Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czerwone butle gazowe na Campingach

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek36
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek36 » 22.06.2008 09:41

czy mozna gotowac na butl. gazowych?ma ktos jakies doswiadczenie?
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 22.06.2008 09:47

Na butli nie polecał bym:D Ja zawsze zabieram Butle 5kg + palnik i jak najbardziej na takim zestawie już da się coś upichcić :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2008 10:29

jacek36 napisał(a):czy mozna gotowac na butl. gazowych?ma ktos jakies doswiadczenie?

Witam,sprecyzuj twoje pytanie,konkretnie o co ci chodzi,bo butle gazowe +palnik służą do gotowania,sam przez dwa lata gotowałem na kempingu obiadki :?: :!:
jacek36
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek36 » 22.06.2008 11:29

szaki17 napisał(a):
jacek36 napisał(a):czy mozna gotowac na butl. gazowych?ma ktos jakies doswiadczenie?

Witam,sprecyzuj twoje pytanie,konkretnie o co ci chodzi,bo butle gazowe +palnik służą do gotowania,sam przez dwa lata gotowałem na kempingu obiadki :?: :!:

czy nie ma jakis zakazow uzywania butli, we wloszech np. na czerwonych nie wolno gotowac, tylko na niebieskich(jakies normu euro czy cos),pytam wiec czy w cro nie maja nic przeciwko temu...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.06.2008 14:35

jacek36 napisał(a):.... we wloszech np. na czerwonych nie wolno gotowac, tylko na niebieskich(jakies normu euro czy cos),pytam wiec czy w cro nie maja nic przeciwko temu...

Ten przepis istnieje już od kilku lat. Jeszcze zanim weszliśmy do Unii. Oczywiście był wprowadzany powoli, ale z tego co wiem coraz częściej na to zwracają uwagę. Nikt obecnie na szanujących się stacjach nabijania gazu nie napełni ci czerwonej butli. Przynajmniej tak jest w Krakowie.
Wystarczy samemu przemalować sobie butlę na taki zielonkawo-niebieski kolorek i op kłopocie.
Nie wiem dlaczego tak jest, ale wiem, że tak jest. Uczę się nie dyskutować z "wspaniałymi" pomysłami Unii i powolutku zbierać kasiorę na wyjazd (czyt. - ucieczkę) do Nowej Zelandii lub Australii, bo to się będzie nasilać (a nie łagodzić): unifikacja, narzucanie reguł gry, inwigilacja, indoktrynacja, włażenie z butami do łóżka, ujednolicanie itp. itd. Niedługo Chiny będą bardziej wolne i demokratyczne od Unii.
Życzę powodzenia Euro-zwolennikom
pozdro
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2008 15:00

jacek36 napisał(a):
szaki17 napisał(a):

czy nie ma jakis zakazow uzywania butli, we wloszech np. na czerwonych nie wolno gotowac, tylko na niebieskich(jakies normu euro czy cos),pytam wiec czy w cro nie maja nic przeciwko temu...

Kolor butli nikogo nie interesuje :!: natomiast przy nabijaniu,owszem,butla na Propan-butan powinna być niebieska(dot.Unii Eur.)Ja osobiście w Chorwacji używałem butli koloru srebrnego(odbija promienie słoneczne) i nie było żadnych kłopotów :!:
Ostatnio edytowano 22.06.2008 15:05 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
intruzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) intruzik » 22.06.2008 15:00

Ten pomysł został stworzony w celu ustandaryzowana kodowania butli gazowych… czy jest on ok. czy nie, trudno się sprzeczać i nie zamierzam… tak jak napisał janniko jak przemalujesz butle z cała pewnością nie będziesz mieć kłopotów ani podczas nabijania jak i użytkowania, zarówno w uni jak i Cro. Ja osobiście ostatnio miałem pożyczoną butlę która pierwotnie była koloru czerwonego ale po małej malarskiej przeróbce właściciela została przemieniona na kolor alla niebieski i żadnych kłopotów niebyło. Z tego co wiem to w Stanach nie mają takich pomysłów i jakoś z tym żyją. Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2008 15:03

janniko napisał(a):
jacek36 napisał(a):.... we wloszech np. na czerwonych nie wolno gotowac, tylko na niebieskich(jakies normu euro czy cos),pytam wiec czy w cro nie maja nic przeciwko temu...

Ten przepis istnieje już od kilku lat. Jeszcze zanim weszliśmy do Unii. Oczywiście był wprowadzany powoli, ale z tego co wiem coraz częściej na to zwracają uwagę. Nikt obecnie na szanujących się stacjach nabijania gazu nie napełni ci czerwonej butli. Przynajmniej tak jest w Krakowie.
Wystarczy samemu przemalować sobie butlę na taki zielonkawo-niebieski kolorek i op kłopocie.
Nie wiem dlaczego tak jest, ale wiem, że tak jest. Uczę się nie dyskutować z "wspaniałymi" pomysłami Unii i powolutku zbierać kasiorę na wyjazd (czyt. - ucieczkę) do Nowej Zelandii lub Australii, bo to się będzie nasilać (a nie łagodzić): unifikacja, narzucanie reguł gry, inwigilacja, indoktrynacja, włażenie z butami do łóżka, ujednolicanie itp. itd. Niedługo Chiny będą bardziej wolne i demokratyczne od Unii.
Życzę powodzenia Euro-zwolennikom
pozdro

Dziękuję za życzenia,tylko po co tak daleko uciekać proponuję Białoruś :!:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.06.2008 16:54

szaki17 napisał(a): ... Dziękuję za życzenia,tylko po co tak daleko uciekać proponuję Białoruś :!:

Hm... Szaki17, bez urazy, ale myślenie ma przyszłość!
Białoruś postawił bym raczej w szeregu systemów, ku którym zmierza Unia, choć w bardziej perfidny sposób, bo wmawiając zindoktrynowanym umysłom, że to dla ich szczęścia. Proponuję przejrzeć np. historię powstanie i rozwoju ZSRR lub ChRL, z pewnością wytężywszy swój umysł odnajdziesz sporą garść podobieństw, żeby nie powiedzieć "identyczności".
A przy okazji przeanalizuj sobie ustroje i życie społeczne Australii i Nowej Zelandii, to może zrozumiesz, kolego, o co mi chodzi.
Nie jestem Euro-sceptykiem ani Euro-fobem. Po prostu jestem przerażony tym, w jakim kierunku podąża Unia i jak szybko zachodzą zmiany ustrojowe i, co gorsza, zmiany w mentalności obywateli. Nad wszystko cenię sobie wolność i umiar.
Chcę móc sobie korzystać np. z butli kolorowej, żółtej w pomarańczowe ciapki lub w fioletowe esy-floresy... bo mam takie poczucie wrażliwości kolorystycznej, bo mi się smaczniej je np. kurczaczka upieczonego na butli kolorowej niż niebieskiej.
jeśli tego nie rozumiesz, to sory.. nie karzę ci się zmieniać, ale nie karz mi się zmieniać i nie sugeruję ci, żebyś opuścił tę "ziemię cudów", jakim ma się stać Unia... napisałem tylko, że ja dziękuję za ten "raj", że chciałbym sobie pojechać na atypody, bo mi się ten "raj" niezbyt podoba.. i to wszystko.
ptasznik5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptasznik5 » 25.06.2008 09:22

No i po co ta polityczna dyskusja w przeddzień miłego wypoczynku???
Ma być niebieska, to niech będzie! To tak, jakby dyskutować, czy nie lepiej byłoby przechodzić przez ulicę na czerwonym świetle, bo się bardziej lubi ten kolor! Poza tym demokracja to nie hasło "róbta co chceta".

Miłego wypoczynku życzę wszystkim, bez względu na kolor butli :wink: !!!
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 25.06.2008 14:24

w zeszłym roku przy nabijaniu w polsce facet się trochę burzył że mam czerwoną ale nabił bez problemu , obiecałem mu że przemaluje a na chorwacji kogo to obchodzi jaki kolor butli luzik............

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone