napisał(a) skoneczko » 27.01.2017 21:56
Właśnie zarezerwowaliśmy sobie pokój w Cro na drugi tydzień - praktycznie sam koniuszek wyspy Ciovo.Kocham to miejsce. Cisza spokój, balkonik,widok na zatoke , w oddali Split, wsiadamy do auta i zwiedzamy to czego jeszcze nie zobaczyliśmy. Do Trogiru cale 8 km a wydaje sie jakby bylo 20
Przewertowałam już chyba wszystkie tematy o Czarnogórze. I teraz musze sprostować. Plaze mam na Ciovo i to 5m od furtki domku. Dosłownie 5m... I tam bedziemy lezec no i oczywiscie jezdzic tam gdzie nei byliśmy chociaż miejsca nam się wyczerpują lekko
Wiem już ze w Czarnogórze nastawiam się na zwiedzanie. Ale podtryzmuje pomysł szukania miejsca cichego i spokojnego i najlepiej zeby zrobić z niego baze wypadową do zwiedzania. Chciałabym strasznie zobaczyć Czarnogóre bo to 'dziksza' siostra Cro. W zeszłym roku byliśmy tydzień w Istrii i ani razu się nie wykąpaliśmy tam
uwierzcie że nie było czasu
ale już wiemy że dla przyszłych dzieci Istria jest genialna - tyle atrakcji ! Zahaczyliśmy wtedy na 2 dni o wenecje i wróciliśmy na Ciovo
ale upały 42 stopniowe spowodowały że wyjeżdzaliśmy dopiero wieczorem na jakiekolwiek spacery
42 stopnie były 20 czerwca ubiegłego roku. Masakra w pokoju bez klimy ale i tak micha mi sie cieszyła
Podsumowując czego dowiedziałam się o ewentualnych miejscach takich pod nas to : Sutomore, Buljarica, Djenovici, Dobra Voda, Petrovac. Teraz was pytam moi mili, polecicie coś jeszcze czy może któreś z tych miasteczek pasuje do obiektu moich poszukiwań.
Wdzięczna za dobre rady - Agnieszka