Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czechy i szczegóły robót drogowych

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 15.04.2011 10:56

Jak widać z aktualnego printscreena trochę tego jest. Obrazek
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 15.04.2011 11:03

to nie jest pocieszające... pełno zamknięć dróg na tak krótkim odcinku... nikt mi nie powie, że tam się nie stoi w korku jadąc na wakacje przy zmianie turnusów...

Chyba jednak trzeba poszukać alternatywy...

A może przez Żory-Wisła-Jaworzynka-Skalite-Cadca... czy ktoś to próbował ostatnio? :D
Ostatnio edytowano 15.04.2011 11:19 przez zbig99, łącznie edytowano 1 raz
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 15.04.2011 11:10

Mimo wszystko chyba nie jest tak tragicznie.
Jak klikniesz tutaj to zobaczysz że większość tych robót kończy się przed szczytem wakacyjnym. Ale jak będzie - tego nie wie nikt (chyba).
Pzdr
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 15.04.2011 11:23

Jeszcze interesuje mnie wariant przez Bielsko-Żywiec-Zwardoń-Skalite-Cadca ale nie wiem jak teraz wygląda sprawa remntów na tym odcinku dróg?
Przez Bielko dalej są objazdy?
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 07.06.2013 11:46

Witam,

Z racji zbliżającego się wyjazdu do Cro pozwolę sobię odświeżyć temat i zapytać Szanownych Państwa Cromaniaków jak wygląda sytuacja drogowa na trasie Czeski Cieszyn - Zilina drogą nr 11?

Na stronie:
http://mapa.dopravniinfo.cz/default.asp ... %BD%20kraj

zaznaczone jest kilka utrudnień, ciekawi mnie jak wygląda przejechanie tej trasy w praktyce.
Cały czas pamiętam ile się na tej drodze wystałem w korkach w 2010 i 2011 roku.

Z góry dziękuję za aktualne raporty.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.06.2013 11:49

sezamek1 napisał(a):Witam,

Z racji zbliżającego się wyjazdu do Cro pozwolę sobię odświeżyć temat i zapytać Szanownych Państwa Cromaniaków jak wygląda sytuacja drogowa na trasie Czeski Cieszyn - Zilina drogą nr 11?

Na stronie:
http://mapa.dopravniinfo.cz/default.asp ... %BD%20kraj

zaznaczone jest kilka utrudnień, ciekawi mnie jak wygląda przejechanie tej trasy w praktyce.
Cały czas pamiętam ile się na tej drodze wystałem w korkach w 2010 i 2011 roku.

Z góry dziękuję za aktualne raporty.

korki-po-drodze-nad-adriatyk-i-jak-ich-uniknac-t17802-1245.html
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 07.06.2013 12:48

Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi