Z napisał(a):Jak na zakupy to tylko do marketu w Barze
My jeździliśmy do supermarketu VOLI, przy ulicy Jovana Tomaševića.
Autumn79 napisał(a):Witam,
w związku z tym, że szukam bazy na przyszłe wakacje chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was był w Djenovici- to malutkie miasteczko (wioska?) kilka km od Herceg Novi. Planuję wyjazd na 2 tygodnie, ceny póki co są (w porównaniu z wcześniej odwiedzaną przeze mnie Chorwacją) dość zachęcające. Miasteczko ma być tez bazą wypadową- planuję Mostar, Dubrovnik, reszta to cele lokalne, a w drodze powrotnej chcę zatrzymać się na kilka dni na Riwierze Makarskiej.
Wiec jeśli ktokolwiek był w Djenovici to prosiłabym o informacje nt. plaż (czy są płatne, jaka woda, czy są bardzo zatłoczone?), knajpek- czy jest tam coś w rodzaju promenady z knajpkami i sklepikami- jedziemy z nastoletnim synem, i nie chciałabym żeby się zanudził, nam z mężem też będzie miło mieć gdzie usiąść wieczorem na lampkę wina Czy w miejscowości jest mozliwość wypożyczenia łodzi/motorówki, jeśli tak to będę bardzo wdzięczna za podanie cen.
Ogólnie chciałabym zatrzymać się w spokojnym, uroczym miejscu, z kilkoma klimatycznymi knajpkami. Apartament zamówiłam z basenem, dość blisko plaży i to już jest wielki plus mojego planu na wakacje. Boję się tylko, że wszystko się rozsypie, kiedy okaże się na miejscu, że są tam tylko np. dwie jadłodajnie, nie ma gdzie kupić owoców, a po chleb trzeba iść 2km....
Będę bardzo wdzięczna za informacje (zdjęcia też jak najbardziej mile widziane- na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl )
Z góry dziękuję!
pablos77 napisał(a):Proszę o informacje jaką miejscówkę polecacie w Czarnogórze. Planuje w przyszłym roku wakacje w Cro na tydzień i 5 dni w Czarnogórze.
rysiek_r74 napisał(a):pablos77 napisał(a):Proszę o informacje jaką miejscówkę polecacie w Czarnogórze. Planuje w przyszłym roku wakacje w Cro na tydzień i 5 dni w Czarnogórze.
To zależy czego oczekujesz.
Jedną miejscówkę masz opisaną powyżej.
Byłem też w Sutomore, ale tam było głośniej i tłoczniej, tylko że to był sierpień.
pablos77 napisał(a):rysiek_r74 napisał(a):pablos77 napisał(a):Proszę o informacje jaką miejscówkę polecacie w Czarnogórze. Planuje w przyszłym roku wakacje w Cro na tydzień i 5 dni w Czarnogórze.
To zależy czego oczekujesz.
Jedną miejscówkę masz opisaną powyżej.
Byłem też w Sutomore, ale tam było głośniej i tłoczniej, tylko że to był sierpień.
Widzę. Szukam czegoś w miarę blisko morza z restauracjami w pobliżu i jakimś sklepem. Koniecznie bankomat. Wyjazd rodzinny, ale szukam takiej miejscowości żeby i wieczorem było gdzie wyjść.
rysiek_r74 napisał(a):Autumn79 napisał(a):Witam,
w związku z tym, że szukam bazy na przyszłe wakacje chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was był w Djenovici- to malutkie miasteczko (wioska?) kilka km od Herceg Novi. Planuję wyjazd na 2 tygodnie, ceny póki co są (w porównaniu z wcześniej odwiedzaną przeze mnie Chorwacją) dość zachęcające. Miasteczko ma być tez bazą wypadową- planuję Mostar, Dubrovnik, reszta to cele lokalne, a w drodze powrotnej chcę zatrzymać się na kilka dni na Riwierze Makarskiej.
