janka.mik. napisał(a):płynęliście może do Sumartinu?Na Korculę już kiedyś płynęliśmy, właśnie z Makarskiej, więc nie chcielibyśmy tej wycieczki powtarzać.Czekam zatem na kolejne dni.
pozdrawiam
Janka
Niestety do Sumartinu nie popłynęliśmy, chociaż chodził mi taki plan po głowie. Nawet sprawdzałam godziny, o których wypływał prom Pelješčanka, ale teraz niestety już nie pamiętam. Jak się nie zrobi dokumentacji fotograficznej, to pamięć zawodzi.
Z Makarskiej prom wypływał chyba pomiędzy 8 a 9 (o 7:50 jeszcze stał w porcie i czekał na klientów z otwartą klapą wjazdową). Natomiast wracał z Sumartinu około godziny 16 (to wiem na pewno, bo mam ten moment uchwycony na kamerze i sprawdziłam, o której godzinie było to nakręcane - o 15:45 wchodził do portu na wysokości półwyspu Sv Petar).
Znajomi z naszej grupy wybrali się tym promem do Sumartinu i mówili, że to fajna wycieczka.
Z wypraw na wyspy to my byliśmy tylko w 2013 roku na fish pikniku na wyspach Hvar i Brač. Opisałam ten rejs w mojej relacji z 2013 roku, do której podałam Ci już link.
Mnie natomiast interesuje Twój rejs na Korčulę. Chciałam popłynąć tam z Makarskiej, ale żadne stateczki w czasie naszego pobytu w Makarskiej tam nie płynęły. Możesz coś o tym rejsie napisać.