W Nowym Jiczynie jest jeszcze renesansowy pałac:
Usiedliśmy naprzeciwko w restauracji Hotelu Praha na małego Pilsnerka :
Wewnątrz restauracji bardzo ciekawie:
Teraz pewnie jedziecie do Starego Jiczyna
maslinka napisał(a):W Nowym Jiczynie jest jeszcze renesansowy pałac:
maslinka napisał(a):Usiedliśmy naprzeciwko w restauracji Hotelu Praha na małego Pilsnerka :
Wewnątrz restauracji bardzo ciekawie:
Teraz pewnie jedziecie do Starego Jiczyna
wiola2012 napisał(a):Nový Jičín, chociaż wcale nie taki nowy , jest uroczy. Najbardziej podoba mi się starówka.
Przyznam, że po przeczytaniu tytułu od razu skojarzył mi się z Rumcajsem . Ale pewnie nie każdy z młodego pokolenia wie kim byli Rumcajs, Hanka i Cypisek .:
piotrf napisał(a):To było łatwe , ale zgadła Pani i wygrała Piwo
wiola2012 napisał(a):Nový Jičín, chociaż wcale nie taki nowy , jest uroczy. Najbardziej podoba mi się starówka.
Przyznam, że po przeczytaniu tytułu od razu skojarzył mi się z Rumcajsem . Ale pewnie nie każdy z młodego pokolenia wie kim byli Rumcajs, Hanka i Cypisek . Na szczęście w Szczyrku, w karczmie pod Rudym Kotem, Rumcajsa znają i nawet serwują
maslinka napisał(a):wiola2012 napisał(a):Nový Jičín, chociaż wcale nie taki nowy , jest uroczy. Najbardziej podoba mi się starówka.
Przyznam, że po przeczytaniu tytułu od razu skojarzył mi się z Rumcajsem . Ale pewnie nie każdy z młodego pokolenia wie kim byli Rumcajs, Hanka i Cypisek .:
Wiolu, Rumcajs jest z Jiczyna, nie z Nowego Jiczyna Jiczyn to też ładne miasto, położone na północny-wschód od Pragi
, ale skojarzenie zostało ... i wspomnienia.Nowy Jiczyn to nie jest niestety miasto sympatycznego szewca ...
maslinka napisał(a):piotrf napisał(a):To było łatwe , ale zgadła Pani i wygrała Piwo
Dzięki! Kiedy mogę odebrać wygraną?
piotrf napisał(a):W zajawce jest kilka zdjęć , ale ich kolejność jest przypadkowa , każde prawidłowe wskazanie kolejnego miejsca premiowane będzie piwem No to gdzie teraz