Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czeski Cieszyn- Zylina

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sebastian
Globtroter
Czeski Cieszyn- Zylina

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian » 30.07.2005 18:09

Mam pytanie do osób które jechały do Cro przez Słowację. Jak wyglada obecnie droga na odcinku Cieszyn - Zylina? Czy występują utrudnienia w ruchu, czy prowadzone są roboty drogowe?
Wielkie dzieki za udzielone odpowiedzi.
Pozdrawiam.
woj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) woj » 30.07.2005 18:33

Sebastian napisał(a):Mam pytanie do osób które jechały do Cro przez Słowację. Jak wyglada obecnie droga na odcinku Cieszyn - Zylina? Czy występują utrudnienia w ruchu, czy prowadzone są roboty drogowe?
Wielkie dzieki za udzielone odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Witam
Droga wyglada tak jak przez ostanie lata. Poprawiono wjazd do Żyliny, wybudowano wjazd na autostradę w miejscowości Belusa oraz obwodnicę w Cadcy, co nieznacznie poprawiło najgorszy odcinek jazdy w Słowacji.
Pzdr
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 31.07.2005 09:27

Wczoraj wracałem tą drogą z Tatralandi.
Kilkanaście kilometrów przed Cieszynem w Czechach, na odcinku ok 5 km zdarta jest ok 10cm warstwa asfaltu co kawałek raz na pasie w kierunku Słowacji, a raz odwrotnie, poza tym droga do Zyliny spoko, radzę zabrać ze 100-150 koron słowackich dodatkowo za które można kupić sporą tackę grzybów od knedli stojących przy drodze.Bardzo smaczne borowiki mniam z jajecznicą.Polecam.
Pozdro!
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 31.07.2005 10:03

Z tymi grzybami to bardzo dobra wiadomość. Dziękuję, kupię, zjem i ususzę.Pozdrawiam! :sm:
Badi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Badi » 31.07.2005 11:49

Wczoraj wracaliśmy tamtędy z Chorwacji. Przed Cieszynem jadąc od Słowacji jest objazd, droga trochę zdarta. Poza tym nie jest źle ;)
aandja21
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aandja21 » 01.08.2005 05:28

jest spoko, mozna szarpac, a od Zyliny lewy pas :) i heja
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta
A czy ktoś...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 01.08.2005 07:27

A czy ktoś jechał ostatnio przez przejście graniczne ze Słowacją w Zwardoniu - Myto? Czy od zeszłego roku drogę poprawili, czy uległa dalszemu pogorszeniu. Zamierzam tamtędy jechać
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 01.08.2005 07:51

Nie wiem jak wygladała ta droga w ubiegłym roku , ale jechałam 18 lipca i da sie wytrzymać . W okolicy samego przejscia trwa budowa nowej drogi i nowego przejscia granicznego , więc czujesz się jak na placu budowy. Ale nie jest źle przede wszystkim mały ruch oprócz nas na przejsciu był jeden samochód.
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 02.08.2005 09:33

Danka napisał(a):Nie wiem jak wygladała ta droga w ubiegłym roku , ale jechałam 18 lipca i da sie wytrzymać . W okolicy samego przejscia trwa budowa nowej drogi i nowego przejscia granicznego , więc czujesz się jak na placu budowy. Ale nie jest źle przede wszystkim mały ruch oprócz nas na przejsciu był jeden samochód.

Dziękuję Ci bardzo za informację - pocieszyłaś mnie. Pozdrawiam! :sm:
Sebastian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian » 01.08.2006 14:03

Czy ktoś może jechał tą drogą w tym roku?
emkop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emkop » 01.08.2006 16:19

Droga zła to mało powiedziane ale czescy kierowcy to dopiero tragedia
Sebastian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian » 01.08.2006 20:20

emkop napisał(a):Droga zła to mało powiedziane ale czescy kierowcy to dopiero tragedia

Co masz na myśli z tymi kierowcami?
Aga_66
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aga_66 » 01.08.2006 20:22

zachowują ściśle wszystkie przepisy, z ograniczeniem prędkości do 40 włacznie
MarkSt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarkSt » 01.08.2006 23:10

Kowal38 napisał(a):Kilkanaście kilometrów przed Cieszynem w Czechach, na odcinku ok 5 km zdarta jest ok 10cm warstwa asfaltu co kawałek raz na pasie w kierunku Słowacji, a raz odwrotnie

Jechałem tamtędy 31 i nic takiego nie widziałem ale jechałem tak jak mi IGO pokazywało a nie znaki. Przez pewien odcinek przeprowadziło mnie przez miasto zupełnie pustymi uliczkami więc może wtedy ominąłem ten fragment...
Polecam przejazd odcinka w nocy. W tamtą stronę jechałem nocą i przeleciałem ten odcinek praktycznie bez problemów, spowrotem było trochę gorzej. Trochę korków i miejscowych jadących dokładnie według ograniczeń prędkości (a w nocy jakoś śmigali bez problemów).

Pozdr
MarkS
emkop
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) emkop » 02.08.2006 00:20

Sebastian napisał(a):
emkop napisał(a):Droga zła to mało powiedziane ale czescy kierowcy to dopiero tragedia

Co masz na myśli z tymi kierowcami?

eHHHH CHYBA DAWNO PRZEZ cZECHY NIE JECHAŁEŚ CHŁOPIE; AMATORSTWO
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi