mike_ napisał(a):Właśnie się dowiedziałem że w tym roku w Tivat i Kotor otworzyły oczyszczalnie ścieków i woda już jest też oczyszczana zanim ja wypuszcza do morza tak jak w Budvie i Petrovac gdzie czystość wody jakość wody jest najwyższa na całym wybrzeżu Inne miejscowości takie jak Bar i Ulcinij jeszcze oczyszczalni nie mają i nieczystości są wypuszczane do morza 2km od brzegu. Miedzy innymi z tego powodu ceny wynajmu tam są niższe
Pioracz napisał(a):mike_ napisał(a):Właśnie się dowiedziałem że w tym roku w Tivat i Kotor otworzyły oczyszczalnie ścieków i woda już jest też oczyszczana zanim ja wypuszcza do morza tak jak w Budvie i Petrovac gdzie czystość wody jakość wody jest najwyższa na całym wybrzeżu Inne miejscowości takie jak Bar i Ulcinij jeszcze oczyszczalni nie mają i nieczystości są wypuszczane do morza 2km od brzegu. Miedzy innymi z tego powodu ceny wynajmu tam są niższe
Problem tylko w tym że na wybrzeżu występują prądy płynące w kierunku północnym i całe to "gówno" z Ulcinj i i Baru ląduje w Petrovacu Dlatego kwatery są tam droższe, bo woda zawiera więcej mikroelementów
Pioracz napisał(a):Dobrze że jadę do Ulcinj, będę mógł kąpać sie w morzu, a nie w basenie wielości średniej wanny, jak to muszą robić klienci mike_a (prądy są bezlitosne).
Pioracz napisał(a):Dobrze że jadę do Ulcinj, będę mógł kąpać sie w morzu, a nie w basenie wielości średniej wanny, jak to muszą robić klienci mike_a (prądy są bezlitosne).
Ural napisał(a):W jakim miasteczku Czarnogóry można tanio, a dobrze zjeść. Gdzie ??? Jedziemy w dwie rodziny to utarg w restauran będzie spory . Tak de facto to zostawia się napiwki ?? - w jakiej wysokości. ??????
Ural napisał(a):W jakim miasteczku Czarnogóry można tanio, a dobrze zjeść. Gdzie ??? Jedziemy w dwie rodziny to utarg w restauran będzie spory . Tak de facto to zostawia się napiwki ?? - w jakiej wysokości. ??????
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора