Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czerwiec czy Wrzesień "+" i"-"

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rodaivuk

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodaivuk » 29.01.2014 17:25

A tak a propos to macie jakieś fajne namiary na jakieś fajne apartmany we wrześniu?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.01.2014 19:00

rodaivuk napisał(a):A tak a propos to macie jakieś fajne namiary na jakieś fajne apartmany we wrześniu?

Želite apartman na moru? Tražite ovdje :oczko_usmiech:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 30.01.2014 09:33

Byłam dwa razy na początku wrzesnia i raz druga połowa sierpnia. Jedynym chyba mankamentem wyjazdu we wrzesniu są już zdecydowanie krótsze dni, po 19 zachód słońca. W tym roku mamy jechać ( to sie jeszcze okaże :( ) ze znajomymi 2 połowa czerwca??????????? hmmm. zobaczymy
ikra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikra » 06.02.2014 15:19

Ja zawsze koniec czerwca poczatek lipca i mi bardzo odpowiada taka forma. Czerwiec cieplo, ludzi mniej, rozkreca sie sezon, lipiec cieply, wszystko otwarte, jak wyjezdzam rrobia sie korki, tlumy. kto co woli :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.02.2014 08:41

karin74 napisał(a):Byłam dwa razy na początku wrzesnia i raz druga połowa sierpnia. Jedynym chyba mankamentem wyjazdu we wrzesniu są już zdecydowanie krótsze dni, po 19 zachód słońca. W tym roku mamy jechać ( to sie jeszcze okaże :( ) ze znajomymi 2 połowa czerwca??????????? hmmm. zobaczymy

To jest powód aby nie jechać we wrześniu.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 08.02.2014 13:37

darek1 napisał(a):
karin74 napisał(a):Byłam dwa razy na początku wrzesnia i raz druga połowa sierpnia. Jedynym chyba mankamentem wyjazdu we wrzesniu są już zdecydowanie krótsze dni, po 19 zachód słońca. W tym roku mamy jechać ( to sie jeszcze okaże :( ) ze znajomymi 2 połowa czerwca??????????? hmmm. zobaczymy

Mam nadzieje, że po czerwcowym wyjezdzie nie stwierdzę : dni za długie :D :D
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 08.02.2014 17:42

A ja kiedyś byłam w Chorwacji na przełomie września i października :D
Było cudownie, bardzo ciepło ale nie upalnie, woda wspaniała :D jedyny minus to rzeczywiście krótsze dni.
Na dowód dołączam zdjęcie, jak widać na niebie a nie jednej chmurki :D
Załączniki:
2011-10-05 13.18.00.jpg
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.02.2014 19:18

Nie widać też żadnej duszy.
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 08.02.2014 19:21

darek1 napisał(a):Nie widać też żadnej duszy.

Trochę było, myślałam, że będzie bardziej wyludnione, knajpy też były jeszcze otwarte :wink:
slawko123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawko123 » 12.02.2014 07:49

darek1 napisał(a):
karin74 napisał(a):Jedynym chyba mankamentem wyjazdu we wrzesniu są już zdecydowanie krótsze dni, po 19 zachód słońca.

Jeśli ma się małe dzieci to zaleta września - dzieci szybciej zasypiają jak zrobi się ciemno i rodzice dłuższy wieczór mają dla siebie :)

Kolejna zaleta września to ładniejsze zdjęcia - słońce operuje niżej i zdjęcia zrobione w środku dnia są mniej wypalone i bardziej plastyczne :)
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 12.02.2014 17:41

Kolejna zaleta września to to że wszyscy już zapomnieli że byli na urlopie a ty dopiero wyjeżdżasz:) Byłem w tych rejonach 3 razy na przełomie sierpnia / września i zawsze wracaliśmy zadowoleni max 2-3dni z gorszą pogodą, zazwyczaj 1 bez plażowania.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 14.03.2014 20:18

Jeśli trafią się te "gorsze" dni pogodowe podczas pobytu czerwiec/wrzesień to trzeba to potraktować na PLUS. Wtedy spokojnie i bez męczarni można pozwiedzać. No chyba, że jest urwanie chmury. Myślę, że w lipcu czy w sierpniu zwiedzanie jest trudniejsze niż ma to miejsce w czerwcu czy wrześniu. Ale to kwestia indywidualna.
Rawka85
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rawka85 » 27.03.2014 23:06

Ja byłem tylko w na początku września w tamtym roku w okolicach Breli i powiem że na 7 dni 2 popadało z 2-3 godziny a później patelnia 30-35 stopni jak i pozostałę dni tak samo ludzi trochę mniej ale w zupełności słoneczka wystarczało jak o 9 rano było ponad 27 ;) co do cen czerwiec-wrzesień to zależy od apartamentu/ domku są podobne niższe :) noce cieplutkie z lekkim wiaterkiem :) można siedzieć całą noc pod palmami pijąc piwko i słuchając szumu oceanu :)
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 27.03.2014 23:32

Też byliśmy w I połowie września w zeszłym roku. Fakt, dni krótsze, ale woda cieplutka. Temperatura 28/30 stopni. Nie ma tłumów jak w szczycie sezonu... Następnym razem też wybiorę wrzesień. Taniej. A padało może 2x na 14 dni pobytu. Także spoko. Polecam wrzesień, choć i czerwiec ma swoje plusy. Jak kto woli ;)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.03.2014 23:38

Rawka85 napisał(a):Ja byłem tylko w na początku września w tamtym roku w okolicach Breli i powiem że na 7 dni 2 popadało z 2-3 godziny a później patelnia 30-35 stopni jak i pozostałę dni tak samo ludzi trochę mniej ale w zupełności słoneczka wystarczało jak o 9 rano było ponad 27 ;) co do cen czerwiec-wrzesień to zależy od apartamentu/ domku są podobne niższe :) noce cieplutkie z lekkim wiaterkiem :) można siedzieć całą noc pod palmami pijąc piwko i słuchając szumu oceanu :)

W Breli szum oceanu ......Hmmm........ :lol:

Wrzesień jest zarąbisty nad Jadranem , cisza , spokój i taniej , w tym roku przetestuję czerwiec.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Czerwiec czy Wrzesień "+" i"-" - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone