pietro napisał(a):Brrr...powiało chłodem wiadomo że im dalej na południe tym cieplejsza woda,wyższe temperatury.Co do owoców to w obecnych czasach dostępność tego typu ''luxusów''i u nas w kraju jest zadowalająca a ceny dużo niższe,pomimo tego że będąc w CRO czasami rosną ci nad głowa
przemo007 napisał(a):Witam ! proszę o radę "doświadczonych", wybieram się do Chorwacji w drugiej połowie czerwca br z dwójką dzieci- gdzie najlepiej zakotwiczyć, rezerwować czy szukać w ciemno, no i jak z pogodą i temp. wody o tej porze roku? Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam !
pietro napisał(a):Druga połowa czerwca to bardzo dobry termin;woda ciepła,temperatury powietrza nie odbiegają dużo od tych w lipcu i sierpniu no i najdłuższe dni w roku Jadąc w tym terminie można śmiało jechać w ciemno-wybór kwater dużo większy a i ceny niższe.Też podróżujemy z dwójką dzieci i chętnie wybieraliśmy drugą połowę czerwca,ale kiedy jedna z naszych latorośli zaczęła przygodę ze szkołą został nam do wyboru lip-sierp.Nasze pierwsze spotkanie z CRO to wyspa Bracz.Polecam chociażby ze względu na piaszczystą zatokę Lovrecina(dla dzieci raj,i nie tylko dla dzieci),piękne ,kameralne miasteczka,i Zlatni Rat z drugiej strony wyspy.Naprawdę warto Pozdrawiam
rynioo napisał(a):Ja powiem tak:dla mnie druga polowa czerwca to optymalny termin.Zawsze tak jeżdżę do Cro i nigdy się nie zawiodłem ani na pogodzie ani na morzu.I niezależnie od tego czy to była Istria,Pag,Omiś czy Dubrovnik było ciepło,słonecznie a woda miała od 22 do 26 stopni.Jedynym minusem takiego terminu jest to,że gdy Ty jesteś już po wakacjach to większość ludzi jest dopiero przed albo w trakcie
jeny_o napisał(a):Ja w tym roku także wybieram się do HR W CZERWCU. W ubiegłym roku byliśmy na przełomie lipca i sierpnia i to był "koszmar".Było tak gorąco, że na trzeźwo nie dało się iść spać.NIE DRGNĄŁ ANI JEDEN LISTEK!
Woda była simna( na plaży wybijały zimne źródełka). Poza tym było świetnie, ale teraz jedziemy w czerwcu. Ja także szukam fajnego miejsca , dobrego kąpieliska dla małych dzieci. Pomóżcie.
jeny_o
toudee napisał(a):Może pomocna w wyborze będzie moja strona
www.mojachorwacja.boo.pl
Co do rezerwowania i wyjazdów w "ciemno" jest tyle samo zwolenników jednej jak i drugiej opcji.
W ciągu moich 5-krotnych czerwcowych pobytów w CRO pogodę miałem zawsze (max. 1-2 dni burzowe głównie wieczorem).
Woda dla mnie super ale do zmarzluchów nie należę.
jeny_o napisał(a): Ja także szukam fajnego miejsca , dobrego kąpieliska dla małych dzieci. Pomóżcie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne