Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czarnogóra - wybór miasteczka na wakacje

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 03.07.2015 13:16

[quote="Ural"]W jakim miasteczku Czarnogóry można tanio, a dobrze zjeść. Gdzie ??? Jedziemy w dwie rodziny to utarg w restauran będzie spory :wink:. Tak de facto to zostawia się napiwki ?? - w jakiej wysokości. ??????[/quote]
W Dobra Voda w restauracjach cevapi, pljeskavica + frytki + surówka kosztują 5 E, gulasz 4E, zupy 1,5 - 2,5 E.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 05.07.2015 05:56

Dziękuję za praktyczną informację.
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 06.07.2015 22:04

Panie i Panowie :) proszę o wszelkie opinie - nie mamy już za dużo czasu, bo od tej soboty, która teraz będzie (11.07) chcemy nocować w Czarnogórze około tydzień, a później na tydzień udać się na Peljesac. Wyłapałem, że najlepiej do Czarnogóry udać się do miejscowości Petrovac lub Dobra Voda. Proszę podajcie wszelkie "za" i "przeciw" dla tych miejscowości, albo zaproponujcie coś jeszcze. Prośba oczywiście dla tych, co już odwiedzili Czarnogórę (my nigdy nie byliśmy i raczej nie mamy w planach zwiedzić wszystkiego, co się da - to zbyt mało czasu, chcemy w Czarnogórze poplażować i pozwiedzać).
Pozdrawiam,
Filip
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 06.07.2015 22:27

Faktycznie, Petrovac ma na forum "dobrą prasę" którą generuje kolega mike_ :-) Ale muszę przyznać, że i na mnie ta mieścina zrobiła całkiem dobre wrażenie (choć na długo tam nie zawitałem), Dobra Voda podobała mi się już nieco mniej (choć kolor wody był piękny). Osobiście jeśli ponownie zawitam do Czarnogóry, to tym razem będę szukał miejscówki bliżej Budvy, która wyjątkowo mnie ujęła, zaś rejony położone bliżej Albanii (Sutomore, Bar, Dobra Voda, Utjeha, Ulcinj) tym razem odpuszczę (gdyż ujęły mnie znacznie mniej 8). Ale to tylko moje zdanie.
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 06.07.2015 22:38

Sneer - dzięki za kilka słów i swoją opnię. Doskonale wiem, że kolega mike_ promuje tutaj swoje apartamenty w Petrovac - jednak sama miejscowość może się spodobać - wygląda na nie za małą/nie za dużą. O Dobrej Vodzie zdania nie mam niestety prawie żadnego, natomiast o innych miejscowościach (oprócz tych wartych zobaczenia - z przewodników) nie mam już w ogóle żadnej opinii... stąd piszę tutaj w celu nabycia wiedzy :) proszę o opinie, zdjęcia, plusy, minusy.
Pioracz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pioracz » 07.07.2015 06:59

Może podasz więcej informacji, to będzie łatwiej coś polecić.
Jedziesz sam, z żoną (dziewczyną), z dziećmi, z ekipą?
Chcesz plażować, imprezować, zwiedzać?
ozim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozim » 07.07.2015 12:34

Jadę z dziewczyną plus prawdopodobnie nasz znajomy - bez dzieciaków. Raczej nie chcemy zbytnio imprezować, dyskoteki nie są w ogóle potrzebne, ale dobra konoba z przywoitym jedzonkiem i piwkiem jak najbardziej :) Lubię niewielkie miasteczka, ale też żeby to nie była całkiem dziura. Fajnie by było, aby blisko była jakaś fajna, nieprzeludniona plaża. Do sklepu czy na wycieczkę coś pozwiedzać to zawsze można podjechać.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 07.07.2015 13:24

Jestem w Dobra Voda, od 28.06 do 12.07 - jest tutaj wszystko czego potrzeba... ale na plaży głównej dość tłoczno, ale miejsce zawsze się znajdzie, w pobliżu plaży głównej jest mnóstwo małych, kameralnych plaż, gdzie nie ma takiego tłoku. W Dobra Voda jest bardzo czysta woda, urokliwy krajobraz (morze, wysokie góry), jest gdzie dobrze zjeść, można poszukać fajną miejscówkę i jest znacznie taniej, niż w okolicach Budvy, Petrovaca. Dobre miejsce wypadowe do wszystkich nadmorskich miast Czarnogóry.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 07.07.2015 13:29

Ozim,my rok temu podobnie spędziliśmy czas...5 dni w Czarnogórze(Petrovac) i 5 dni na Peljeścu.
Tu moja relacja ,może coś się przyda
duzo-czarnogory-i-odrobina-chorwacji-2014-t47016.html
W Petrovacu warto zwrócić uwagę czy apartman znajduje się niżej czy wyżej,my mieliśmy wysoko i zejście do miasta było nie na nasze siły :wink: Jak coś to pytaj,chętnie odpowiem.
My Petrovac potraktowaliśmy jako bazę wypadową ,noclegową...plaża bardzo oblegana ,ale są sklepy,kawiarnie,restauracje...niczego tam nie brakuje,możecie się przejść na plażę Perazica Do tunelami lub podjechać tam samochodem.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 07.07.2015 13:37

Prawda jest taka, że większość plaż w Czarnogórze, oprócz Buljaricy i Velika Plaza za Ulcinj są w sezonie dość tłoczne... (ale w Chorwacji, tak samo wyludnionych plaż trzeba szukać), ale zawsze coś dla siebie można znaleźć. Jadąc do Dobra Voda też miałem dużo wątpliwości, na miejscu okazało się, że wszystko jest ok. Apartmany można poszukać dość blisko plaży (100-200m) i nie jest bardzo stromo.
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 07.07.2015 13:45

sneer napisał(a):Faktycznie, Petrovac ma na forum "dobrą prasę" którą generuje kolega mike_ :-) Ale muszę przyznać, że i na mnie ta mieścina zrobiła całkiem dobre wrażenie (choć na długo tam nie zawitałem), Dobra Voda podobała mi się już nieco mniej (choć kolor wody był piękny). Osobiście jeśli ponownie zawitam do Czarnogóry, to tym razem będę szukał miejscówki bliżej Budvy, która wyjątkowo mnie ujęła, zaś rejony położone bliżej Albanii (Sutomore, Bar, Dobra Voda, Utjeha, Ulcinj) tym razem odpuszczę (gdyż ujęły mnie znacznie mniej 8). Ale to tylko moje zdanie.

a nie mówiłem :)

a kolor wody też jest fajny i jasny w Perazica Do, to 20 min spacerem obok Petrovac i tam mało ludzi i jest nawet jeden bar :)
Ostatnio edytowano 07.07.2015 14:05 przez mike_, łącznie edytowano 1 raz
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 07.07.2015 13:49

ozim napisał(a):Sneer - dzięki za kilka słów i swoją opnię. Doskonale wiem, że kolega mike_ promuje tutaj swoje apartamenty w Petrovac - jednak sama miejscowość może się spodobać - wygląda na nie za małą/nie za dużą. O Dobrej Vodzie zdania nie mam niestety prawie żadnego, natomiast o innych miejscowościach (oprócz tych wartych zobaczenia - z przewodników) nie mam już w ogóle żadnej opinii... stąd piszę tutaj w celu nabycia wiedzy :) proszę o opinie, zdjęcia, plusy, minusy.

mamy tez i w Świętym Stefanie jak chcesz płacić tam na tej droższej plaży za dwa leżaki i parasol 75 euro :) Mamy i w Buljaricy tam leżaki po 5 euro. A najwięcej w Petrovac. Ja promuje wrzesień w Czarnogórze bo lipiec i sierpień jak dla mnie to nie za fajny :)
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 07.07.2015 14:00

andeo napisał(a):Ozim,my rok temu podobnie spędziliśmy czas...5 dni w Czarnogórze(Petrovac) i 5 dni na Peljeścu.
W Petrovacu warto zwrócić uwagę czy apartman znajduje się niżej czy wyżej,my mieliśmy wysoko i zejście do miasta było nie na nasze siły :wink: Jak coś to pytaj,chętnie odpowiem.
My Petrovac potraktowaliśmy jako bazę wypadową ,noclegową...plaża bardzo oblegana ,ale są sklepy,kawiarnie,restauracje...niczego tam nie brakuje,możecie się przejść na plażę Perazica Do tunelami lub podjechać tam samochodem.

no to mam dla ciebie na przyszły sezon fajne mieszkano tuż przy plaży, gdzieś tak 80 metrów od plaży w Petrovac i 20 minut od Perazica spacerem, 20 metrów od Voli starego, mieszkanie ma wysoki standard i jest świeżo wyremontowane zmieści się tu max troje dorosłych i dwójka dzieci w dwóch pokojach, jest też widok na morze i góry z tarasu na dachu :) Jest zmywarka, indukcyjna kuchenka, klima, ładne płytki na ścianach, tv LCD, itp :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 07.07.2015 14:19

Michał ,jesteś niestrudzony :lol:
dawaj na priv ile taki apartmanek pod koniec czerwca kosztuje ;) na razie wróciłam z Hvaru i nie planuję wakacji przyszłorocznych,ale prędzej czy później pewnie wrócimy do Montenegro ,choć plan jest bardziej w okolice Durmitoru .
Pioracz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pioracz » 07.07.2015 20:54

mike_ napisał(a):
andeo napisał(a):Ozim,my rok temu podobnie spędziliśmy czas...5 dni w Czarnogórze(Petrovac) i 5 dni na Peljeścu.

no to mam dla ciebie na przyszły sezon fajne mieszkano tuż przy plaży, gdzieś tak 80 metrów od plaży w Petrovac i 20 minut od Perazica spacerem, 20 metrów od Voli starego, mieszkanie ma wysoki standard i jest świeżo wyremontowane zmieści się tu max troje dorosłych i dwójka dzieci w dwóch pokojach, jest też widok na morze i góry z tarasu na dachu :) Jest zmywarka, indukcyjna kuchenka, klima, ładne płytki na ścianach, tv LCD, itp :)

Reklama, reklama... ciągle to samo... w Petrovoacu podobno mają piętrowe leżaki na plaży stawiać bo się turyści nie mieszczą. Mike_ tylu naspraszał.:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Czarnogóra - wybór miasteczka na wakacje - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone