Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czemu Chorwacja , jest tyle pięknych miejsc na ziemi.

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2008 21:04

Renatka66 napisał(a):Jak jedziesz na wakacje .....do Chorwacji to może nie będziesz miał pogody ( jak masz pecha) :lol: :lol

Ja raz miałem i to w pierwszej połowie sierpnia :lol:
bociek68
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bociek68 » 19.05.2008 22:32

Witam, w 2006 roku byłem 1 raz w Cro, i powiedziałem że już nigdy nie pojadę nad Bałtyk, jestem ze Śląska, do polskiego wybrzeża ok. 600 km do Jadranu ok.1200, nie będę się rozpisywał, NIE MA PORóWNANIA, drogi, morze, architektura i przede wszystkim zapachy i klimat, 2008 Mimice, Cro forever. :hearts:
Robisek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robisek » 20.05.2008 13:29

Jak dla mnie to Chorwacja jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ jeżdżę w czerwcu, a wtedy ceny komfortowych apartamentów chorwackich są takie same jak przeciętne nad Bałtykiem. Morze ciepłe i czyste, można podziwiać podwodne życie (a ja to lubię najbardziej). Pogoda na pewno lepsza i dużo cieplej niż u nas. Poza tym to dla mnie egzotyka. Moje wczasy w Cro w porównaniu do Polski wychodzą cenowo bardzo podobnie. Oczywiście Bałtyk ma swoje plusy : piękne plaże, klimat nadmorskich miasteczek. Jednak po deszczowych wczasach w 2006 roku w Polsce, wybieram stanowczo Cro. Inne kraje zostawiam na późniejsze lata, jak znudzi mi się Chorwacja :lol:
dsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dsk » 20.05.2008 13:52

Oczywiście Bałtyk ma swoje plusy : piękne plaże, klimat nadmorskich miasteczek

... serio?????
Pełno bydła panoszącego się i szpanującego co to nie oni :):)

a co do plaż to nie wiem narazie ale czy te nasze są piękne... zaszczane, śmierdzące i pełne śmieci:)
Robisek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robisek » 20.05.2008 15:01

dsk napisał(a):Oczywiście Bałtyk ma swoje plusy : piękne plaże, klimat nadmorskich miasteczek

... serio?????

a co do plaż to nie wiem narazie ale czy te nasze są piękne... zaszczane, śmierdzące i pełne śmieci:)

Typowy przykład wypowiedzi kogoś, kto nie ma wiele do powiedzenia
pirat67
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pirat67 » 20.05.2008 22:03

Witam :D Odpowiedz jestem calkiem prosta,Chorwacja to tak jak narkotyk kto raz sprobuje to juz po nim :D Sprobowalismy 1999 i tak zostalo nam do dzisiaj ,juz po powrocie myslimy gdzie pojedziemy w nastepnym roku o ile dopisze zdrowie.Musze powiedziec szczerze ze nie ciagnie nas specjalnie do innych krajow,dzieci tez polubily ten wspanily kraj z wspanialym morzem,klimatem,krajobrazami i wogole dlatego w tym roku poraz kolejny do HR konkretnie do Vodice pod koniec sierpnia.Wiec do zobaczenia :papa:
mariusz nowak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz nowak » 21.05.2008 21:27

zgadzam się w 100% to jest rodzaj narkotyku.miałem okazje zwiedzać
parę poludniowych krajów ale chorwacja zrobila na mnie największe
wrażenie.
amerykanie z dziesięciu najpiękniejszych plaż świata,jako jedyne w europie wybrali plaże chorwackie.coś w tym musi być.
pozdrawiam nowak
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 21.05.2008 23:21

dsk napisał(a):Oczywiście Bałtyk ma swoje plusy : piękne plaże, klimat nadmorskich miasteczek

... serio?????

Gdzie znajdujesz te plaże :?: :?:
Ja się nie spotkałem.
A ludzie ? Co począć , takim narodem jesteśmy.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 30.05.2008 15:52

Po pierwszym pobycie w Chorwacji powiedziałam znajomym że to "raj na ziemi w dodatku tak blisko" i tego się trzymam. Jedziemy czwarty raz w międzyczasie małe "zdrady" typu Czechy albo Mazury ale Chorwacja przebija wszystko. Nie mam kaca finansowego po powrocie a to też jest ważne. Pozdrawiam
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 31.05.2008 05:10

Tam jest pięknie,piękne widoki,woda,ludzie,wino.
Częściej świeci słońce nie zamglone niż w Polsce.

Proszę zadzwonić zapytać się o ceny kwater i apart. domków,nad Bałtykiem,pogody nie gwarantują.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2008 07:16

mireks napisał(a):Proszę zadzwonić zapytać się o ceny kwater i apart. domków,nad Bałtykiem,pogody nie gwarantują.

Dodałbym jeszcze: proszę znaleźć tyle pięknych i dobrych kempingów nad Bałtykiem co na wybrzeżu i na wyspach chorwackich. :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...