Re: Czechy, Austria - Ceny winiet na 2013
napisał(a) Sick » 05.08.2013 10:55
Sick napisał(a):tomp napisał(a):niewiem co jest grane za kazdym razem pokazuje bzdury.bardziej obrazowo chodzi mi o droge z autostrady d4 bratyslawa po przekroczeniu AUT ,jedziemy a4 pozniej krajowka 50 DO ESENSTAD, POZNIEJ s31 do mattersburg i s4 do a2 ,jak mi sie uda opanowac to wkleje linka
Ja tak jechałem kiedyś w drodze powrotnej z Chorwacji. Bardzo fajny skrót do Bratysławy. W drodze do Chorwacji od Bratysławy jechałem na Wiedeń i trochę byłem zawiedziony ilością ograniczeń w Wiedniu do 80 km/h
Droga B50 była bardzo wygodna jechałem nią około 4 nad ranem więc nawet nie wiem kiedy ją przejechałem. Jak dobrze pamiętam to rowerzyści mają osobną ścieżkę i zakaz jazdy po B50.
S4 to droga 2x2 pasy, jedna jezdnia, prędkość max 100 km/h.
W tym roku jest plan, że pojadę tą drogą ponownie, powrót przez Węgry.
Pojechałem ponownie B50. Droga jest naprawdę super, idealna nawierzchnia, słupki przy drodze gęsto ustawione, pasy pięknie wymalowane, osobna dróżka dla rowerów i pieszych poza terenami zabudowanymi. Przejazd B50 w nocy przepisowo zajął mi dokładnie 28 minut a od zjazdu z A6 do wjazdu na A2 - 52 minuty. Dodam tylko że S31 to pełnowartościowa autostrada a nie droga ekspresowa więc legalnie 130 km/h
Polecam taki wariant z Bratysławy w celu ominięcia Wiednia