ble napisał(a):długopisem :p
winieta jeszcze nie przyklejona tylko wypisałem
W linku Bociana jest napisane, że piszemy na mniejszej części.
Chociaż:
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=236040
ble napisał(a):długopisem :p
winieta jeszcze nie przyklejona tylko wypisałem
ble napisał(a):tak samo na odwrocie winiety pisze na tym elemencie który idzie na szybę samochodu jest schemat gdzie nakleić oraz narysowana "duża część" i żeby też wypisać nr. rejestracyjny pojazdu,
ble napisał(a):przykleiłem tylko nie wiem po co tam ten numer skoro z zewnątrz i tak go nie widać
_Ewa_ napisał(a):dids76 napisał(a):
Kolega ble ma rację trzeba numer wpisać na obu częściach winiety. Miłej lektury
faktycznie! jak dorwę tego Czecha, co mi kazał na jednym tylko wpisać.....
jara napisał(a):Po tłumaczeniu:
Wypłata stawki opłat, wykazujące dwuczęściową kupon, pierwsza część z wypełnionym numerem rejestracyjnym musi być umieszczone w całej jego powierzchni na wewnętrznej stronie przedniej szyby ze szkła i musi być umieszczony w prawym dolnym rogu. Druga część kuponu (także zakończone), kierowca trzymane razem do kontroli przez policję lub członków administracji celnej w mundurze lub uszkodzenia części pierwszej (np. uszkodzenie przedniej szyby).
Kupon jest ważny, jeśli spełnione są następujące warunki:
podać numer rejestracyjny (obydwu regionach kupon), która zbiega się z numeru rejestracyjnego, który jest wyposażony w pojazdu mechanicznego lub pojazdu silnikowego pociągu pierwszego. W przypadku zmiany numeru rejestracyjnego pojazdu z kuponem nie zmienia,
Obie części mają tę samą etykietę - seria list oraz sześciocyfrowy numer seryjny
na kupony czasu (miesiąc, co tydzień) z kuponem przyklejonych do szyby zawiera data ważności wskazana - przez kleszcze perforacji dealerskich - odpowiada chwili pojazd silnikowy lub zespół autostrad i dróg ekspresowych używanych. Czas pass bez oznakowania czasu jest nieprawidłowa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi