napisał(a) klerjeser » 06.04.2016 20:09
feniks7 napisał(a):klerjeser napisał(a):feniks7 napisał(a):klerjeser napisał(a):feniks7 napisał(a):Oba terminy dobre, cechy wspólne to niższe ceny kwater i większy luz niż w top sezonie.
Czerwiec - dłuższe dni, bardziej zielono ale owoce/warzywa droższe lub ich brak, woda może być chłodniejsza (krótszy czas nagrzewania).
Wybór zależy od preferencji - chce mieć dłuuugi dzień jadę w czerwcu, chce mieć "morze owoców i warzyw jadę we wrześniu.
pzdr f
Długi dzień też jest dyskusyjny jako zaleta. Po całodziennej lampie i patelni, wieczorne zimne piwko i relaks o zmierzchu jest nieocenioną ulgą. Ciężko o to kiedy słońce smaży do 20 wieczorem, a rozgrzane kamienie jaszcze parę godzin potem oddają ciepło.
W przypadku popołudniowego zwiedzania lub zabaw z dziećmi w ogródku bez kamieni
jednak to zaleta.
Relaks przy piwku kiedy jest jasno też mozliwy
, a późnym wieczorem słońce nie daje się tak we znaki,
no chyba, że w gdzieś w centrum.
pzdr F
Popołudniowe zwiedzanie czy zabawy jak najbardziej są też możliwe w sierpniu/wrześniu, wtedy zmierzch zapada dopiero przed 20. Nie wiem jak inni ale ja wieczorem, po całym dniu plażowania czy wycieczek jestem zmęczony słońcem i upałem
Jednak ja pozostawię dłuższy dzień w czerwcu po stronie plusów. Jako przedstawiciel gatunku prowadzącego tryb dzienny
wolę jak jest dłużej jasno niż ciemno. Pisząc popołudniowe zwiedzanie, miałem raczej na myśli takie bardziej wieczorne szwendanie się po miasteczku tudzież promenadzie nadmorskiej z lizaniem lodów
i wizytą w klimatycznej winiarni aż do zapadnięcia zmroku czy nawer po czyli 22-23
W klimatycznej winiarni to się siedzi do późnej nocy albo i do świtu
Właśnie dla klimatu
I raczej nie z dziećmi. Wiem wiem, jak dzieciaki małe, trzeba sobie odpuścić takie atrakcje, ale jak podrosną rodzice mają większą swobodę. Owszem można i wieczorem z dziećmi, ale to i nie zbyt atrakcyjne miejsce dla nich, a i zabawa dla dorosłych wtedy na ćwierć gwizdka