Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarter jachtu w Chorwacji - przepisy

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 28.06.2017 07:06

Wszystko wyjaśnione tutaj:
yacht rent
KonJarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KonJarek » 28.06.2017 12:32

W takim razie chylę czoła i wycofuję to co pisałem wyżej.
Chorwacja respektuje nasze ograniczenia długości jachtu z patentu żeglarza? Przy sterniku nie przejmują się ograniczeniami i pozwalają prowadzić praktycznie dowolną jednostkę dostępną w czarterze.
MilaM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MilaM » 10.01.2018 11:01

Czyli reasumując te dyskusję, można wynająć łódkę zwaną żaglówką do 12 m i pływać do 1 mili morskiej od brzegu mając polski patent żeglarza jachtowego ,ale trzeba też mieć uprawienia operatora radiowego. czy tak?
i żeby wynająć żaglówkę trzeba rezerwować szybko, to potem nie co wynająć, czy tak?
pozdrawiam
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.01.2018 11:12

MilaM napisał(a):Czyli reasumując te dyskusję, można wynająć łódkę zwaną żaglówką do 12 m i pływać do 1 mili morskiej od brzegu mając polski patent żeglarza jachtowego ,ale trzeba też mieć uprawienia operatora radiowego. czy tak?
i żeby wynająć żaglówkę trzeba rezerwować szybko, to potem nie co wynająć, czy tak?
pozdrawiam

Uprawnienia radiooperatora niezbędne.
A ile czasu chcesz pływać? Jeśli 1 tydzień to po co szybko rezerwować? jeśli na dłużej - warto się pospieszyć.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 19.01.2018 00:56

......bo już prawie nic nie ma. Ja nie wiem, kiedy będę pływał na swojej, .....chyba wynajmę hahaha
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.01.2018 08:10

Jedna wielka bzdura. Jachtów do czarteru i w sezonie i poza sezonem na ten moment są setki, MilaM stąd było moje zapytanie na jaki okres szukasz czarteru
Ostatnio edytowano 19.01.2018 09:02 przez Kapitańska Baba, łącznie edytowano 1 raz
janek.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek.pl » 19.01.2018 08:42

Potwierdzam , jachty są , wczoraj dostałem ofertę , ostatni tydzień sierpnia , Hanse 505 z 2016r za 4100 euro
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 19.01.2018 17:15

beatabm napisał(a):Jedna wielka bzdura. Jachtów do czarteru i w sezonie i poza sezonem na ten moment są setki, MilaM stąd było moje zapytanie na jaki okres szukasz czarteru

.......nie "załapałaś" ironii???
PS "Cala" wody pod kilem w nowym roku hahaha
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.01.2018 17:20

Dziękuję, na pewno się przyda
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 19.01.2018 17:32

.....i jeszcze pomyślnych wiatrów, ale nie takich
PS chciałem wrzucić filmik z youtuba ale nie wchodzi "Charter sailing - when things go bad " hahaha
MilaM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MilaM » 24.01.2018 14:02

Dziękuję za wiadomości, chciałabym na tydzień, ale tak czytam, czytam ... wystraszyłam się opowieści o wiatrach i widzę, że trzeba dobrze poznać akwen, więc musi być skipper na pierwszy raz i wtedy douczenie w czasie rejsu i może za drugim razem samodzielnie.
Pozdrawiam!
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.01.2018 14:07

MilaM napisał(a):Dziękuję za wiadomości, chciałabym na tydzień, ale tak czytam, czytam ... wystraszyłam się opowieści o wiatrach i widzę, że trzeba dobrze poznać akwen, więc musi być skipper na pierwszy raz i wtedy douczenie w czasie rejsu i może za drugim razem samodzielnie.
Pozdrawiam!

Przy tygodniowym czarterze będziesz miała ogromną ilość ofert w ostatnim tygodniu przed wyjazdem.
Adriatyk to nie małe jeziorko - jeśli nie żeglowałaś po nim - nie próbuj samodzielnie. Akwen jest prosty żeglugowo ale manewry w ciasnych portach wymagają umiejętności.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.01.2018 15:20

...nie przesadzajmy; nie święci garnki lepią; tym bardziej, że niektórzy nie wiedzą, do czego służy korba i mają cal H2O pod kilem.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.01.2018 21:16

Dlatego tak jak napisałam wyżej pierwsze rejsy należy odbyć pod komendą osoby posiadającej odpowiednie umiejętności.
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 24.01.2018 21:41

......a co jeśli osoba ,pod komendą której mamy odbyć rejs i mająca posiadać odpowiednie umiejętności ich nie posiada?
Czy coś z tego ,może wynikać hahaha?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Czarter jachtu w Chorwacji - przepisy - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies