Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czego zapomnieliscie zabrac?:)

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nc
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nc » 28.06.2002 11:11

Chyba kazdemu zdarza sie o czyms zapomniec.
Ja zapomnialem zabrac
.
.
.
.
.
.
.
MASKE I PLETWY !!!!!! :?
grazka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grazka » 28.06.2002 21:00

Płetwy i maska to jest najważniejszy ekwipunek do zabrania do Chorwacji oraz jak ktoś ma certyfikat nurkowy oraz aktualne badania lekarskie.Grażyna
iwo-tomas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwo-tomas » 28.06.2002 21:16

grazka napisał(a):Płetwy i maska to jest najważniejszy ekwipunek do zabrania do Chorwacji oraz jak ktoś ma certyfikat nurkowy oraz aktualne badania lekarskie.Grażyna

:?: nie rozumiem po co zabierać aktualne badania lekarski . prosze wyjaśnij
bonaso
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonaso » 03.07.2002 08:45

Warto zabrać ze sobą karimatę! Ja jechałem na kwaterkę i uznałem, że nie będzie mi potrzebna i zrobiłem straszny błąd. Na wielu kamienistych i żwirowych plażach w Chorwacji po prostu nie da się leżeć na kocyku lub ręczniczku... Czułem się jak fakir leżący na desce z gwoździami :wink:

Co prawda można kupić na miejscu specjalną matę do leżenia, ale szkoda kasy na takie zakupy...
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 08.07.2002 21:00

....no i piwo dla Leona...)))))
oczewiszcie zartuje )))))))))
tak maske i pletwe niech zabierzo nawet ci co pliwac nie umieja, zachwici ich swiat podwodni nawet w pliscizni....
...ubespieczenie asistans take tylko na wijazd...
okulari dobre przeciwsloneczne....
adres i numer tel do Polskiego konsulatu w Zagrzebie jezeli zgubicie dokumenty
adres teszciowej ze bi napisac widokowke z czasow
w dowodzie lub prawojazdach napisz grupe krwi .... tak sobie ze bi policjanci czeski miali zagatke....
pozdrawiam
aniusiaczek1523
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniusiaczek1523 » 18.01.2008 11:58

Moim zdaniem warto zabrać ze sobą dużo ilość wody do picia, ponieważ w Chorwacji doskwierają duże upały. Mi akurat chorwacka woda nie smakuje, nie ma wogóle smaku. Napewno warto również zabrać ze sobą jakieś PŁYTY CD z chorwackimi piosenkami. Fajnie jest podróżować samochodem po Chorwacji słuchając muzyki tego kraju. Sprobujcie, sami się przekonacie :) Pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.01.2008 12:07

aniusiaczek1523 napisał(a):Moim zdaniem warto zabrać ze sobą dużo ilość wody do picia, ponieważ w Chorwacji doskwierają duże upały. Mi akurat chorwacka woda nie smakuje, nie ma wogóle smaku. Napewno warto również zabrać ze sobą jakieś PŁYTY CD z chorwackimi piosenkami. Fajnie jest podróżować samochodem po Chorwacji słuchając muzyki tego kraju. Sprobujcie, sami się przekonacie :) Pozdrawiam

Mi jakoś chorwacka Jamnica smakuje bardziej niż wszystkie polskie razem zebrane. Kiedyś brałem 2-3 z Żywca na mleczko dla małej, teraz i ona gustuje w chorwackich specjałach :wink:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 18.01.2008 12:16

Leon napisał(a):....no i piwo dla Leona...)))))

Oczywiście w tym roku wezmę dla Ciebie :D I spotkanie nas tym razem nie ominie.

A wracając do tematu to zapomniałam za pierwszym razem zabrać jedną torbę ciuchów- na szczęscie zupełnie zbyteczną :D :D :D
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 18.01.2008 13:21

Ale macie problemy ,ja zapomniałem w zeszłym roku zabrać Zosię(mają żonę)na Kvarner i wcale nie żałowałem do chwili powrotu(już nigdy nie zapomnę) była zawodniczką AZS-u w piłke ręczną na dodatek leworęczna.Długo pamietałem po powrocie ten brak pamięci :(
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 18.01.2008 13:33

:D :D :D :D :D 10/10
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 18.01.2008 14:21

aniusiaczek1523 napisał(a): Napewno warto również zabrać ze sobą jakieś PŁYTY CD z chorwackimi piosenkami. Fajnie jest podróżować samochodem po Chorwacji słuchając muzyki tego kraju. Sprobujcie, sami się przekonacie :) Pozdrawiam

Nosić drzewo do lasu ? Widocznie masz bardzo dobre radio, że odbiera tylko stacje spoza Chorwacji. :lol:
Ja w pierwszą podróż samochodem NIE zabrałem mapy drogowej Chorwacji. :(
parrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) parrot » 18.01.2008 22:28

Leon napisał(a):w dowodzie lub prawojazdach napisz grupe krwi .... tak sobie ze bi policjanci czeski miali zagatke....
pozdrawiam

Obrazek

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone