Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czemu Chorwacja , jest tyle pięknych miejsc na ziemi.

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 10.02.2008 13:55

Kincior -czy Cię cos nie swędzi???
Dr.Watson
Croentuzjasta
Dlaczego CRO?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 10.02.2008 14:03

A no dlatego!!!
Cro to takie "Wash &Go"
Czyli 2 w 1.
Gory i morze i to kocham.
Bo u nas w Polsce morze jest na północy, góry na południu a do tego odległośc od...do 700km.
To wolę Cro ,góry nad morzem,morze u stóp gór i do tego pogoda.
Byłem kilka razy i ani razu nie dała plamy.
A polskie morze to albo wieje,albo leje albo inne plagi egipskie.
I nigdy nie wiadomo jak będzie.
Mam TO gdzieś.
A do Cro jest autkiem znacznie bliżej niz do Grecji,Hiszpanii i Francji.
Morze ciepłe i ceny mimo wszystko trochę niższe niż w w/w krajach.
No i Nasze słowiańskie Narzecze- to też się liczy.

Pozdro!!!
W tym roku-Umag-sol polinesia.
kondzio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kondzio » 10.02.2008 16:49

mając 10tyś euro przeznaczone na wakacje to co byście wybrali,Cro po raz 5 lub 10 czy coś innego.
odpowiedzcie sobie szczerze
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 10.02.2008 21:48

kondzio napisał(a):mając 10tyś euro przeznaczone na wakacje to co byście wybrali,Cro po raz 5 lub 10 czy coś innego.

Gdybym miał 10 razy tyle , to szczerze powiem , że został bym na pewno na stałe w Cro :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.02.2008 22:18

mkm napisał(a):
kondzio napisał(a):mając 10tyś euro przeznaczone na wakacje to co byście wybrali,Cro po raz 5 lub 10 czy coś innego.

Gdybym miał 10 razy tyle , to szczerze powiem , że został bym na pewno na stałe w Cro :D

Mając 100 000 euro na pobyt stały w cro co byś zwojował? :D
Mieszkania ,apartamentu tam gdzie lubisz byś za to nie kupił ,a żyć trzeba . :wink:
Rolek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rolek » 11.02.2008 09:46

Mając 10tyś E pojechał bym zobaczyć Malediwy :D

Nie mam jakoś sprecyzowanego miejsca na odpoczynek, nie upieram się że zawsze to bedzie Chorwacja. Tylko wg. mnie jest to Państwo na moja kieszeń i tyle.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.02.2008 11:29

10.000-100.000 euro :lol:
Na odpoczynek w Chorwacji- :) ,ma sie rozumieć pod namiotem- :) na dwie osoby wystarczy mi 5000 zł, nawet w apartamencie ,ale musi by nad samym morzem.
Odpoczynek przed- i po buszowaniu po świecie. razem 10.000,-zł
Pozostała cześć :wink:
Ameryka poł i środkowa.Meksyk.Chiny,Kambodza ,Laos itp regiony.Afryka - z Madagaskarem.W ostatecznosci Japonja i Indie -niekoniecznie.
Jak by wystarczyło ,rejs zaglowcem 5 masztowym, to tez by był wypoczynek z przyjemnosciami zwiedzania. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale chyba byloby to za mało :cry:

A po odpoczynku w Chorwacji :) Polska-mój dom :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.02.2008 13:08

mkm napisał(a):A ja dopiero po raz jedenasty wybieram się do '' jugoraju '' . Tym razem będzie to ..... Dingac :D + wypady do Montenegro i BiH . :D Jeżeli chodzi o wakacje w innym kraju - na razie jest to niemożliwe . Nie mogę sobie po prostu wobrazić czegoś piękniejszego niż jadranska obala . :D

mkm, gdzie będziesz? W samym Dingacu czy w Borku? Pozdrav!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.02.2008 22:57

Sławomir Wocial napisał(a):
mkm napisał(a):A ja dopiero po raz jedenasty wybieram się do '' jugoraju '' . Tym razem będzie to ..... Dingac :D + wypady do Montenegro i BiH . :D Jeżeli chodzi o wakacje w innym kraju - na razie jest to niemożliwe . Nie mogę sobie po prostu wobrazić czegoś piękniejszego niż jadranska obala . :D

Bedę gościl u Twojego przyjaciela Bozo :D Czyli Dingac na całego :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 11.02.2008 22:59

AndrzejJ. napisał(a):
mkm napisał(a):

Mając 100 000 euro na pobyt stały w cro co byś zwojował? :D
Mieszkania ,apartamentu tam gdzie lubisz byś za to nie kupił ,a żyć trzeba . :wink:

Poradził bym sobie na pewno :D Spoko :wink:
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 12.02.2008 00:07

100 tysięcy euro to teraz jakoś mniej niż rok czy dwa lata temu, Ceny mieszkań podskoczyły, ziemia jeszcze bardziej. Niestety nasze pensje trochę, mniej, ale odrobinę drgnęły. Wystarczy sprzedać małe mieszkanko w Warszawie i 100.000 euro jest na ręku.
Pozostaje życzyć powodzenia !
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.02.2008 11:59

mkm napisał(a):

No to ładnie, już Ci zazdroszczę. My w tym roku odbój :( Ale będzie tam ode mnie 7 rodzin :):):) 4 u Ivo i 3 u Bobo :) Pozdrav!!! Posłuchasz jak wyją szakale i popatrzysz na muflony. Popijesz i pośpiewasz z gospodarzami a Ana coś dobrego może wam ugotuje... :) Koniecznie popłyń z Bobo rano sieci wyciągać, może trafisz tak jak ja :
Obrazek
zet
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zet » 12.02.2008 12:18

myślę że zapalonego cromaniaka nie da się przekonać do wyjazdu gdzie indziej ale niestety tanie wczasy w Chorwacji to już historia pozostają tylko piękne widoki ale tych na calym świecie też nie brakuje
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.02.2008 17:00

zet napisał(a):myślę że zapalonego cromaniaka nie da się przekonać do wyjazdu gdzie indziej ale niestety tanie wczasy w Chorwacji to już historia pozostają tylko piękne widoki ale tych na calym świecie też nie brakuje

Życzę w takim razie udanego zwiedzania całego świata :D Jak już cały zwiedzisz , to nie zapomnij na koniec o Cro :D Wtedy dopiero wszystko zrozumiesz :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 12.02.2008 17:14

mkm napisał(a):

No to ładnie, już Ci zazdroszczę. My w tym roku odbój :( Ale będzie tam ode mnie 7 rodzin :):):) 4 u Ivo i 3 u Bobo :) Pozdrav!!! Posłuchasz jak wyją szakale i popatrzysz na muflony. Popijesz i pośpiewasz z gospodarzami a Ana coś dobrego może wam ugotuje... :) Koniecznie popłyń z Bobo rano sieci wyciągać, może trafisz tak jak ja :
Obrazek

Teren mam już rozeznany :D Byłem w Crkvicach na Peljesacu w 2006 r. Szakale zaliczone , brakuje tylko muflonów do kolekcji :wink: Znam takie klimaty o jakich piszesz ( gościnni i uczynni gospodarze ) i jestem zadowolony że dobrze wybrałem :D
Jestem już nawet zaproszony przez Bozo '' na ribu '' :D
Napisz proszę czy droga do Trstenika jest w porządku i czy są w rejonie apartamentu kameralne plaże ( dostępne zejścia do morza ) oprócz prywatnej plaży .
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...