ja myślałam, że na urlopach wcześnie wstaję
nasz rekord to 4:00 w celu zdobycia szczytu sv. Ilija na Pelješcu, normalnie to raczej między 7:00 a 8:00
no ale Dubrownik jest wart każdego poświęcenia
Kasia i Krzyś napisał(a):ja myślałam, że na urlopach wcześnie wstaję
nasz rekord to 4:00 w celu zdobycia szczytu sv. Ilija na Pelješcu, normalnie to raczej między 7:00 a 8:00
no ale Dubrownik jest wart każdego poświęcenia
janka.mik. napisał(a):Ile czasu zajęło Wam dojście do Starówki?
AdamZ napisał(a):Dzięki za klimatyczny poranny spacer i pokazanie Dubrovnika poza starówką. Nasze droga z piętrowego parkingu do centrum prowadziła przez jakiś park z mnóstwem schodów i podejść i tylko ze schodami w lipcowym upale mi się kojarzy niestety. Widzę że mam kolejne miasto do powtórki na spokojnie
dhmegi napisał(a):Witam Cię serdecznie, bo jesteś moim nowym gościem.
dhmegi napisał(a):Dubrownik ma do zaoferowania więcej, niż tylko Starówkę. Jak nadarzy się okazja, to znowu tam pojadę, aby zobaczyć jeszcze coś innego w tym mieście. ewula91, która twierdzi że "deptała mi po piętach" podczas tegorocznych wakacji , zainspirowała mnie w swojej relacji spacerem ze wzgórza Srđ do Starówki. Chyba wykluwa się u mnie plan na pokonanie pieszo tej trasy.
dhmegi napisał(a):Na Starówkę zapraszam dzisiaj po południu.
dhmegi napisał(a):Na początku muszę się wytłumaczyć, dlaczego zmieniłam tytuł mojej relacji.
Otóż dlatego, że po jakimś czasie od odpalenia mojej relacji o tytule „Czasem słońce, czasem deszcz, czyli czerwcowa Makarska” forum podpowiedziało mi, że istnieje podobny temat o tytule „Czasem słońce, czasem deszcz. Majowa Italia 2016” - relacja, której autorką jest ruzica. Nie chciałabym, aby ruzica miała do mnie pretensje o taki sam tytuł, więc na szybko wymyślałam inny, pomimo tego że z moim nosiłam się już od dłuższego czasu i pasuje on jak ulał do mojej opowieści. Ale ten też nie jest zły, bowiem faktycznie lubię jeździć po kilka razy w jedno miejsce. Zawsze jest coś ciekawego do odkrycia. Tak było też i tym razem.
Powrót do Nasze relacje z podróży