zuzula12 napisał(a):a ja tam polecam Dobre Vode i apartamenty u Petara które poleca też Slavko. Cieszę się że każdy daje na tym forum coś od siebie- ja w/w kwatery znalazłam właśnie dzięki forum na internecie. Pierwszy raz ( 2 lata temu) jechaliśmy tam poniekąd w ciemno- zdani tylko na opinię tych którzy tam już byli i opisywali swoje odczucia na forach. Dla nas czystość w pokojach, przystępna cena ( 10 euro od osoby), gościnność i uczynność gospodarzy jest bardzo ważne.Dodam że na Czarnogórę jeździmy dużą grupą - jedzie nas 4 lub 5 rodzin- co za tym idzie trochę wieczorami hałasujemy na tarasie( jest nas przecież siła ludzi). Petarowi nigdy nasze głośne rozmowy nie przeszkadzały.Był mega wyrozumiały co do naszych wieczornych ,głośnych spotkań na tarasie. A w poprzednich latach będąc np w Petrovac zawsze byliśmy uciszani i wiecznie komuś przeszkadzały nasze rozmowy tarasowe. Dlatego jadąc na wakacje w tak dużej grupie duże znaczenie ma dla nas wyrozumiałość gospodarza.
Petrovac jest pięknym miasteczkiem ale dla nas jest za drogi i za głośny -choć jeśli jedzie się np jedną rodziną to jest on bardziej atrakcyjny niż Dobre Vode. Jest tam mnóstwo knajp, sklepików , piękna promenada i cały szereg atrakcji dla dzieciaków. Dla nas jednak - dużej grupy( 4-5 rodzin) w Dobre Vode jest poprostu spokojniej i taniej. Ale to tylko moja opinia. Niech każdy wybierze to co uważa że dla niego jest dobre.
na-ko napisał(a):Mikeee - Jako baba z krwi i kości odpowiedziałabym ... srebrnym a tak na poważnie, to volkswagen caravelle.
Kiedy będąc na Riwierze Makarskiej powiedzieliśmy naszemu gospodarzowi, że chcemy nim wjechać na Sv. Jure, to powiedział nam, że nie damy rady, więc rok później pojechaliśmy osobówką - było warto, wjazd na Jerzego i widoki niezapomniane.
Tym razem też chciałabym wjechać ze względu na widoki...
na-ko napisał(a):jakoś tak mam, że większe wrażenie robi na mnie to, co stworzyła natura, niż to, co próbował stworzyć człowiek.
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора