Samochodu nie zabrałeś, długie spacery nie wchodzą w grę, rozbierać się na plaży nie chcesz,
to pozostaje Tobie relaxing time in Otrand Beach Resort.
walp napisał(a):Samochodu nie zabrałeś, długie spacery nie wchodzą w grę, rozbierać się na plaży nie chcesz,
to pozostaje Tobie relaxing time in Otrand Beach Resort.
walp napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Możesz coś powiedzieć na temat rzeki wpadającej do morza
https://www.google.pl/maps/@41.9107321,19.2367489,17z
Będąc w Ulcinj, warto zobaczyć to miejsce. Znajomi mnie namawiali, ale wybraliśmy wycieczkę do Albanii. Niestety, nie da się zobaczyć wszystkiego.
U ujścia rzeki Bojany leży wyspa Ada o niecodziennej genezie. W XIX w. między dwiema wysepkami u ujścia rzeki osiadł na mieliźnie statek "Merito".
Z biegiem czasu, prądy morskie utworzyły z piasku łachę, która połączyła obie wysepki i tak powstała ta dzisiejsza, w kształcie trójkąta.
Jonna22 napisał(a):Witam
Mam olbrzymi problem.Potrzebuje pomocy co wybrać Petrovac czy Dobrą Vodę. Gdzie jest ładniej ? Za i przeciw. Wyjazd tuż tuż, a nadal nie wiem Pomóżcie coś wybrać. Mam lokum za 850 euro, 200 m plaża dla 5 osób. Czy np. z dobrej vody dojadę promem do innych miejscowości. Tak jak to było np. w Trogirze.
sneer napisał(a):Dobra Voda - najładniejsza woda (kolor), jaki widziałem w całej Czarnogórze, nie wiem czy zawsze tam tak jest, czy po prostu miałem szczęście. Samo miasteczko raczej bez klimatu, typowy turystyczny "kołchoz", ceny niższe niż w Petrovac
sneer napisał(a):Co do promów to nie wiem, ale na pewno kursują stateczki / wycieczki całodniowe (coś jak fisz piknik, ale bez rybki, a ludzi napchanych w statku "do pełna"), do różnych okolicznych miejscowości i malowniczych plaż.
walp napisał(a):sneer napisał(a):Co do promów to nie wiem, ale na pewno kursują stateczki / wycieczki całodniowe (coś jak fisz piknik, ale bez rybki, a ludzi napchanych w statku "do pełna"), do różnych okolicznych miejscowości i malowniczych plaż.
Spędziłem tam tydzień, ale promów ani stateczków nie zauważyłem.
walp napisał(a):Z Dobrej Vody do Baru jest raptem 10 km. Bar to główny port Czarnogóry (ale również największy port byłej Jugosławii) i jeżeli chodzi o połączenia promowe i wycieczkowe rejsy czarterowe, to jest w czym wybierać.
Adriananna napisał(a):Witam
(wiem że temat był bardzo często wałkowany ale wpisy są z 2011... itp)
Jadę pierwszy raz do Czarnogóry zachęcona widokami na google. Czy warto?
Adriananna napisał(a):Cenny wiem że są o wiele niższe niż w Cro.
walp napisał(a):sneer napisał(a):Dobra Voda - najładniejsza woda (kolor), jaki widziałem w całej Czarnogórze, nie wiem czy zawsze tam tak jest, czy po prostu miałem szczęście. Samo miasteczko raczej bez klimatu, typowy turystyczny "kołchoz", ceny niższe niż w Petrovac
Jeżeli chodzi o wodę, to podobno standard. Rozmawiałem z rodakami, którzy jeżdżą do DV od kilku lat i potwierdzali tę opinię.
Podobne opinie czytałem również na innych forach.sneer napisał(a):Co do promów to nie wiem, ale na pewno kursują stateczki / wycieczki całodniowe (coś jak fisz piknik, ale bez rybki, a ludzi napchanych w statku "do pełna"), do różnych okolicznych miejscowości i malowniczych plaż.
Spędziłem tam tydzień, ale promów ani stateczków nie zauważyłem.
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора