Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Częstochowa-Makarska- Bez opłat na Słowenii- Mapka do druku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 26.05.2011 13:32

ja niestety robiłem to za pomocą print screen'a (Prt Scr) a później kopiowałem zawartość do programu graficznego, wycinałem to co mnie interesowalo itd.
Nie jest to może trudne jednak zajmuje troszkę czasu. Po kilku stronach nabiera sie wprawy ;)
raffaell2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffaell2 » 07.06.2011 19:16

A w jakim czasie dojechałes tą trasą do Makarskiej, bo chyba nie napisałemś, alebo nie doczytałem ? :wink:
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 28.06.2011 10:08

Teraz dokładnie nie pamiętam ale wyjechałem z Częstochowy ok 18 a na 9-10 byłem na miejscu- z tego wynika, że w pierwszą stronę jechałem ok 15-16h - na 2 samochody, raczej zgodnie z przepisami i kilkoma postojami (bez czekania na granicy)
Powrotna droga nieco ponad przepisy i z postojami jedynie na zatankowanie w czasie ok 13h
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 07.07.2011 21:24

Witam ja jadę 14-go z Myszkowa, przez Węgry mógłbym prosić tą mapkę na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , ponieważ cienki ze mnie komputerowiec i nie mogę otworzyć ściągniętego linku. Głównie interesuje mnie przejazd przez Słowenię z uniknięciem dróg płatnych. Dziękuję i pozdrawiam.
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 08.07.2011 20:20

przesłałem plik; mapki są spakowane winrarem- program można sciągnąć ze strony producenta http://www.winrar.pl/winrar/pobierz
michael_tureck
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) michael_tureck » 08.07.2011 21:39

Haj
Tak wogóle bardzo mi miło że zobaczyłem ziomala o podobnych zainteresowaniach podróżowych z Częstochowy
Jak masz chwilę to napisz do mnie na GG 1929163
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 09.07.2011 10:48

Dzięki za pomoc i wyjaśnienia. Spróbuję pobrać jak będę miał szybszy internet (w domu) bo tera to ledwo 128 kb. Pozdrawiam JL
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 09.07.2011 11:31

Przepraszam za post pod postem ale właśnie otworzyłem mapę, która rzeczywiście jest tak dobra jak wszyscy chwalą, mam tylko jedno pytanie, czy wyjeżdżając z Bratysławy przed wjechaniem na drogę 86 nie jedziemy kawałek płatną autostradą na Węgrzech??? Bo gdyby tak było to trzeba przecież winietę. Proszę o info JL
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 09.07.2011 12:21

JacekL napisał(a):Przepraszam za post pod postem ale właśnie otworzyłem mapę, która rzeczywiście jest tak dobra jak wszyscy chwalą, mam tylko jedno pytanie, czy wyjeżdżając z Bratysławy przed wjechaniem na drogę 86 nie jedziemy kawałek płatną autostradą na Węgrzech??? Bo gdyby tak było to trzeba przecież winietę. Proszę o info JL
M15 i M1 do zjazdu na 86 są bezpłatne.
JacekL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekL » 09.07.2011 12:59

OK dzięki za informację.
JL
cappek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cappek » 10.07.2011 15:59

poproszę i ja tę mapę, jeśli można :) adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

wciąż debatujemy, którą drogę wybrać w ostatni weekend sierpnia... czy autostrady czy Węgry...
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 10.07.2011 20:50

Mapkę można bez problemu pobrać ze strony/linku który podałem.
Po to ją tam wrzuciłem, żeby nie wysyłać co kilka dni maili...
Próbowałeś ściągnąć?
cappek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cappek » 10.07.2011 23:42

próbowałam i w rezultacie ściągnęłam...
przepraszam, ale mam po prostu mieszane uczucia co do ściągania i instalacji plików exe :)

opracowanie trasy naprawdę świetne! dziękuję :)
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 11.07.2011 20:21

Pozdrawiam Koleżankę i przepraszam za "przypięcie" do Twojego nicka płci przeciwnej ;)
Mapy spakowałem w exe żeby każdy, nawet ktoś kto nie ma rara mógł sobie je rozpakować na dysku...
Jeśli chodzi o instalowanie to jedynie z nazwy to tak wygląda- w rzeczywistości mapy się zwyczajnie wypakowują do wskazanego folderu.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 11.07.2011 20:24

ludzie po co wam mapki .......w temacie "objazd autostrady w Słowenii" jest opis i chyba nawet przedszkolak da radę właśnie przetestowałem .......................szerokiej drogi
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Częstochowa-Makarska- Bez opłat na Słowenii- Mapka do druku - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone