napisał(a) Autumn79 » 13.09.2016 14:11
Witam,
w związku z tym, że szukam bazy na przyszłe wakacje chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was był w
Djenovici- to malutkie miasteczko (wioska?) kilka km od Herceg Novi. Planuję wyjazd na 2 tygodnie, ceny póki co są (w porównaniu z wcześniej odwiedzaną przeze mnie Chorwacją) dość zachęcające. Miasteczko ma być tez bazą wypadową- planuję Mostar, Dubrovnik, reszta to cele lokalne, a w drodze powrotnej chcę zatrzymać się na kilka dni na Riwierze Makarskiej.
Wiec jeśli ktokolwiek był w Djenovici to prosiłabym o informacje nt. plaż (czy są płatne, jaka woda, czy są bardzo zatłoczone?), knajpek- czy jest tam coś w rodzaju promenady z knajpkami i sklepikami- jedziemy z nastoletnim synem, i nie chciałabym żeby się zanudził, nam z mężem też będzie miło mieć gdzie usiąść wieczorem na lampkę wina
Czy w miejscowości jest mozliwość wypożyczenia łodzi/motorówki, jeśli tak to będę bardzo wdzięczna za podanie cen.
Ogólnie chciałabym zatrzymać się w spokojnym, uroczym miejscu, z kilkoma klimatycznymi knajpkami. Apartament zamówiłam z basenem, dość blisko plaży i to już jest wielki plus mojego planu na wakacje. Boję się tylko, że wszystko się rozsypie, kiedy okaże się na miejscu, że są tam tylko np. dwie jadłodajnie, nie ma gdzie kupić owoców, a po chleb trzeba iść 2km....
Będę bardzo wdzięczna za informacje (zdjęcia też jak najbardziej mile widziane- na
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl )
Z góry dziękuję!