Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czerwiec czy Wrzesień "+" i"-"

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pampalini
Odkrywca
Czas trwania sezonu turystycznego

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 20.05.2014 18:07

Ciekawi mnie od kiedy trwa sezon turystyczny w Chorwacji. Tak zaglądam codziennie na kamerkach na plaże, a tam puściutko. Czyżby maj był za zimnym miesiącem na plażowanie w śródziemnomorskim klimacie?
walp
Weteran
Re: Czas trwania sezonu turystycznego

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.05.2014 18:49

Ljetna turistička sezona, koja uglavnom traje od početka lipnja do kraja rujna,

czyli głównie od początku czerwca do końca września, ale wiadomo, że lipiec i sierpień to high season. :wink:
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 20.05.2014 18:51

To tak samo jak w Polsce. Mimo iż u nas morze i klimat chłodniejszy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.05.2014 19:06

W końcu, to nie jest Jamajka :)
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 20.05.2014 19:14

tylko we wrześniu w baska voda jak byliśmy to pustki, na plaży praktycznie nikogo, w mieście cisza i spokój, bary na plaży o 22 się zamykały. Za to temperatura pod 30 stopni, tak samo jak woda cieplutka:)
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 21.05.2014 14:36

To pewnie u nas w Polsce nad Bałtykiem we wrzesniu jest więcej ludzi.
Ale to ma swoje plusy, mniejszy tłok wiekszy spokój, lepsze zdjecia (ludzie nie wchodzą w kadr)
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 27.05.2014 09:30

dhmegi napisał(a): Najbardziej bolesne było jednak to, że temperatura wody była niska (około 20 stopni) i nie nadawała się kąpieli.

W bałtyku woda nigdy nie ma więcej stopni niż 20, a jakoś nikomu to nie przeszkadza :) :D
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 27.05.2014 09:32

kadetdudi napisał(a):
Pampalini napisał(a):Dla mnie to nie ma znaczenia. Jadę tam z żoną na wypoczynek i zwiedzanie a nie oglądanie plażowiczek.

Brawo! Odpowiednia riposta :) Tylko czy dasz radę nie oglądać się?:) Podobno każdy zdrowy mężczyzna "powinien" obejrzeć się za "inną"... :)

A widziała ten wpis Twoja druga połówka :D hihihi
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 27.05.2014 09:58

banankochan napisał(a):...
W bałtyku woda nigdy nie ma więcej stopni niż 20, a jakoś nikomu to nie przeszkadza :) :D

Mi przeszkadza. Znam jeszcze parę osób którym to przeszkadza. Do tego przeźroczystość wody jest żadna i to też mi przeszkadza. Nad Bałtykiem bywam kilka razy w roku bo mam tam rodzinkę ale gdybym miał bliżej do Chorwacji to nie wiem.
eedzia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eedzia » 28.05.2014 14:36

Chciałam zapytać bo mamy zamiar jechać w ciemno końcem lipca a początkiem sierpnia. Czy aby w sezonie nie jest to zbyt ryzykowne? Może ma ktoś numer do sprawdzonego miejsca interesują nas okolice Rogoznicy . Za każdą odp z góry dzięki oto mój e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pampalini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pampalini » 29.05.2014 15:42

eedzia napisał(a):Chciałam zapytać bo mamy zamiar jechać w ciemno końcem lipca a początkiem sierpnia. Czy aby w sezonie nie jest to zbyt ryzykowne?

Tak, i spać pod mostem :lol: Jakby nie szło normalnie zorganizować sobie wcześniej zakwaterowania :roll:
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 30.05.2014 19:31

Pampalini napisał(a):
eedzia napisał(a):Chciałam zapytać bo mamy zamiar jechać w ciemno końcem lipca a początkiem sierpnia. Czy aby w sezonie nie jest to zbyt ryzykowne?

Tak, i spać pod mostem :lol: Jakby nie szło normalnie zorganizować sobie wcześniej zakwaterowania :roll:

Gdyby tak zagłębić się w forum to wiele osób jeździ w ciemno (ja bym nie pojechał) i znajduje nocleg. Nikt nie pisał, że musiał wracać, a co gorsza spać pod mostem. Myślę, że nie powinno być większego problemu. Może jedynie trzeba się będzie przygotować na większy wydatek - ale nie zawsze.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 05.06.2014 07:07

Ja w tym roku wybieram się początkiem września a więc zobaczymy :) a jak jest z cenami ? jest zmiana zaraz od 1 września?
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 05.06.2014 07:30

KrzychuZiom napisał(a):Ja w tym roku wybieram się początkiem września a więc zobaczymy :) a jak jest z cenami ? jest zmiana zaraz od 1 września?

Ja byłam w tamtym roku od 31.08.2014 do 08.09.2014. Od początku pobytu cena za apartament po sezonie 30 euro 2+2 - superrrrrrrrr okazja - warunki też. Byłam pierwszy raz, więc było wiele obaw i nie powiem , ale ograniczały nas fundusze dlatego taki termin wyjazdu, ale było super, pogoda cały czas dopisywała, 28 - 32 stopni. W tym roku pewno tez taki termin , tylko jeszcze nie wiem gdzie :?:
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 05.06.2014 09:32

No to ładnie :) i mniej luuuudzi :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czerwiec czy Wrzesień "+" i"-" - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone