jeżeli chodzi o cel to jadę do miejscowości Pojica koło Trogiru
POLJICA, zjadłem literę...
zachar napisał(a):bieder1 w nocy niestety nie jeżdżę samochodem. Specjalnie problemów ze wzrokiem nie mam, ale swego czasu zaliczyłem kilka nocnych wypraw m.in. do Niemiec po 1000km i stwierdziłem, że to nie ma sensu. Dzieci jadąc nocą nad morze były zadowolone, ja natomiast dochodziłem do siebie jeszcze przez min. dobę... Poza tym zaliczyłem już kiedyś pobocze po przyśnięciu koło 5 rano, na szczęście nie było drzew... Jazda nocą odpada. Nocleg mam pod Mariborem, więc trochę dalej. Z wypowiedzi forumowiczów wynika, że do 20 powinienem spokojnie dojechać. Szkoda trochę kasy na nocleg, ale zdrowie ważniejsze.
A jeżeli chodzi o cel to jadę do miejscowości Pojica koło Trogiru, Splitu, to do wielbiciel
marcgrzy napisał(a):A ja mam pytanie jak w temacie ale nieco o inna trasę - jeśli można
Za tydzień 8.06 wyjeżdżam rano ( okolo 6:00) z okolic Wadowic na Trogir, ale chce nocować w okolicy Plitvic ( np Rakovica). Wg GPSa mam około 850km. Jade na Bratysławę Słowacką autostradą, potem słynna 86 przez Węgry i dalej na Zagrzeb i Karlovac a potem 1 na Plitvice.
Problem w tym ze nie mam noclegu w okolicy Plitvic i jade w ciemno.
Pytanie - czy dojade na miejsce okolo 18-19 i czy znajde tam spokojnie nocleg do 50 E za pokoj?
Jade z zona, i 6-cio latkiem.
Do jakich apartamentów jedziesz?
Też jadę do Poljicy, ale dopiero pod koniec Sierpnia.
marcgrzy napisał(a):A ja mam pytanie jak w temacie ale nieco o inna trasę - jeśli można
Za tydzień 8.06 wyjeżdżam rano ( okolo 6:00) z okolic Wadowic na Trogir, ale chce nocować w okolicy Plitvic ( np Rakovica). Wg GPSa mam około 850km. Jade na Bratysławę Słowacką autostradą, potem słynna 86 przez Węgry i dalej na Zagrzeb i Karlovac a potem 1 na Plitvice.
Pytanie - czy dojade na miejsce okolo 18-19 i czy znajde tam spokojnie nocleg do 50 E za pokoj?
Major napisał(a):marcgrzy napisał(a):A ja mam pytanie jak w temacie ale nieco o inna trasę - jeśli można
My z Jaworzna ostatnio trasę do granicy Cro (645km) pokonalismy w 8h 20min. A od granicy do Plitvic masz jakies 250km z tego wiekszosc autostrada to policz ok 3h. Wiec ok 11 czystej jazdy musisz liczyć. Wiec spokojnie dotrzesz. Ogolnie u nas wygladalo to tak trasa w Polsce 2h Słowacja 3h Węgry 3h 20min.
Pozdrawiam
zachar napisał(a):Do jakich apartamentów jedziesz?
Też jadę do Poljicy, ale dopiero pod koniec Sierpnia.
http://apartments-jakus.com/location.asp Mój kolega z rodziną był tam dwa lata temu i polecił mi to miejsce. Tyle, że jest to miejsce raczej nie dla lubiących nocne życie, ale nam o to chodziło-lubimy spokój.