Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czasem słońce, czasem deszcz. Majowa ITALIA 2016

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
ruzica
Cromaniak
Czasem słońce, czasem deszcz. Majowa ITALIA 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 18.05.2016 15:46

Ponieważ cierpimy na raczej umiarkowaną odmianę cromaniactwa, postanowiliśmy, że tegoroczny wiosenny urlop spędzimy w jakimś innym miejscu. Kryteria mieliśmy mocno nieokreślone- miało być ładnie, w miarę blisko, z dostępem do dużej wody i gór. A, że Włochy w sumie od dawna chodziły mi po głowie- to wybór był w miarę prosty.

Na forum są obecnie jeszcze minimum dwie relacje z bardzo podobnych rejonów, dlatego, trochę się waham, czy w ogóle zaczynać swoją :roll: No, ale z drugiej strony mam potrzebę podzielenia się wrażeniami :)

Na początek tradycyjna zajawka złożona z bardzo nieprofesjonalnych fotek

drezno1.jpg

werona1.jpg

garda1.jpg

Są jacyś chętni na włoskie spacery :?: Jak tak to zapraszam :)

milano1.jpg
Załączniki:
venezia.jpg
gory.jpg
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.05.2016 15:51

Oczywiście że będę tu codziennym gościem :oczko_usmiech:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 18.05.2016 16:02

Fajna zajawka. Popatrzę 8O
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 18.05.2016 16:06

Chętnie poczytam i pooglądam. Italia w planach, może jeszcze w tym roku. :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.05.2016 16:27

Italia w planach jest i będzie jeszcze przez długi czas , bo sporo ciekawych miejsc tam jest i na kilka wakacyjnych wyjazdów wystarczy . . .

Marto , bardzo profesjonalna zajawka z tych "bardzo nieprofesjonalnych" fotek :smo:

Pozdrawiam
Piotr
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.05.2016 17:24

I oczywiście "moja" ukochana Wenecja więc będę tu zaglądał.

Pzdr
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 18.05.2016 17:36

Włochy to moja druga ojczyzna. Zawsze wracam tam chętnie......ech

Piękne zdjęcia.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.05.2016 17:38

ruzica napisał(a):Są jacyś chętni na włoskie spacery :?:

Przemogą się i pooglądają...
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2016 17:39

Nie tylko Włochy zwiedzaliście 8)
Obrazek

Dużo zobaczyliście fajnych miejsc 8)
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 18.05.2016 17:43

FUX napisał(a):

mysza73 napisał(a):Oczywiście że będę tu codziennym gościem :oczko_usmiech:

Witaj Mysza :D Wydaje mi się, że nawet jakieś palmy dla Ciebie się tu znajdą :wink:

słoma79 napisał(a):Fajna zajawka. Popatrzę 8O

Dzięki :) Popaczaj :mrgreen:

wiola2012 napisał(a):Chętnie poczytam i pooglądam. Italia w planach, może jeszcze w tym roku. :)

To trzymam kciuki za realizację planów :)

piotrf napisał(a): sporo ciekawych miejsc tam jest i na kilka wakacyjnych wyjazdów wystarczy . . .

Zdecydowanie się zgadzam. :) Choć dla mnie północ to taka trochę już za bardzo owładnięta komercją i tłumami. Chyba następnym razem będziemy celować w bardziej południowe rejony.

Vjetar napisał(a):I oczywiście "moja" ukochana Wenecja więc będę tu zaglądał.

Pzdr

Ja do Wenecji mam takie trochę ambiwalentne odczucia, ale może dlatego, że pogoda trafiła nam się taka, że w najgorszych koszmarach bym jej nie wyśniła :roll:

paw_el napisał(a):Włochy to moja druga ojczyzna. Zawsze wracam tam chętnie......ech

Ale, że jak, masz podwójne obywatelstwo? :mrgreen: :wink:

Dla mnie Włochy jednak póki co nie wygrywają z Chorwacją, gdzie czuję się jak w drugim domu. No ale na razie mało jeszcze widziałam- wszystko przede mną :)
FUX napisał(a):

To powodzenia w się przemaganiu :wink:

Lednice napisał(a):Nie tylko Włochy zwiedzaliście 8)

Widzę, że wprawne oko już wypatrzyło. :wink: Jak jedziemy gdzieś daleko, to zawsze zahaczymy o coś ciekawszego po drodze
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 18.05.2016 20:55

Nie może mnie tu zabraknąć, bo na punkcie Italii nieco ostatnio sfiksowałam :D .
Mam już wprawdzie plany na kilka włoskich wojaży na parę lat do przodu :lol: , ale inspiracji nigdy za wiele 8) .
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 18.05.2016 21:41

ruzica napisał(a):
Na początek tradycyjna zajawka złożona z bardzo nieprofesjonalnych fotek

jak dla mnie są bardzo ok. U mnie w zwartych planach na ten rok również Italia dlatego...

...check-in please 8)

pozdrawiam,
Michał
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 18.05.2016 21:46

marze_na napisał(a):Nie może mnie tu zabraknąć, bo na punkcie Italii nieco ostatnio sfiksowałam :D .
Mam już wprawdzie plany na kilka włoskich wojaży na parę lat do przodu :lol: , ale inspiracji nigdy za wiele 8) .

Cześć Marzena! Ja wojaży włoskich i innych to już mam w planach tyle, że nie wiem czy w tym życiu zdążę je zrealizować :D

Mikeee napisał(a):

jak dla mnie są bardzo ok. U mnie w zwartych planach na ten rok również Italia dlatego...

...check-in please 8)

Dzięki:) Czasem wpadam w kompleksy jak widzę czyjeś foty takie bardzo podrasowane :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.05.2016 22:06

Hej!
Jestem z przyjemnością :) Przy okazji tegorocznego majowego pobytu w Czeskiej Szwajcarii mieliśmy plan na niepogodę: Drezno. Pogoda była ładna, więc Drezna nie widzieliśmy :?

Ale co się odwlecze... Na razie pooglądam u Ciebie. Na Włochy oczywiście też czekam :)
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 18.05.2016 22:07

Podrasowanie zdjęć zależy od używanego aparatu. Sony robi zdjęcia najbardziej podrasowane. Nikon i Canon najbardziej zbliżone do rzeczywistości. Także nie ma co mieć kompleksów
Następna strona

Powrót do Włochy - Italia