Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra - wybór miasteczka na wakacje

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
AlAn_K
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlAn_K » 10.12.2015 20:50

dane z sierpnia 2015:
Nocleg w Czarnogórze znajdziesz bez problemu. Naganiaczy spotkasz co chwila. Ceny różne od 30 - 75 euro (wyjściowe, można a nawet trzeba negocjować). Dobrze jest zacząć od Ulcinj lub jeszcze dalej i cofać się w poszukiwaniu kwater (im dalej tym powinno być taniej). Jak ktoś lubi tłum i imprezy - proponuję Bar, Dubrovnik, jak nie to Ulcinj.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2015 22:25

AlAn_K napisał(a):.

Dobrze jest zacząć od Ulcinj lub jeszcze dalej i cofać się w poszukiwaniu kwater (im dalej tym powinno być taniej). Jak ktoś lubi tłum i imprezy - proponuję Bar, Dubrovnik, jak nie to Ulcinj

zaintrygowała mnie geografia czarnogóry.Jadę z Polski i mam udać się do Ulcinj.Czyli mijam dajmy na to Budvę,Petrovac,Sutomore ,Bar i dojeżdżam do ostatniej dużej miejscowości Ulcinj i co dalej .Powinienem być u mety czyli najtaniej ale mam się cofać.Pytanie gdzie mam się cofać do Baru,Sutomore itp.Jeśli tak to po co w ogóle pojechałem do Ulcinj. :D

Im dalej na południe tym taniej
AlAn_K
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlAn_K » 11.12.2015 15:37

Pisząc post, było dla mnie oczywiste, że jeśli ktoś ma cel podróży Dubrownik, to nie pojedzie szukać kwater do Ulcinj czy dalej pod Albańską granicę. Chodziło mi o przekazanie, że jadąc na "dużą plażę" w okolicę Ulcinj, nie warto łapać pierwszej lepszej kwatery. Warto zrobić kilka km dalej i nie bać się, że wcześniejsza oferta przepadnie. Pierwsze miasteczko za Ulcinj, znaleźliśmy kwatery za 25 euro (klimatyczne wliczone). Generalnie w większych miastach jest drożej niż w mniejszych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.12.2015 19:25

Jak ktoś ma na celu Dubrownik to nie wybiera ulcinj.Miasta te dzieli granica i kilka godzin jazdy.Tytuł postu Czarnogóra wybór miasteczka.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.12.2015 05:46

Dobra Voda na ten czas na przykład. Slavko chwalił tą nadmorską miejscowość. Dobry apartament po 10 euro od osoby u jego Prijatiela Vlastnika Petara.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 12.12.2015 20:07

prawda, chwaliłem Prijatiela vlastnika Petara i DV... hehe...
akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 30.12.2015 21:35

A co sądzicie o miejscowości Utjeha? warto tam jechać, bo znalazłem fajne apartamenty:

http://www.booking.com/hotel/me/apartme ... al;ucfs=1&

Jaka tam plaża jest?
Pozdrawiam.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.12.2015 22:31

akwarysta6 napisał(a):A co sądzicie o miejscowości Utjeha? warto tam jechać, bo znalazłem fajne apartamenty:
Jaka tam plaża jest?
Pozdrawiam.

akurat w Utjeha nie byłem, ale na pewno będę kiedyś, mam zapisaną miejscówkę z basenem App. Jovetić, było na forum opisane
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 31.12.2015 13:52

W Utjeha byłem kilka razy. W sezonie straszny tłok na plaży. Są dyskoteki i miejsce raczej do zabawy niż rodzinnego odpoczynku ... tzn. zależy czego kto szuka :)
Plaża główna ładna. Trochę widoki psuje eskapada z jadranką powyżej domów.
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 31.12.2015 18:25

emtomek napisał(a):W Utjeha byłem kilka razy. W sezonie straszny tłok na plaży. Są dyskoteki i miejsce raczej do zabawy niż rodzinnego odpoczynku ... tzn. zależy czego kto szuka :)
Plaża główna ładna. Trochę widoki psuje eskapada z jadranką powyżej domów.

No to chyba ja źle patrzyłem, ale dyskoteka jedna może i była i jak to jest miejsce do zabawy to ja nie wiem. Parę domów na krzyż, 2 sklepy i tyle.
akwarysta6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) akwarysta6 » 01.01.2016 20:11

A właśnie jak w Utjeha jest z jakimś marketem, knajpami itp. Ja prawdopodobnie będe tam na przełomie sierpnia i września. Ja myślę, że Utjeha jest dobra jako baza wypadowa, czyli spać tam, chodzić na plażę i zwiedzać kraj. Pozdrawiam.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 06.01.2016 00:29

akwarysta6 napisał(a):A właśnie jak w Utjeha jest z jakimś marketem, knajpami itp. Ja prawdopodobnie będe tam na przełomie sierpnia i września. Ja myślę, że Utjeha jest dobra jako baza wypadowa, czyli spać tam, chodzić na plażę i zwiedzać kraj. Pozdrawiam.

Są dwa sklepy. Mały i większy, jest też budka z warzywami/owocami, knajpa chyba jedna. Ogólnie średnio ładnie, ruchliwa droga, brak chodników, nie ma gdzie pójść + znane problemy z wodą pitną. Ogólnie nie specjalnie polecam to "miasteczko", chyba, że tylko na nocleg, ale to trochę bez sensu.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 06.01.2016 07:12

slavko.v napisał(a):prawda, chwaliłem Prijatiela vlastnika Petara i DV... hehe...

No widzicie Slavko potwierdza, że było mu wspaniale w Dobrej Vodzie :D
zuzula12
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuzula12 » 10.01.2016 12:36

a ja tam polecam Dobre Vode i apartamenty u Petara które poleca też Slavko. Cieszę się że każdy daje na tym forum coś od siebie- ja w/w kwatery znalazłam właśnie dzięki forum na internecie. Pierwszy raz ( 2 lata temu) jechaliśmy tam poniekąd w ciemno- zdani tylko na opinię tych którzy tam już byli i opisywali swoje odczucia na forach. Dla nas czystość w pokojach, przystępna cena ( 10 euro od osoby), gościnność i uczynność gospodarzy jest bardzo ważne.Dodam że na Czarnogórę jeździmy dużą grupą - jedzie nas 4 lub 5 rodzin- co za tym idzie trochę wieczorami hałasujemy na tarasie( jest nas przecież siła ludzi). Petarowi nigdy nasze głośne rozmowy nie przeszkadzały.Był mega wyrozumiały co do naszych wieczornych ,głośnych spotkań na tarasie. A w poprzednich latach będąc np w Petrovac zawsze byliśmy uciszani i wiecznie komuś przeszkadzały nasze rozmowy tarasowe. Dlatego jadąc na wakacje w tak dużej grupie duże znaczenie ma dla nas wyrozumiałość gospodarza.
Petrovac jest pięknym miasteczkiem ale dla nas jest za drogi i za głośny -choć jeśli jedzie się np jedną rodziną to jest on bardziej atrakcyjny niż Dobre Vode. Jest tam mnóstwo knajp, sklepików , piękna promenada i cały szereg atrakcji dla dzieciaków. Dla nas jednak - dużej grupy( 4-5 rodzin) w Dobre Vode jest poprostu spokojniej i taniej. Ale to tylko moja opinia. Niech każdy wybierze to co uważa że dla niego jest dobre.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 10.01.2016 13:38

zuzula12 napisał(a): trochę wieczorami hałasujemy na tarasie( jest nas przecież siła ludzi). Petarowi nigdy nasze głośne rozmowy nie przeszkadzały.Był mega wyrozumiały co do naszych wieczornych ,głośnych spotkań na tarasie. A w poprzednich latach będąc np w Petrovac zawsze byliśmy uciszani i wiecznie komuś przeszkadzały nasze rozmowy tarasowe.
Petrovac jest pięknym miasteczkiem ale dla nas jest za drogi i za głośny

Sami hałasujecie i jesteście uciszani, a Petrovac jest dla Was za głośny :?:
Chyba, że chodzi o to, że nie możecie się przebić ze swoim krzykiem, żeby wszyscy wiedzieli, że tu właśnie rządzą Polacy. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra - wybór miasteczka na wakacje - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone