A wracając do tematu jadąc autostradami ile Wam starym wyjadaczom, zajął dojazd powiedzmy że na autostradzie średnia prędkość to 130/140 km/h, zamierzam wyjechać około godziny 21-22 wieczorem.
szaki17 napisał(a):A wracając do tematu jadąc autostradami ile Wam starym wyjadaczom, zajął dojazd powiedzmy że na autostradzie średnia prędkość to 130/140 km/h, zamierzam wyjechać około godziny 21-22 wieczorem.
Jak na mój gust wyjazd planujesz za późno, jadąc szybko bez większych przerw, po raz pierwszy, to zajmie ci ok 15 h, biorąc po uwagę że musisz poszukać kwatery lepiej być rano ok. 10.00. Proponuję więc wyjechać ok.18.
Jedź autostradami, jest wygodniej, bezpieczniej a że drogo, no trudno jedziesz na urlop z małym dzieckiem, liczy się czas. " Płać i płacz"
darek1 napisał(a):KDW napisał(a):Dzięki Adasiu za dobre rady, moja żona pracuje w Cieszynie tak przy okazji
Celniczka ???
Może by tak kolega powiedział jak ukryć pamiątki ze słonecznej Chorwacji, tak aby wścibscy celnicy nie znależli ???
darek1 napisał(a):KDW napisał(a):Dzięki Adasiu za dobre rady, moja żona pracuje w Cieszynie tak przy okazji
Celniczka ???
Może by tak kolega powiedział jak ukryć pamiątki ze słonecznej Chorwacji, tak aby wścibscy celnicy nie znależli ???
gonzo napisał(a):Kolego byłem w Chorwacji 7 razy i z doświadczenia wybrał bym opcje Jastrzębie Zdrój - Ostrava - Olomuc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Rogoznica. pierwszy raz też próbowaliśmy ominąć autostrady i jechaliśmy bokiem i powiem że drugi raz już bym nie pojechał bocznymi drogami.
gonzo napisał(a):KDW napisał(a):Siedzę i siedzę na google map i analizuje, ze wzgledów czasowych trasa poniżej wydaje mi się najrozsądniejsza, poprawcie mnie jeśli się mylę, niepasuje mi tylko przejazd przez Słowenię:
Jastrzębie Zdrój - Ostrava - Olomuc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Rogoznica.
Czy w miarę łatwo ominąć Słowenię kierując się z Wiednia na Węgry, lub odrazu z Brna na Bratysławę - Węgry - ale którędy przez Węgry ?
Bratysława - Budapeszt i z Budapesztu prosto wzdłuż Balatonu do Zagrzebia ?
Sorki jeśli się naprzykrzam, ale zabija mi to coraz większego klina :
Kolego byłem w Chorwacji 7 razy i z doświadczenia wybrał bym opcje Jastrzębie Zdrój - Ostrava - Olomuc - Brno - Wiedeń - Graz - Maribor - Zagrzeb - Rogoznica. pierwszy raz też próbowaliśmy ominąć autostrady i jechaliśmy bokiem i powiem że drugi raz już bym nie pojechał bocznymi drogami. quote]
KDW napisał(a):/Fotograf123 - przyznam że trasa ok, prosto, mała odległość, ale to podróż drogami lokalnymi - zapewne trzeba pilnować szczegółów, bałbym się trochę że się pogubie, jechałeś już tą trasą ?