Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czerwiec czy Wrzesień "+" i"-"

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dr.Watson
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 24.08.2014 15:01

arkona napisał(a):Przewaga września nad czerwcem jest podstawowa. Czerwiec już był, a wrzesień przed nami i mój wyjazd w nim.

To Jeeeeeeest DOOOOOOObre :D !!!!
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 25.08.2014 10:00

BasiaZ napisał(a):wiem wiem, ale jakoś wolę pływać boso :D

Mam tak samo ,pływanie w butach jest dla mnie jak dla psa kaganiec .Też optowałbym za wrześniem , niestety z braku funduszy w tym roku nie będzie jednak Chorwacji .
Ale zbieram nadal informacje. W jednym z tematów chyba ,,Gdzie we wrześniu do Chorwacji" opisane było aby nie jechać na Północ i na wyspy we wrześniu bo pogoda może płatać figle zgadzacie się z tym ?
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 25.08.2014 10:05

Dr.Watson napisał(a):
arkona napisał(a):Przewaga września nad czerwcem jest podstawowa. Czerwiec już był, a wrzesień przed nami i mój wyjazd w nim.

To Jeeeeeeest DOOOOOOObre :D !!!!

Właśnie.....super :mrgreen:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 20.09.2014 11:18

Wrześniowa Makarska za nami :) lata byliśmy lipiec , sierpień , po raz pierwszy wrzesień:

na +
- Ceny - jedzenia , wycieczek , apartamentów , atrakcji
- Mało ludzi na plaży , mieście
- Pogoda (nie jest aż tak gorąco , choć tu wkrada się minusik pogoda mniej pewna , mam tu na myśli deszcz
- Dostępność atrakcji , aż czekają na ciebie , nie ma kolejek itp :)

Tak na prawdę jak dla mnie wrzesień jest idealny :) i jeśli znów wybierzemy się do Cro to na pewno w tym czasie :)
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 21.09.2014 07:44

KrzychuZiom napisał(a):Wrześniowa Makarska za nami :) lata byliśmy lipiec , sierpień , po raz pierwszy wrzesień:

na +
- Ceny - jedzenia , wycieczek , apartamentów , atrakcji
- Mało ludzi na plaży , mieście
- Pogoda (nie jest aż tak gorąco , choć tu wkrada się minusik pogoda mniej pewna , mam tu na myśli deszcz
- Dostępność atrakcji , aż czekają na ciebie , nie ma kolejek itp :)

Tak na prawdę jak dla mnie wrzesień jest idealny :) i jeśli znów wybierzemy się do Cro to na pewno w tym czasie :)

witam kolego, jeśli chodzi o pogodę wrzśniową to z reguły jest ona bardzo dobra. W tym roku ogólnie pogoda to jakaś pomyłka, czerwiec i lipiec praktycznie deszczowy jakaś masakra,
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 21.09.2014 09:43

Tylko co jest tez fajne w cro jak pada bierzesz parasol lub pelerynke i idziesz na miasto lub spacerek bo jest ciepło a w pl jak zaciagnie ziiiimnem to polar kurtka i najlepiej w knajpie przy kominku :)
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 21.09.2014 13:29

no to racja,że jest cieplutko i nawet przyjemnie wykąpać się w Jardanie w burzy i deszczu:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2014 17:52

banankochan napisał(a):no to racja,że jest cieplutko i nawet przyjemnie wykąpać się w Jardanie w burzy i deszczu:)

W czerwcu i wrześniu :wink: kąpiemy się w Jadranie :idea:
W innych miesiącach też.
Konik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Konik » 21.09.2014 18:36

Wrzesień plusy :
- dostępność owoców największa,
- ceny apartamentów przystępne,
- wyprzedaże na promenadach,
- ceny wycieczek czasami o połowę w dół
- nie ma ekstremalnych upałów,
- mniej turystów,
- ciepłe , nagrzane morze,

Minusem jest krótszy dzień. Np. Na riwierze makarskiej slońce operuje id ok 10 rano do 18 ( góry ). Np ok Zadaru 2 godz. dłużej.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 11.11.2015 22:58

Klepnąłem termin od końca maja do ponad połowy czerwca. Jadę z dwójką małych dzieci. Byłem dwa razy we wrześniu i wida była ciepła. Jakiej temperatury wody możemy się spodziewać w tym terminie w okolicach Makarskiej?
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 12.11.2015 15:54

Możesz spokojnie liczyć na temperatury morza powyżej 20 stopni. W 2014 roku byliśmy w czerwcu na Visie i pomimo paru deszczowych i pochmurnych dni temperatura morza zawsze oscylowała pomiędzy 21 a 24. Link do śledzenia temperatury: http://www.dhmz.htnet.hr/vrijeme/aktpod.php?id=more_n
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 12.11.2015 16:00

Hercklekot napisał(a):Możesz spokojnie liczyć na temperatury morza powyżej 20 stopni. W 2014 roku byliśmy w czerwcu na Visie i pomimo paru deszczowych i pochmurnych dni temperatura morza zawsze oscylowała pomiędzy 21 a 24. Link do śledzenia temperatury: http://www.dhmz.htnet.hr/vrijeme/aktpod.php?id=more_n

Super. Dzięki. Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia w poruszonym przeze mnie temacie?
nosferatu7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosferatu7 » 03.02.2016 21:45

W tym roku kolejny raz Chorwacja w czerwcu. Zastanawiam się czy jak pojechał bym w 2 połowie czerwca, to można spodziewać się wyższych cen za apartament niż w pierwszej połowie czerwca. Ktoś ma doświadczenie w tym temacie. ?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 03.02.2016 21:49

To już musisz patrzeć w konkretnych miejscach. Jedni mają niższe ceny do końca czerwca, a u innych wysoki sezon to już od połowy czerwca.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 14.02.2016 10:19

nosferatu7 napisał(a):W tym roku kolejny raz Chorwacja w czerwcu. Zastanawiam się czy jak pojechał bym w 2 połowie czerwca, to można spodziewać się wyższych cen za apartament niż w pierwszej połowie czerwca. Ktoś ma doświadczenie w tym temacie. ?

Zdecydowanie pierwsza połowa czerwca jest tańsza. Generalnie druga połowa czerwca jest nieco droższa od pierwszej, ale i tak jest tańsza od lipca. Jeśli chcesz konkretów to sprawdź na dowolnej stronie z kwaterami.

W rożnych rejonach mają różne zakresy cenowe w interwałach miesięcznych lub tygodniowych. Sprawdź tutaj :)

Ja w tym roku wybrałem ostatni tydzień czerwca i pierwszy lipca. Suma summarum średnia za dzień 65 euro za 2+3 :hut:
Ostatnio edytowano 14.02.2016 20:54 przez pablos77, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czerwiec czy Wrzesień "+" i"-" - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone