Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Częstochowa-Makarska- Bez opłat na Słowenii- Mapka do druku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mayki
Odkrywca
A ja spróbuję tak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 06.04.2011 07:20

Cieszyn, Żylina, Bratysława. Z Bratysławy autostradą na Budapeszt. Zjazd na drogę 81 na Székesfehérvár a tam na M7 na Zagrzeb. Myślę, że to szybsza trasa. Znajomy tam jeździ i bardzo sobie chwali. Jest mniej kręcenia niż na 86
lukasz1977
Croentuzjasta
Re: A ja spróbuję tak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 06.04.2011 17:10

Mayki napisał(a):Cieszyn, Żylina, Bratysława. Z Bratysławy autostradą na Budapeszt. Zjazd na drogę 81 na Székesfehérvár a tam na M7 na Zagrzeb. Myślę, że to szybsza trasa. Znajomy tam jeździ i bardzo sobie chwali. Jest mniej kręcenia niż na 86

A opłaca mu się zjeżdżać z autostrady na 81 jak i tak ma winietę kupioną? Nie szybciej już cisnąć na Budapeszt i tam na M7?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 06.04.2011 18:01

lukasz1977

Tak jak pisze Mayki, jest ok. 80 km bliżej - ja równiez zamierzam latem jechać taką trasą. A trasa nr 81 jest ponoć po ubiegłorocznym kapitalnym remoncie, więc nawierzchnia powinna być dobra.

erci
Do twojej mapki tylko jedna uwaga - obwodnica Považskej Bystricy w ciągu autostrady D1 na Słowacji jest juz ukończona - nie wiem czemu Google Map nie ma jeszcze tego uaktualnienia. Od Żiliny do Bratysławy jest już non-stop autostrada.
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 06.04.2011 19:40

Raul73 napisał(a):lukasz1977

Tak jak pisze Mayki, jest ok. 80 km bliżej - ja równiez zamierzam latem jechać taką trasą. A trasa nr 81 jest ponoć po ubiegłorocznym kapitalnym remoncie, więc nawierzchnia powinna być dobra.

Że jest bliżej to wiadomo już z samego przyjrzenia się mapie ;) Chodzi o to czy te 80 km krócej oznacza np. godzinę drogi mniej. Bo wg mnie cisnąć 130-140 autostradą jest wygodniej niż jechać 80-90 jakimiś "bocznymi" drogami ;)
Mayki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mayki » 06.04.2011 20:24

looknąłem sobie na mapkę ( via michelin ) i fakt jest taki, że czas przejazdu różni się 4 minuty na korzyść autostrady. Oczywiście, że autostradą jest wygodniej ale znając węgierskie drogi nie powinno być źle. Do tego wszystkiego poza oczywistą oszczędnością dochodzi fakt lekkiego rozbudzenia i oddechu dla silnika. Wybór oczywiście należy do kierownika wycieczki :D
kos4
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kos4 » 15.04.2011 06:13

Witam,ja wybieram się do Breli 20 czerwca i też bym prosił o przesłanie mapki przejazdu.bo linki wszystkie wygasły:( pozdro
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 15.04.2011 10:19

Erci interesuje mnie ten objazd w Sloweni, w zeszłym roku próbowaliśmy sami sobie objechać i skończyło się na tym,że stracilismy 2 godziny....droga opisywana przez forumowiczów była zamknięta jakis remont i niezle błądzilismy zanim dotarlismy do granicy a nawi całkiem zgłupiała:-) Bardzo byłabym wdzięczna za mapke tego objazdu, link mi się nie otwiera niestety. Gdybyś miał chwilkę to mój meil: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 15.04.2011 11:27

Witam mam małe pytanko ile kosztuje przejazd przez Austrię chodzi mi o opłaty za tunele na drodze do Chorwacji :?: .
Jadę w tym roku i nie jestm przekonany co do trasy jaką wybrac , dzieki za pomoc :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 15.04.2011 12:15

Mariusz1 napisał(a):Witam mam małe pytanko ile kosztuje przejazd przez Austrię chodzi mi o opłaty za tunele na drodze do Chorwacji :?:

forum/viewtopic.php?p=249960#249960
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 17.04.2011 10:17

edytasek napisał(a):Erci interesuje mnie ten objazd w Sloweni, w zeszłym roku próbowaliśmy sami sobie objechać i skończyło się na tym,że stracilismy 2 godziny....droga opisywana przez forumowiczów była zamknięta jakis remont i niezle błądzilismy zanim dotarlismy do granicy a nawi całkiem zgłupiała:-) Bardzo byłabym wdzięczna za mapke tego objazdu, link mi się nie otwiera niestety. Gdybyś miał chwilkę to mój meil: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam

A tu byłaś :) forum/viewtopic.php?t=28771
Ostatnio edytowano 18.04.2011 10:52 przez jasio, łącznie edytowano 1 raz
edytasek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edytasek » 17.04.2011 21:34

Jasio dziękuje Ci slicznie, o to własnie mi chodziło, nie wiem jakim cudem nie znalazłam tego wczesnie:-) mąż sie zdziwi jak mu to pokaże:-)
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 19.04.2011 10:31

Raul73 napisał(a):
erci
Do twojej mapki tylko jedna uwaga - obwodnica Považskej Bystricy w ciągu autostrady D1 na Słowacji jest juz ukończona - nie wiem czemu Google Map nie ma jeszcze tego uaktualnienia. Od Żiliny do Bratysławy jest już non-stop autostrada.

Zgadza się

postaram się wrzucić plik z mapką na jakąś www skoro z hostingiem jest taki problem...
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 19.04.2011 21:57

Zapraszam do pobierania pliku z nowego miejsca -> http://tnij.org/cropl

Pierwszy post też zaktualizowałem o nowy link.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.04.2011 07:47

erci napisał(a):
Raul73 napisał(a):
erci

Zgadza się

postaram się wrzucić plik z mapką na jakąś www skoro z hostingiem jest taki problem...

Zgodnie z Twoja mapka jechalem w 2009 roku (w Slowacji jeszcze nie cala autostrada) a w 2010 (Slowacja non stop autostrada) zrezygnowalismy z jazdy przez Wegry ze wzgledu na czas. Jakby nie bylo jednak tam sie nieco czasu straci a jakosc drogi tez bez rewelacji. Tak czy inaczej mapka swietna i przydac sie moze :)
lukaszgwsh
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszgwsh » 26.05.2011 09:01

jak kopiować mapki z Google?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Częstochowa-Makarska- Bez opłat na Słowenii- Mapka do druku - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone