Witam!
Stażem to może już trochę stary jestem na tym forum, ale aktywnością niestety grzeszę.
Mimo, że forum przeglądam prawie codziennie, to jak to w przysłowiu: :mowa srebrem, a milczenie złotem", to pewnie pozostanę przy tym drugim. Chociaż przygody DANUSI w serialu "Dalmacja jachtem" śledzę cały czas i też bym tak chciał Wam opisywać swoje wypady, niestety brak czasu i moje lenistwo nie pozwalają mi na to. Chociaż Chorwacja od 2004 roku już 5 razy zaliczona co roku, to opisy Tucepi przez INES są tak ekscytujące, że w tym roku tam będę od 12 do 22 czerwca na kwaterce przy ulicy Kraj 4, już po raz szósty do Cro. Nie wspomnę już o relacjach Janusz Bajcera, gdyż to już prawie klasyka.
Wracając do tras to jeździłem wszystkimi najbardziej popularnymi, lecz zeszłoroczna najbardziej mi przypadła do gustu i w tym roku też będę z niej zapewne korzystał.
Trasa:
Płock-Vinisce
Przez:
Płock-Łódź-Bielsko Biała-Cieszyn-Zilina-Rajka-Szombathely-Redics ominięcie autostrady przez Lendave-Varazdin-Zagreb-Basiljevo-zjazd na Trogir-małe cofnięcie do Mariny-Vinisce
Czas dojazdu: 19 godzin.
w tym trąba powietrzna przed Częstochową, która zmiotła autobus z zespołem Śląsk, grad wielkości małych piłek na autostradzie w Słowacji, ciągła ulewa przez Węgry, przestało padać po wyjeździe z drugiego tunelu przed Zadarem (po pół godziny korek w Lucko przed tunelami Kapelą i Svety Rok - przynajmniej spać się nie chciało:)).
Powrót rekordowy:
14 godzin 1420km (wyjazd o 17:00 na miejscu o 7 rano, piękna pogoda, mały ruch i CB na pokładzie)
Pozdrawiam.