Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

czerwiec w Plitvicach?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz1234
Globtroter
czerwiec w Plitvicach?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1234 » 15.05.2010 11:43

Witam. Jak co roku jedziemy do CRO. tym razem planujemy w końcu odwiedzić Plitvice i zrobić sobie nocleg tranzytowy na pobliskim kampie.
I tu właśnie jest pytanie - w połowie czerwca a dokładnie 14-15 noce są tam chłodne czy ciepłe
jak przygotować się do spania w namiocie -brać ciepłe śpiwory czy nie .Jakieś doświadczenia z tego okresu i tego regionu.??????
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 16.05.2010 02:09

Skoro Plitvice leżą w górach, to logiczne, że będzie tam chłodniej niż nad morzem. A na ile chłodniej- tego nie wie nikt, bo może to być zarówno 14 st.C (jak miałem w końcu kwietnia 2000r) jak i 8 st.C (połowa lipca ub. roku)...
Ciepłe śpiwory to dzisiaj standard- zakres wakacyjno-letni zawiera się do extremum ok. O st.C, więc i tak nie jest źle. :)
Jak jesteś zmarzluch, to weź i przykryj się dodatkowo kocem- przeżyjesz. :lol:
Pozdr.
mariusz1234
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1234 » 17.05.2010 06:52

Czyli warunki jak nad bałtykiem.Myślę że damy radę ,a jak będzie wieczorkiem robiło się chłodno to może jakąś kwaterkę poszukamy na 1 noc-coby nam dziecięcie nie zmarzło :D
jacek1965
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 20.05.2010 12:33

dwukrotnie przymierzałem się do Plitvic koło 15 czerwca, za każdym razem padało :(
Jadąc do Chorwacji w 2007 r zaplanowałem podobnie jak Ty nocleg. Niestety deszcz był na tyle duży, że namiotu nie szło rozstawić. Zatrzymaliśmy się w domku na polu namiotowym, pewnie tym, które rozważasz . Nie pamiętam dokładnie kosztów ale tak około 2x tyle co za namiot, jedną noc da sie wytrzymać, miejsca było mimo przyjazdu na pole około 19.30
Pozdrawiam
mariusz1234
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1234 » 20.05.2010 12:46

Dzięki za odp. Właśnie na tą porę planujemy przybycie ,ale pogoda mnie coraz bardziej zastanawia i smuci :(

Powrót do Kempingi