Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czasem słońce, czasem deszcz. Majowa ITALIA 2016

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 05.07.2016 00:12

z miłą chęcią tu zaglądałem i muszę powiedzieć, że nieźle się bawiłem :)
dzięki i pozdrawiam,
Michał
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 05.07.2016 09:02

Mikeee napisał(a):z miłą chęcią tu zaglądałem i muszę powiedzieć, że nieźle się bawiłem :)
dzięki i pozdrawiam,
Michał

Cieszy mnie to bardzo :D pozdrawiam :papa:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.07.2016 09:33

ruzica napisał(a):Dziękuję wszystkim, którym, chciało się tu zaglądać :D

Czytałam z przyjemnością. Tym większą, że preferujemy dość podobny styl zwiedzania.
Parę rzeczy sobie wynotowałam w pamięci (np. miejscówkę na mediolańskie aperitivo ;)) i wykorzystam w czasie podboju północnej Italii. Trenitalią oczywiście :lol: .
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 05.07.2016 19:16

marze_na napisał(a):
ruzica napisał(a):Dziękuję wszystkim, którym, chciało się tu zaglądać :D

Czytałam z przyjemnością. Tym większą, że preferujemy dość podobny styl zwiedzania.
Parę rzeczy sobie wynotowałam w pamięci (np. miejscówkę na mediolańskie aperitivo ;)) i wykorzystam w czasie podboju północnej Italii. Trenitalią oczywiście :lol: .

Miło mi :) Udanego podboju zatem :D Czy Sycylia też będzie trenitalią :?:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 05.07.2016 21:51

ruzica napisał(a):Czy Sycylia też będzie trenitalią :?:

W sporej części tak 8) .
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 06.07.2016 12:40

Dobry moment wybrałam na poczytanie. Tak na zakończenie. :D
Pogoda jakaś taka znajoma jak na majową "Słoneczną" Italię. Każdy nasz kolejny wyjazd do Włoch w maju przesuwamy o kolejny tydzień licząc, że będzie ładniej, cieplej i słoneczniej. Trudno, trzeba się pogodzić, że słonecznie to raczej tylko w lipcu i sierpniu i raczej nad wybrzeżem.
Dołączam do grona zadowolonych ze zwiedzania z Wami ciekawych miejsc i widoków i mam nadzieję, że mój P. da się namówić na to czego jeszcze nie widzieliśmy a zostało tu pokazane.

Dziękuję za relację.
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 07.07.2016 21:12

Lidia K napisał(a): Każdy nasz kolejny wyjazd do Włoch w maju przesuwamy o kolejny tydzień licząc, że będzie ładniej, cieplej i słoneczniej. Trudno, trzeba się pogodzić, że słonecznie to raczej tylko w lipcu i sierpniu i raczej nad wybrzeżem.

Dzięki Waszym majowym relacjom wiedziałam, że z pogodą może być różnie, dlatego ostatecznie nie była ona dla nas aż takim rozczarowaniem.

A co do lipca i sierpnia, to nas trochę przerażają tłumy i upały, po za tym w naszych pracach łatwiej jest o urlop poza sezonem, także na razie nasze wyjazdy mają miejsce późną wiosną lub wczesną jesienią(to chyba podobnie jak u Was)

Lidia K napisał(a): mam nadzieję, że mój P. da się namówić na to czego jeszcze nie widzieliśmy a zostało tu pokazane.

Dziękuję za relację.

Mam nadzieję, że uda Ci się go namówić :) . Dziękuję, że wpadłaś poczytać :) :papa:

A tak w ogóle to zapomniałam w podsumowaniu napisać jednego minusa :roll:

A był nim:

:evil: Totalny brak kotów :!: :!: :!:

Może to się wydaje głupie, ale kotki są bardzo wdzięcznym obiektem do fotografowania i jakoś zawsze południowe kraje kojarzyły mi się z hordami kotów. Tymczasem była posucha totalna 8O

Ale fajne koty wytropiła ostatnio Potter na Korfu, więc tam się pocieszam.

:mrgreen: :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.08.2016 18:45

Trochę spóźniony ale doczytałem do końca.
Powspominałem, pooglądałem.
Dzięki.

Pzdr
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 03.08.2016 09:11

Vjetar napisał(a):Trochę spóźniony ale doczytałem do końca.

Lepiej późno niż wcale :wink:

Dzięki za odwiedziny.
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 04.08.2016 09:39

Hejka. Bardzo spóźniona, ale też jestem. Uwielbiam Peschierę więc chętnie obejrzałam znajome kąty. Choć oczywiście znalazłam kilka nieznajomych - trzeba to kiedyś nadrobić. Fajne fotki.
Pozdrawiam.
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 05.08.2016 20:54

beagm napisał(a): Uwielbiam Peschierę więc chętnie obejrzałam znajome kąty. Choć oczywiście znalazłam kilka nieznajomych - trzeba to kiedyś nadrobić.

Peschiery trudno nie uwielbiać, ma w sobie to coś. A co do nadrabiania, to ja wiecznie w cudzych relacjach znajduję coś do nadrabiania, nie wiem czy życia starczy na to nadrabianie :wink: :roll: Pozdrawiam :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 25.04.2017 22:00

I tę relację nadrobiłem! :)

Mało nie zaplułem monitora w kilku momentach!!

A przy opisie wietnamsko-czeskiego przybytku to mało nie spadłem z krzesła!

Znakomita narracja

Będę odwiedzał wszystkie Twoje relacje Ruzica!
8O 8) 8)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 25.04.2017 22:05

tony montana napisał(a):I tę relację nadrobiłem! :)

Mało nie zaplułem monitora w kilku momentach!!

A przy opisie wietnamsko-czeskiego przybytku to mało nie spadłem z krzesła!

Znakomita narracja

8O 8) 8)

A co Ty tak po tych wszystkich nadgardańskich relacjach latasz 8O 8O 8O :nice:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 20.05.2017 19:44

tony montana napisał(a):I tę relację nadrobiłem! :)

Znakomita narracja

8O 8) 8)

Ojejej, tak sobie grzebałam w starociach i dopiero zobaczyłam, że ktoś tu coś się udzielał :roll: Dzięki!
mysza73 napisał(a):A co Ty tak po tych wszystkich nadgardańskich relacjach latasz 8O 8O 8O :nice:

A Ty Mysza śledzisz Tony'ego czy jak? Teraz to już od dawna wiadomo czemu latał
Poprzednia strona

Powrót do Włochy - Italia