Wiec jeśli ktokolwiek był w Djenovici to prosiłabym o informacje nt. plaż (czy są płatne, jaka woda, czy są bardzo zatłoczone?), knajpek- czy jest tam coś w rodzaju promenady z knajpkami i sklepikami- jedziemy z nastoletnim synem, i nie chciałabym żeby się zanudził, nam z mężem też będzie miło mieć gdzie usiąść wieczorem na lampkę wina Czy w miejscowości jest mozliwość wypożyczenia łodzi/motorówki, jeśli tak to będę bardzo wdzięczna za podanie cen.
Ogólnie chciałabym zatrzymać się w spokojnym, uroczym miejscu, z kilkoma klimatycznymi knajpkami. Apartament zamówiłam z basenem, dość blisko plaży i to już jest wielki plus mojego planu na wakacje. Boję się tylko, że wszystko się rozsypie, kiedy okaże się na miejscu, że są tam tylko np. dwie jadłodajnie, nie ma gdzie kupić owoców, a po chleb trzeba iść 2km....
Będę bardzo wdzięczna za informacje (zdjęcia też jak najbardziej mile widziane- na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl )
Z góry dziękuję!
Witam
Byłem w tym roku w tej miejscowości.
Jako baza wypadowa do wycieczek pasuje jak najbardziej - teoretycznie wszędzie blisko, ale.. na przykład podróż do pobliskiego Kotoru trwała 1 godzinę 20 minut . Ciężko jechać szybciej na krętych drogach prowadzących przez tereny zabudowane
Nie wiem gdzie dokładnie będziecie stacjonować, ale w Djenovici jest piekarnia działająca od rana do późnego wieczora.
Na załączonej mapce zakreślone na czerwono.
Na niebiesko zakreśliłem supermarket.
Wzdłuż nadmorskiej drogi jest sporo knajpek, barów, restauracji - każdy znajdzie coś dla siebie.
Są też stragany ze świeżymi owocami.
Ogólnie plaże są dostępne, natomiast jak ktoś nie ma zagwarantowanych z apartamentu parasola i leżaków, to jak chce z nich korzystać, to musi zapłacić: jeżeli dobrze pamiętam to parasol 2 Euro, leżak 3 Euro.
Woda w miarę czysta - wszystko w zależności od pływów.
My byliśmy na przełomie lipca i sierpnia. W sierpniu był większy tłok na plażach i wtedy już było bardzo tłoczno.
Ogłoszenia o wynajmie łódek/motorówek były, ale nie kojarzę cen.
Miejscowość ogólnie spokojna, my byliśmy zadowoleni.
Wam też życzę miłego pobytu
Autumn79 napisał(a):Bardzo dziękuję rysiek_r74 za wyczerujące ...
rysiek_r74 napisał(a):Autumn79 napisał(a):Bardzo dziękuję rysiek_r74 za wyczerujące ...
Chyba troszkę Cię zmartwię.
Załączam Ci obrazek z dościem od Twojego apartamentu do sklepu/piekarni - kolor żółty, innego przejścia tam nie ma.
Będziesz mieć dalej niż ja.
Ja mieszkałem w lokalizacji oznaczonej na zielono, a pomarańczowo zaznaczyłem moją drogę.
Ty z niej nie będziesz mogła korzystać, bo tereny apartamentowców są zamykane na klucz.
Ale mimo, że trochę dalej to i tak warto.
Pozdrawiam
[attachment=0]Przechwytywanie.JPG[/attachment
Autumn79 napisał(a): na stronie apartamentu...
clawis napisał(a):Witam .
Podobnie jak koleżanka Autumn79 zrobiłem rezerwację na lipiec 2017w apartamencie Smokva chyba praktycznie obok .Czy mógłbyś kolego określić jeśli pamiętasz jak u mnie jest z dojściem do ładnej plaży i sklepów
clawis napisał(a):Witam .
Dokładnie booking willa Smokva Djenovici.
Zalącznik z tripa
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора