Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra - wybór miasteczka na wakacje

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
Adriananna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adriananna » 27.07.2016 09:01

Odnośnie plażowania czytałam że są dwa rodzaje plaż prywatne przy hotelach i publiczne..... czy to oznacza że jak nie jestem pensjonariuszem hotelu to nie wejdę na plaże czy jak? czy to kwestia leżaków?
Po przeczytaniu opinii o Czarnogorze na tym forum itp mam mieszane uczucia co do pomysłu wyjazdu i pełna obaw. Rodzice jeżdżą na Cro co roku w okolice Omniś, i sa zachwyceni woda miasteczkiem...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.07.2016 10:09

Adriananna napisał(a): Rodzice jeżdżą na Cro

Rodzice jeżdżą do Cro
Bo do Chorwacji, nie na Chorwację :wink: :idea:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 27.07.2016 10:32

Adriananna napisał(a):Odnośnie plażowania czytałam że są dwa rodzaje plaż prywatne przy hotelach i publiczne..... czy to oznacza że jak nie jestem pensjonariuszem hotelu to nie wejdę na plaże czy jak? czy to kwestia leżaków?
Po przeczytaniu opinii o Czarnogorze na tym forum itp mam mieszane uczucia co do pomysłu wyjazdu i pełna obaw. Rodzice jeżdżą na Cro co roku w okolice Omniś, i sa zachwyceni woda miasteczkiem...

To znaczy, że nie byłaś nigdy wcześniej w Chorwacji? Tym bardziej w takim wypadku odradzam Czarnogórę. Będąc w Chorwacji (w rejonach położonych bardziej na południe) możesz sobie sama zrobić 1 dniową wycieczkę do Czarnogóry. Wilk syty i owca cała.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.07.2016 15:46

Adriananna napisał(a):Odnośnie plażowania czytałam że są dwa rodzaje plaż prywatne przy hotelach i publiczne..... czy to oznacza że jak nie jestem pensjonariuszem hotelu to nie wejdę na plaże czy jak? czy to kwestia leżaków?

zależy od Hotelu, ale dajmy na to w okolicy Sv. Stefan, Becici, Milocer jak zapłacisz kilkadziesiąt euro to wchodzisz na plażę...
Adriananna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adriananna » 27.07.2016 21:36

To znaczy, że nie byłaś nigdy wcześniej w Chorwacji?
nigdy nie bylam poza Pl . Czasem w życiu tak jest że samemu sobie trzeba zapracować na wyjazd.....
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 27.07.2016 21:40

Janusz Bajcer napisał(a):
Adriananna napisał(a): Rodzice jeżdżą na Cro

Rodzice jeżdżą do Cro
Bo do Chorwacji, nie na Chorwację :wink: :idea:

....i do Omniś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mike_
Croentuzjasta
Re: Dobra Voda vs Petrovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 28.07.2016 14:58

CroAna napisał(a):
walp napisał(a):
sneer napisał(a):Dobra Voda - najładniejsza woda (kolor), jaki widziałem w całej Czarnogórze, nie wiem czy zawsze tam tak jest, czy po prostu miałem szczęście. Samo miasteczko raczej bez klimatu, typowy turystyczny "kołchoz", ceny niższe niż w Petrovac

Jeżeli chodzi o wodę, to podobno standard. Rozmawiałem z rodakami, którzy jeżdżą do DV od kilku lat 8O i potwierdzali tę opinię.
Podobne opinie czytałem również na innych forach.
sneer napisał(a):Co do promów to nie wiem, ale na pewno kursują stateczki / wycieczki całodniowe (coś jak fisz piknik, ale bez rybki, a ludzi napchanych w statku "do pełna"), do różnych okolicznych miejscowości i malowniczych plaż.

Spędziłem tam tydzień, ale promów ani stateczków nie zauważyłem.

a mnie rozczarował z lekka kolor wody w MNE-porownując z Cro.Przebywalam tuż za Petrovacem w Buljaricy- piękna, długa i niezatłoczona plaża. Co do Petrovaca-tłumy jak jasna cholera, Dobrej Wody nie widziałam. :oczko_usmiech:

hej :) tylko że Bujarica to raczej wioska niż miasteczko nie każdy to lubi zależy od upodobań my mamy w Buljaricy apartamenty też u naszych kuzynów nawet takie 1 min spacerem od plaży, dla mnie najfajniej jest na Perazica Do na która mozna spacerowac tunelami i jaskiniami z Petrovca lub dojechać autem. Polecam wam też obiady i kolacje w fajnym hotelu Castellastva u nas w Petrovac ze szwedzkim stołem mega ogromny wybór jedzenia, napoi i słodyczy koszt to tylko 7 euro za osobę :) Pozdrowionka z upalnego Petrovac :)
kamil1400
Autostopowicz
Petrovac, Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1400 » 21.08.2016 09:34

Witam,

W przyszłym roku zamierzam się wybrać na Czarnogórę. Najprawdopodobniej skorzystam z usług biura podróży Fun Club(byłem z nimi wcześniej w Makarskiej).

Mam pytanie odnośnie miejscowości Petrovac. Chciałbym się dowiedzieć od osób, które już miały okazję odwiedzić tę miejscowość czy warto.

Szczególnie interesuje mnie jak wyglądają plaże(realne zdjęcia, a nie z katalogów), jak mniej więcej wyglądają ceny za podstawowe produkty,czy jest co robić poza plażowaniem w obrębie tej miejscowości(jakieś fajne widoki pod zdjęcia).

Może trafię też ma kogoś kto był tam z tym biurem i może polecić noclegi w konkretnym miejscu.

Chętnie też przeczytam sugestie czy może lepszym wyborem od Petrovac jest Budva?

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam ;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Petrovac, Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.08.2016 20:45

kamil1400 napisał(a):Witam,

W przyszłym roku zamierzam się wybrać na Czarnogórę. Najprawdopodobniej skorzystam z usług biura podróży Fun Club(byłem z nimi wcześniej w Makarskiej).

Mam pytanie odnośnie miejscowości Petrovac. Chciałbym się dowiedzieć od osób, które już miały okazję odwiedzić tę miejscowość czy warto.

Szczególnie interesuje mnie jak wyglądają plaże(realne zdjęcia, a nie z katalogów), jak mniej więcej wyglądają ceny za podstawowe produkty,czy jest co robić poza plażowaniem w obrębie tej miejscowości(jakieś fajne widoki pod zdjęcia).

kilka zdjęć, jest w
mojej relacji + innych na forum,
na pewno odwiedziłbym: pobliskie tunele, klify przy porcie, wysepki w zatoce, spacer do Buljaricy z miejscami widokowymi itd
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 21.08.2016 20:55

W przyszłym roku zamierzam się wybrać na Czarnogórę

A potem będziesz wracać na Polskę, czy do Polski :mrgreen: :mrgreen: :?:
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 22.08.2016 09:06

Może trafię też ma kogoś kto był tam z tym biurem i może polecić noclegi w konkretnym miejscu.

Chętnie też przeczytam sugestie czy może lepszym wyborem od Petrovac jest Budva?

Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi

Pozdrawiam ;)

hej :) jeśli chcesz imprezować to Budva, bo Petrovac dużo bardziej spokojny i dużo mniejszy. Ja nie lubię Budvy jest dla mnie za głośna.
Autumn79
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Autumn79 » 13.09.2016 14:11

Witam,
w związku z tym, że szukam bazy na przyszłe wakacje chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was był w Djenovici- to malutkie miasteczko (wioska?) kilka km od Herceg Novi. Planuję wyjazd na 2 tygodnie, ceny póki co są (w porównaniu z wcześniej odwiedzaną przeze mnie Chorwacją) dość zachęcające. Miasteczko ma być tez bazą wypadową- planuję Mostar, Dubrovnik, reszta to cele lokalne, a w drodze powrotnej chcę zatrzymać się na kilka dni na Riwierze Makarskiej.
Wiec jeśli ktokolwiek był w Djenovici to prosiłabym o informacje nt. plaż (czy są płatne, jaka woda, czy są bardzo zatłoczone?), knajpek- czy jest tam coś w rodzaju promenady z knajpkami i sklepikami- jedziemy z nastoletnim synem, i nie chciałabym żeby się zanudził, nam z mężem też będzie miło mieć gdzie usiąść wieczorem na lampkę wina :) Czy w miejscowości jest mozliwość wypożyczenia łodzi/motorówki, jeśli tak to będę bardzo wdzięczna za podanie cen.
Ogólnie chciałabym zatrzymać się w spokojnym, uroczym miejscu, z kilkoma klimatycznymi knajpkami. Apartament zamówiłam z basenem, dość blisko plaży i to już jest wielki plus mojego planu na wakacje. Boję się tylko, że wszystko się rozsypie, kiedy okaże się na miejscu, że są tam tylko np. dwie jadłodajnie, nie ma gdzie kupić owoców, a po chleb trzeba iść 2km....
Będę bardzo wdzięczna za informacje (zdjęcia też jak najbardziej mile widziane- na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl )
Z góry dziękuję! :)
Sebanek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebanek » 22.09.2016 13:58

Sz
Pozdrawiam ;)

Witam.
W Petrovac:
- 2 plaże żwirkowe, jedna w centrum, druga za strażą pożarną w stronę Albanii :)
- w centrum w otoczeniu drzew malutki targ - polecam wino z granatu :), uwaga - ceny droższe jak w Chorwacji.
- 1 market (mały), kilka piekarni
Woda mniej przejrzysta niż w Chorwacji, za to Czarnogórcy lepiej robią ośmiornicę w grilla, kalmary gorsze niż w Chorwacji (moje odczucia).
Knajpek sporo, widoki fajne (oprócz budującego się hotelu przy samym morzu).
Pozdrawiam
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 22.09.2016 21:13

Jeśli ktoś jedzie do Czarnogóry plażować to raczej przegra ona konkurencję z Chorwacją .Myślę ,że Czarnogóra ma za to coś innego do zaoferowania ,nie sądzę żeby jednodniowy wypad miał sens .Czarnogóra to wspaniałe Góry Durmitor ,Crne jezioro ,Most na rzece Tara gdzie można wybrać się na spływ pontonami lub skorzystać z zip line ,Monastyr Ostrog,Park narodowy Lovćen i mauzoleum Njegosza,wspaniały Kotor i jego mury,Perast i wycieczka na Gospa od Škrpjela,nieco tłoczny,bardzo albański Ulcinj,nieco szpanerska Budva i Sv Stefan ,cudowny Stari Bar i wiele wiele innych miejsc ....
jeśli ktoś lubi podróże to zachęcam z całego serca do zwiedzenia tego pięknego kraju,jesli ktoś chce tylko leżeć na plaży i istotne jest dla niego czy będzie leżak czy nie ..no to niech sobie odpuści ;)

PS .byłam w Petrovac ,spędziliśmy tam 5 dni ,jest to miejsce które nadaje się na nocleg ,zrobienie zakupów ,jak dla mnie na nic więcej ...całymi dniami nas nie było,wracaliśmy tylko na nocleg ...plaża ,jak dla mnie nie do przyjęcia ,po prostu za ciasno ,przyjemniejsza była Perazica Do ,można przejsc się spacerem przez tunele ,o czym wspominał Te kiero .
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.09.2016 05:31

Jak na zakupy to tylko do marketu w Barze,knajpy tańsze niż w Chorwacji a już najtaniej po drodze na Szkoderskie y
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra - wybór miasteczka na wakacje - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone