endi1975 napisał(a):Gdzie można kupić winetkę na Austrię przekraczając granicę w Znojmo (oczywiście bez prowizji)???
viltob08 napisał(a):endi1975 napisał(a):Gdzie można kupić winetkę na Austrię przekraczając granicę w Znojmo (oczywiście bez prowizji)???
My zwykle kupujemy na stacji obok "smoków" To co prawda jeszcze Czechy, ale z tego co mi "dzwoni" to cena całkiem rozsądna (płacone kartą). Za granicą nie ma stacji przez jakiś czas, a później już autostrada, więc lepiej nie ryzykować.
viltob08 napisał(a):[...]To co prawda jeszcze Czechy, ale z tego co mi "dzwoni" to cena całkiem rozsądna (płacone kartą).[...]
Czyli rozsądek tej ceny polega na dodaniu 2.30€ do ceny nominalnej? Nie dziwi mnie promowanie przez starych wyjadaczy nabywanie winiet na granicy. Wiedzą oni co, jak i gdzie. I jest to najtańsza opcja. Nie dziwi mnie mnie także zapobiegliwość nowicjuszy, którzy wolą mieć to załatwione wcześniej. Ale dziwi mnie - jak w inkryminowanym przypadku - przepłacanie 2.30€ na jednej winiecie, podczas gdy za 2.20€ można mieć dowolny komplet winiet z dostawą do domu. Może ktoś to wyjaśnić?Arek napisał(a):Stacja OMV - cena winiety ok 11 euro.
tempik14 napisał(a):viltob08 napisał(a):[...]To co prawda jeszcze Czechy, ale z tego co mi "dzwoni" to cena całkiem rozsądna (płacone kartą).[...]Czyli rozsądek tej ceny polega na dodaniu 2.30€ do ceny nominalnej? Nie dziwi mnie promowanie przez starych wyjadaczy nabywanie winiet na granicy. Wiedzą oni co, jak i gdzie. I jest to najtańsza opcja. Nie dziwi mnie mnie także zapobiegliwość nowicjuszy, którzy wolą mieć to załatwione wcześniej. Ale dziwi mnie - jak w inkryminowanym przypadku - przepłacanie 2.30€ na jednej winiecie, podczas gdy za 2.20€ można mieć dowolny komplet winiet z dostawą do domu. Może ktoś to wyjaśnić?Arek napisał(a):Stacja OMV - cena winiety ok 11 euro.
kojacek napisał(a):No bo jak się dogadać z Czechem w mieście przygranicznym?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi