zamieściłem trasę do Automapy. Może Ci się przyda.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=33715

Co racja to racja ERCI masz rację jechałem przez Czechy, Austrię płatnymi autostradami Słowenię pokonałem bocznymi drogami bez opłat :)
Ostatnio edytowano 27.07.2011 09:30 przez Długopis, łącznie edytowano 1 raz
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 27.07.2011 07:11

Tylko, że Długopis jechał zupełnie inną trasą ;)
Ja jechałem przez Słowację, Węgry, kawałek Słowenii (opłaty oprócz paliwa ok 40zł) a on przez Czechy, Austrię i Słowenię (opłaty oprócz paliwa ok 140zł)
Co do AutoMapy to nie posiadam gotowca bo używam TomToma z telefonu ;)
waldi198
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi198 » 07.08.2011 21:39

lekko odświeżę temat:) czyli z twojej mapy wychodzi całkowity koszt przejazdy z Polski do Chorwacji 40zł?
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 08.08.2011 13:19

Do granicy z Chorwacją- Tak. W moim przypadku liczona jest tylko winieta na Słowację za 9.90E a przez Czechy i Austrię wychodzi odpowiednio więcej. Opłaty za autostrady w Chorwacji są wspólne dla obu tras i dlatego ich nie podałem.
waldi198
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi198 » 08.08.2011 21:13

dzięki za odpowiedz:) mam nadzieje że uda mi się to przenieść na nawigację:)
może podpowiesz mi jak dojechać najlepiej z granicy do KRK - Park Narodowy?
początek mojego wyjazdu zaplanowałem sobie właśnie od tego miejsca:) potem jeziora plitwickie ,Zadar, Split i reszta urlopu już w Makarskiej:)
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 10.08.2011 08:43

hmm chodzi Ci o wyspę Krk czy park Krka koło Sibenika? Z wyspy w stronę Makarskiej Riviery przez Plitvickie Jeziora będziesz miał prawie po drodze ;) ale spod Sibenika na Plitvice to byś się musiał kawałek wracać.Tak czy siak musisz spojrzeć w mapę i wszystko będzie jasne ;)
waldi198
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi198 » 10.08.2011 21:55

no do tego parku na Krk chce jechac na początek! może bys mi poradził jak tam najlepiej dojechać? stamtąd będę chciał jechać na Plitvickie Jeziora później Zadar no i w Makarskiej już zostanę na około 10dni z wypadem jedno dniowym do Dubrownika:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2011 07:10

waldi198 napisał(a):dzięki za odpowiedz:) mam nadzieje że uda mi się to przenieść na nawigację:)
może podpowiesz mi jak dojechać najlepiej z granicy do KRK - Park Narodowy?

Autostradą do zjazdu Skradin.
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 09.09.2011 11:31

W tym roku teź jechałem trasą z mapy.
W Polsce za Bielskiem jakieś mijanki- czas oczekiwania ok 5min w jedną i bez oczekiwania przy powrocie.
Słowacja raczej bez zmian jedyne co się zmienilo to cena winiety z 9,9 E na 14E.
Trasa na Węgrzech podobna do stanu z zeszłego roku. Na końcu ciągle remontowana.
Słowenia bez zmian.
GRANICA bez postoju i bez problemów.
Chorwacja wiadomo :)
student11111
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) student11111 » 14.09.2011 13:15

a czy ja też mogę łądnie prosić o mapkę ? prosze prosze prosze; wybieram się na dniach do Cro peirwszy raz i baaardzo by sie przydala, jako ze biegam na orientacje to nie lubie gps :P

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 14.09.2011 13:18

Próbowałeś ściągnąć mapę z linku który jest w 1 poście?
raval
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) raval » 15.09.2011 09:07

witam,
jutro pierwszy raz samochodem wybieram się do makarskiej.
napiszcie mi jak blondynce ;) na jakie miasta powinienem się kierować (wpisać w nawigację) żeby dojechać z gliwic, a jechać trasą wpisaną w temacie.
Nie ukrywam, że mam małego stracha i chciałbym wiedzieć na co mam się kierować, a nie słuchać tylko bezmózgiej nawigacji;)

napiszcie tez ile i jaką walutę powinienem wziąć na przejazd.
o której najlepiej wyjechać w piątek, żeby uniknąć korków na drogach i na przejściach aby aby dojechać do makarskiej na rano??
z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.09.2011 09:53

raval napisał(a):na jakie miasta powinienem się kierować

Klik

raval napisał(a):napiszcie tez ile i jaką walutę powinienem wziąć na przejazd.

Klik

raval napisał(a):o której najlepiej wyjechać w piątek, żeby uniknąć korków na drogach i na przejściach

Klik
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Częstochowa-Makarska- Bez opłat na Słowenii- Mapka do druku - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone