radpopl napisał(a):W Austrii paliwo tankowałem po 1,40-1,43 euro. W Słowenii po 1,50 euro.
Benzyna, stacje nie całkiem przy autostradzie (w Słowenii w Ptuj).
Na autostradzie w Austrii w lipcu 1,57
Słowenia 1,49 wszędzie
radpopl napisał(a):W Austrii paliwo tankowałem po 1,40-1,43 euro. W Słowenii po 1,50 euro.
Benzyna, stacje nie całkiem przy autostradzie (w Słowenii w Ptuj).
andywiki napisał(a): mam pytanie odnosnie drogi jaka wybrac w tym roku jechalem do Drvenika 30 km za Makarska,moja droga z Katowic wygladala nastepujaco : Na Zory-Cieszyn-Zyline-Bratyslaw-Gyor-z Gyoru autostrada na Budapeszt i tam zjazd na MO-pozniej caly czas wzdurz balatony na Letyne -Zagrzeb i tam dalej autostrada do Makarskiej.
CZY
Katowic-Ostrawa-Brno-Wieden-Graz-Maribor ???-Zagrzeb.
andywiki napisał(a):Dzieki walp
Cos sie wiecej dowiedzialem ale jak by ktos mial ochote sie wypowiedziec to prosze,napewno najszybszy bedzie drugi wariant z płatno Słowenia,bo jak objazd to tez sie naczytalem tu na forum ze mozna spotkac dosc czesto policje ktora sie czepia by cos znalesc nie tak,wiec niewiem czy sie zaoszczedzi ,a jeszcz jedno ze bedzie to pierwszy raz i noca.
kodens79 napisał(a):Czy w grudniu będą jeszcze dostępne winiety 10 dniowe? w Bochuminie.
pasażer napisał(a):Od 2014 r. ceny winiet austriackich wzrosły o 2,6% i zmieniono ich kolor z malinowego na limonkowy.
rodaivuk napisał(a): i zmieniono ich kolor z malinowego na limonkowy.
ralf2228 napisał(a):wczoraj rozmawialem z kierowca tira podobno wegry tez podniosly oplaty i trzeba deklarowac przez jakie miasta sie jedzie nie wiem czy to dotyczy tez osobowek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi